Таг: конфекции

САМО ШТО ГИ СТАВИЈА СИТЕ ТЕКСТИЛЦИ ВО ЕДНА СМЕНА, ШТИП ОДНОВО СТАНА КОВИД-ЖАРИШТЕ, СЕ ТЕСТИРА ЦЕЛ ПОГОН ВО НАЈГОЛЕМАТА КОНФЕКЦИЈА

САМО ШТО ГИ СТАВИЈА СИТЕ ТЕКСТИЛЦИ ВО ЕДНА СМЕНА, ШТИП ОДНОВО СТАНА КОВИД-ЖАРИШТЕ, СЕ ТЕСТИРА ЦЕЛ ПОГОН ВО НАЈГОЛЕМАТА КОНФЕКЦИЈА

Во една од најголемите текстилни фабрики која вработува над 1.000 текстилци, од вчера почна тестирањето во еден од погоните со 80 вработени само зарад ...
УШТЕ 22 НОВОЗАРАЗЕНИ СО КОВИД-19 ВО СВЕТИ НИКОЛЕ, 165 СЛУЧАИ ЗА ДЕСЕТИНА ДЕНА, ГЛАВНО ОД ДВЕ ФАБРИКИ

УШТЕ 22 НОВОЗАРАЗЕНИ СО КОВИД-19 ВО СВЕТИ НИКОЛЕ, 165 СЛУЧАИ ЗА ДЕСЕТИНА ДЕНА, ГЛАВНО ОД ДВЕ ФАБРИКИ

Расте бројот на лица позитивни на ковид-19 во Свети Николе, денес се регистрирани 22 нови случаи, со што  активни се 165. „Од новозаразените се 18 ...
ГАЗДИТЕ ИМ ДАВААТ ОТКАЗ НА ТЕКСТИЛНИТЕ РАБОТНИЧКИ ДОДЕКА СЕ ДОМА СО МЕРКИТЕ ПРОТИВ КОВИД-19, „ГЛАСЕН ТЕКСТИЛЕЦ“ И ТРУДОВИОТ ИНСПЕКТОРАТ ГИ ВРАЌААТ НА РАБОТА

ГАЗДИТЕ ИМ ДАВААТ ОТКАЗ НА ТЕКСТИЛНИТЕ РАБОТНИЧКИ ДОДЕКА СЕ ДОМА СО МЕРКИТЕ ПРОТИВ КОВИД-19, „ГЛАСЕН ТЕКСТИЛЕЦ“ И ТРУДОВИОТ ИНСПЕКТОРАТ ГИ ВРАЌААТ НА РАБОТА

Серија злоупотреби врз правата на работниците во текстилната индрустрија во Штип се случија со избивањето на пандемијата со коронавирус, а во првиот б ...
БАРАЊАТА НА ШТИПСКИТЕ КОНФЕКЦИИ И КОЖАРИ ДА РАБОТАТ ВИКЕНДОВ, ОДБИЕНИ ОД ЦЕНТРАЛНИОТ КРИЗЕН ШТАБ

БАРАЊАТА НА ШТИПСКИТЕ КОНФЕКЦИИ И КОЖАРИ ДА РАБОТАТ ВИКЕНДОВ, ОДБИЕНИ ОД ЦЕНТРАЛНИОТ КРИЗЕН ШТАБ

Предлогот на Општинскиот кризен штаб на Штип конфекциите и кожарските погони да работат во наредните три дена, Централниот кризен штаб при Владата дон ...
ЗАТВОРЕНИ 5 КОНФЕКЦИИ ВО ШТИП ОТКАКО ДЕНЕС СЕ РЕГИСТРИРАНИ НОВИ 27 СЛУЧАИ НА КОВИД-19

ЗАТВОРЕНИ 5 КОНФЕКЦИИ ВО ШТИП ОТКАКО ДЕНЕС СЕ РЕГИСТРИРАНИ НОВИ 27 СЛУЧАИ НА КОВИД-19

Денешните 27 случаи позитивни на КОВИД-19 во Штип се најмногу од почетокот на пандемијата. Поради ширењето на вирусот меѓу текстилните работнички, пет ...
5 / 5 НАПИСИ