Таг: лекови

1 7 8 988 / 88 НАПИСИ
ДЕЦАТА БОЛНИ ОД ЦИСТИЧНА ФИБРОЗА БАРААТ ВЛАДАТА НА ЗАЕВ ДА ИМ ГО ВРАТИ ПРАВОТО НА ЖИВОТ

ДЕЦАТА БОЛНИ ОД ЦИСТИЧНА ФИБРОЗА БАРААТ ВЛАДАТА НА ЗАЕВ ДА ИМ ГО ВРАТИ ПРАВОТО НА ЖИВОТ

Три горливи проблеми на семејствата на деца и младинци болни од цистична фиброза (ЦФ) во Македонија ги доведуваат нивните животи во опасност секој миг ...
ИТНА НАБАВКА НА ЛЕКОВИ БАРААТ ПАЦИЕНТИТЕ СО РЕТКИ БОЛЕСТИ

ИТНА НАБАВКА НА ЛЕКОВИ БАРААТ ПАЦИЕНТИТЕ СО РЕТКИ БОЛЕСТИ

Пациентите со ретки болести бараат итен увоз на лекови за дел од ретките болести, бидејќи тендерот за набавка на лекови што денеска го објави Минист ...
ОСУМЧЛЕНО СЛЕПО СЕМЕЈСТВО ТРИПАТИ ОДБИЕНО ЗА СОЦИЈАЛЕН СТАН

ОСУМЧЛЕНО СЛЕПО СЕМЕЈСТВО ТРИПАТИ ОДБИЕНО ЗА СОЦИЈАЛЕН СТАН

Осумгодишно девојче со интелектуална попреченост  пешачи десетина километри дневно за да оди на училиште. Првачето Елеонора Младеновска од селото Враг ...
БОЛНИТЕ ОД РЕТКИ МАЛИГНИ БОЛЕСТИ ОСТАВЕНИ ДА УМРАТ

БОЛНИТЕ ОД РЕТКИ МАЛИГНИ БОЛЕСТИ ОСТАВЕНИ ДА УМРАТ

Болните од ретки малигни заболувања се оставени да умрат или да бидат заковани во постела, бидејќи за нив нема нова современа терапија ниту на позитив ...
БОЛНИТЕ ОД РЕТКА БОЛЕСТ БЕА ШЕСТ МЕСЕЦИ БЕЗ ЛЕКОВИ, АГЕНЦИЈАТА КРИЕ ЗОШТО ДОБИЛЕ АЛЕРГИЈА

БОЛНИТЕ ОД РЕТКА БОЛЕСТ БЕА ШЕСТ МЕСЕЦИ БЕЗ ЛЕКОВИ, АГЕНЦИЈАТА КРИЕ ЗОШТО ДОБИЛЕ АЛЕРГИЈА

Болните со ретката болест Гоше од средината на месецов повторно примаат терапија, откако шест месеци беа без лек. Во април годинава, Агенцијата за лек ...
АКО ЛЕКОТ НА РЕЦЕПТ ГО НЕМА ВО АПТЕКА, БАРАЈТЕ ДА ВИ ГИ ВРАТАТ ПАРИТЕ

АКО ЛЕКОТ НА РЕЦЕПТ ГО НЕМА ВО АПТЕКА, БАРАЈТЕ ДА ВИ ГИ ВРАТАТ ПАРИТЕ

Надоместоците што ФЗОМ ги исплаќа на аптеките се доволни за да има континуирана достапност на лекови на рецепт, тврдат од Фондот за здравствено осигур ...
АЛКАЛОИД ОТВОРИ НОВ ЦЕНТАР ЗА КОНТРОЛА НА КВАЛИТЕТОТ

АЛКАЛОИД ОТВОРИ НОВ ЦЕНТАР ЗА КОНТРОЛА НА КВАЛИТЕТОТ

„Алкалоид„ денеска свечено го отвори новиот центар за контрола на квалитетот. Во новиот центар од 3.000 метри квадратни се инвестирани на над пет мил ...
НА КРАЈ НА МЕСЕЦ НЕМА ЛЕКОВИ

НА КРАЈ НА МЕСЕЦ НЕМА ЛЕКОВИ

Нема лекови на рецет во аптеките, реагираат Скопјани, тврдејќи дека со денови бараат лекови, но не можат да ги набават освен ако не ги купат „приватно ...
1 7 8 988 / 88 НАПИСИ