Таг: концентрационен логор

100-ГОДИШНИК, БИВШ СТРАЖАР ВО НАЦИСТИЧКИ ЛОГОР, ПРЕД СУД ВО ГЕРМАНИЈА

100-ГОДИШНИК, БИВШ СТРАЖАР ВО НАЦИСТИЧКИ ЛОГОР, ПРЕД СУД ВО ГЕРМАНИЈА

Седумдесет и шест години по завршувањето на Втората светска војна, во Германија почнува судењето против бивш стражар во концентрациониот логор Захзенх ...
НА 100-ГОДИШЕН ПОРАНЕШЕН ЧУВАР ВО КОНЦЕНТРАЦИОНЕН ЛОГОР ЌЕ МУ СЕ СУДИ НАЕСЕН ВО ГЕРМАНИЈА

НА 100-ГОДИШЕН ПОРАНЕШЕН ЧУВАР ВО КОНЦЕНТРАЦИОНЕН ЛОГОР ЌЕ МУ СЕ СУДИ НАЕСЕН ВО ГЕРМАНИЈА

На 100-годишен поранешен чувар во нацистичкиот концентрационен логор Захсенхаузен ќе му се суди наесен, објави германскиот весник „Велт ам Зонтаг“. Су ...
БИВШ СТРАЖАР ВО КОНЦЕНТРАЦИОНЕН ЛОГОР ДОБИ УСЛОВНА КАЗНА НА ЕДНО ОД ПОСЛЕДНИТЕ СУДЕЊА ЗА НАЦИСТИЧКИТЕ ЗЛОСТОРСТВА

БИВШ СТРАЖАР ВО КОНЦЕНТРАЦИОНЕН ЛОГОР ДОБИ УСЛОВНА КАЗНА НА ЕДНО ОД ПОСЛЕДНИТЕ СУДЕЊА ЗА НАЦИСТИЧКИТЕ ЗЛОСТОРСТВА

Некогашен стражар во концентрационен логор доби двегодишна условна казна за соучесништво во убиствата на илјадници луѓе, што се смета за еден од после ...
СВЕТОТ МОРА ДА ГО ЗАПОМНИ ХОЛОКАУСТОТ ЗА ДА НЕ СЕ ПОВТОРИ – ОДБЕЛЕЖАНИ 75 ГОДИНИ ОД ОСЛОБОДУВАЊЕТО НА АУШВИЦ

СВЕТОТ МОРА ДА ГО ЗАПОМНИ ХОЛОКАУСТОТ ЗА ДА НЕ СЕ ПОВТОРИ – ОДБЕЛЕЖАНИ 75 ГОДИНИ ОД ОСЛОБОДУВАЊЕТО НА АУШВИЦ

Над 200 преживеани од Холокаустот, како и делегации од повеќе од 50 земји денеска се собраа во нацистичкиот концентрационен логор Аушвиц-Биркенау, во ...
4 / 4 НАПИСИ