Таг: лица со попреченост

1 2 3 6 10 / 55 НАПИСИ
ЛИЦАТА СО ПОПРЕЧЕНОСТ УЧЕА КАКО ДА СЕ ОДНЕСУВААТ ВО СЛУЧАЈ НА ЕЛЕМЕНТАРНИ НЕПОГОДИ

ЛИЦАТА СО ПОПРЕЧЕНОСТ УЧЕА КАКО ДА СЕ ОДНЕСУВААТ ВО СЛУЧАЈ НА ЕЛЕМЕНТАРНИ НЕПОГОДИ

Лицата со попреченост и надлежните институции од Полошкиот Регион денес имаа обука како да ја зголемат отпорноста кон елементарните непогоди, како да ...
ФАКУЛТЕТИТЕ НЕМААТ ЛИФТОВИ, ТОАЛЕТИ И РАМПИ ЗА СТУДЕНТИТЕ СО ПОПРЕЧЕНОСТ, А СТУДИРААТ САМО 48 ЛИЦА, ВЕЛИ АНАЛИЗА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ

ФАКУЛТЕТИТЕ НЕМААТ ЛИФТОВИ, ТОАЛЕТИ И РАМПИ ЗА СТУДЕНТИТЕ СО ПОПРЕЧЕНОСТ, А СТУДИРААТ САМО 48 ЛИЦА, ВЕЛИ АНАЛИЗА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ

Само 48 студенти со попреченост учат на македонските факултети и само 4 лица со попреченост се вработени на 40 факултети во земјава, вели извештајот о ...
ЛИЦАТА СО ПОПРЕЧЕНОСТ ГИ НЕМА ВО ПОЛИТИКАТА, А НА СОВЕТНИЧКИТЕ И ПРАТЕНИЧКИТЕ ЛИСТИ НА ПАРТИИТЕ СЛУЖАТ САМО КАКО ДЕКОР, ВЕЛИ ЗДРУЖЕНИЕТО „ИНКЛУЗИВА“

ЛИЦАТА СО ПОПРЕЧЕНОСТ ГИ НЕМА ВО ПОЛИТИКАТА, А НА СОВЕТНИЧКИТЕ И ПРАТЕНИЧКИТЕ ЛИСТИ НА ПАРТИИТЕ СЛУЖАТ САМО КАКО ДЕКОР, ВЕЛИ ЗДРУЖЕНИЕТО „ИНКЛУЗИВА“

На последните локални избори, од 80 општини во државата на кандидатските листи од политичките партии за советници во Општините имало само 9 лица со по ...
90 ОТСТО ОД ОБЈЕКТИТЕ И ОКОЛИНАТА ВО ПЕЛАГОНИСКИОТ РЕГИОН НЕПРИСТАПНИ ЗА ЛИЦАТА СО ИНВАЛИДНОСТ

90 ОТСТО ОД ОБЈЕКТИТЕ И ОКОЛИНАТА ВО ПЕЛАГОНИСКИОТ РЕГИОН НЕПРИСТАПНИ ЗА ЛИЦАТА СО ИНВАЛИДНОСТ

Дури 90 проценти од објектите и околината во Пелагонискиот Регион се непристапни за лица со инвалидност, истакна Д-р Нико Јанков, претседател на Мобил ...
ШТИТЕНИЦИТЕ НА МАЛИТЕ ГРУПНИ ДОМОВИ ВО ВЕЛЕШКО ПРВПАТ ДОЈДОА НА ЈАВЕН НАСТАН И ПРИСУСТВУВАА НА АУКЦИЈА НА УМЕТНИЧКИ ДЕЛА И РАКОТВОРБИ

ШТИТЕНИЦИТЕ НА МАЛИТЕ ГРУПНИ ДОМОВИ ВО ВЕЛЕШКО ПРВПАТ ДОЈДОА НА ЈАВЕН НАСТАН И ПРИСУСТВУВАА НА АУКЦИЈА НА УМЕТНИЧКИ ДЕЛА И РАКОТВОРБИ

Дваесетина лица со попречености, поранешни штитеници на Специјалниот завод во Демир Капија, првпат излегоа од нивните мали групни домови, каде што се ...
ОПШТИНА ВЕЛЕС ОБЕЗБЕДИ ЛИЧНИ АСИСТЕНТИ ЗА СРЕДНОШКОЛЦИТЕ СО ПОПРЕЧЕНОСТИ ОВАА УЧЕБНА ГОДИНА

