Таг: крстилница

КРСТИЛНИЦАТА ВО БАЗИЛИКАТА ВО СТОБИ ИЗГЛЕДА ИСТО КАКО ПРЕД 16 ВЕКА, ЗАВРШИ РЕСТАВРАЦИЈАТА ОД 89 ИЛЈАДИ ДОЛАРИ, ПОДАРЕНИ ОД САД

КРСТИЛНИЦАТА ВО БАЗИЛИКАТА ВО СТОБИ ИЗГЛЕДА ИСТО КАКО ПРЕД 16 ВЕКА, ЗАВРШИ РЕСТАВРАЦИЈАТА ОД 89 ИЛЈАДИ ДОЛАРИ, ПОДАРЕНИ ОД САД

По две години макотрпна работа, завршена е реставрацијата на крстилницата во Епископската базилика во археолошкиот локалитет Стоби. Денес таа е повтор ...
КРСТИЛНИЦАТА ВО БАЗИЛИКАТА ВО СТОБИ ГО ДОБИВА ОРИГИНАЛНИОТ ИЗГЛЕД ОД 6 ВЕК

КРСТИЛНИЦАТА ВО БАЗИЛИКАТА ВО СТОБИ ГО ДОБИВА ОРИГИНАЛНИОТ ИЗГЛЕД ОД 6 ВЕК

До крајот на септември ќе завршат сите конзерваторско - реставраторски активности на крстилницата од Епископската базилика во Стоби и таа повторно ќе ...
2 / 2 НАПИСИ