ОПШТИНА ВЕЛЕС ОБЕЗБЕДИ ЛИЧНИ АСИСТЕНТИ ЗА СРЕДНОШКОЛЦИТЕ СО ПОПРЕЧЕНОСТИ ОВАА УЧЕБНА ГОДИНА

Средношколците со попречености во Велес имаат лични асистенти во оваа учебна година, наспроти состојбата во остатокот од земјава, каде што тие се школ ...
ТЕТОВСКИТЕ ПАРАОЛИМПИЈЦИ БЕЗ НИКАКВА ПОМОШ ОД ИНСТИТУЦИИТЕ СЕ ПОДГОТВУВААТ ЗА ПРЕТСТОЈНАТА ОЛИМПИЈАДА ВО БЕРЛИН 

ТЕТОВСКИТЕ ПАРАОЛИМПИЈЦИ БЕЗ НИКАКВА ПОМОШ ОД ИНСТИТУЦИИТЕ СЕ ПОДГОТВУВААТ ЗА ПРЕТСТОЈНАТА ОЛИМПИЈАДА ВО БЕРЛИН 

Секоја сабота десетина лица со попреченост од Тетово напорно тренираат заедно со нивниот тренер Ифраим Љута. Тие се подготвуваат за претстојната Специ ...
ВЛАДАТА И ДИК ИЗГУБИЈА НА СУД ОД ЛИЦА СО ПОПРЕЧЕНОСТ КОИ НЕ ГЛАСАЛЕ, НЕ СМЕЕ ДА ГИ СТАВААТ ВО КАТЕГОРИЈА БОЛНИ И НЕМОЌНИ И НА ГЛАСАЧКИТЕ МЕСТА МОРА ДА ИМ ИЗГРАДАТ ЛИФТОВИ И РАЧНИ ШИНИ

ВЛАДАТА И ДИК ИЗГУБИЈА НА СУД ОД ЛИЦА СО ПОПРЕЧЕНОСТ КОИ НЕ ГЛАСАЛЕ, НЕ СМЕЕ ДА ГИ СТАВААТ ВО КАТЕГОРИЈА БОЛНИ И НЕМОЌНИ И НА ГЛАСАЧКИТЕ МЕСТА МОРА ДА ИМ ИЗГРАДАТ ЛИФТОВИ И РАЧНИ ШИНИ

Владата и Државната изборна комисија (ДИК) изгубија на суд од група граѓани со физичка попреченост со избирачко право, на кои не им овозможија да глас ...
ЛИЦА СО ПОПРЕЧЕНОСТ УТРЕ ЌЕ УЧАТ ПИНГ ПОНГ НА АЕРОДРОМОТ „СТЕНКОВЕЦ“

ЛИЦА СО ПОПРЕЧЕНОСТ УТРЕ ЌЕ УЧАТ ПИНГ ПОНГ НА АЕРОДРОМОТ „СТЕНКОВЕЦ“

Утре на спортскиот аеродром „Стенковец“ ќе се одржи обука за пинг понг за лицата со попреченост. Обуката ја организираат здружението на лицата со пара ...
ДРЖАВАТА ЕДНА ГОДИНА ГИ ЛАЖЕ И НЕ ГИ ОСТВАРУВА ПРАВАТА НА ЛИЦАТА СО ПОПРЕЧЕНОСТ, ВЕЛАТ ОД КОАЛИЦИЈАТА „МЕНУВАМЕ“ И БАРААТ ПОМОШ ОД ЕУ

ДРЖАВАТА ЕДНА ГОДИНА ГИ ЛАЖЕ И НЕ ГИ ОСТВАРУВА ПРАВАТА НА ЛИЦАТА СО ПОПРЕЧЕНОСТ, ВЕЛАТ ОД КОАЛИЦИЈАТА „МЕНУВАМЕ“ И БАРААТ ПОМОШ ОД ЕУ

Коалицијата „Менуваме“ ќе поднесе барања до Делегацијата на ЕУ, УНИЦЕФ, ОБСЕ, ОН и до дипломатскиот кор во земјава за поддршка и посредување во оствар ...
1 2 3 6 10 / 55 НАПИСИ