Таг: мајка

1 2 3 10 / 29 НАПИСИ
ТАТКОТО ГИ СИЛУВАЛ ТРИТЕ ЌЕРКИ, МАЈКАТА ИМ ВИКАЛА ДЕКА Е СРАМОТА ДА ПРИЈАВАТ, ОБВИНИТЕЛСТВОТО БАРА ПРИТВОР ЗА ОБАЈЦАТА

ТАТКОТО ГИ СИЛУВАЛ ТРИТЕ ЌЕРКИ, МАЈКАТА ИМ ВИКАЛА ДЕКА Е СРАМОТА ДА ПРИЈАВАТ, ОБВИНИТЕЛСТВОТО БАРА ПРИТВОР ЗА ОБАЈЦАТА

Триесетишестгодишен жител во Прилепско, три години ги силувал своите три ќерки родени 2008, 2010 и 2014, а мајката ги убедувала дека е срамота да приј ...
СКОПСКА ИГРОТЕКА ИЗБРКАЛА ТРИГОДИШНО ТЕШКОПОДВИЖНО ДЕТЕ СО ЦЕРЕБРАЛНА ПАРАЛИЗА, УТВРДИ КОМИСИЈАТА ЗА ЗАШТИТА ОД ДИСКРИМИНАЦИЈА

СКОПСКА ИГРОТЕКА ИЗБРКАЛА ТРИГОДИШНО ТЕШКОПОДВИЖНО ДЕТЕ СО ЦЕРЕБРАЛНА ПАРАЛИЗА, УТВРДИ КОМИСИЈАТА ЗА ЗАШТИТА ОД ДИСКРИМИНАЦИЈА

Тригодишно тешкоподвижно девојче болно од церебрална парализа било дискриминирано во една од најпосетените игротеки во Скопје, од вработена која не до ...
ОСУМ ДЕНА КУЌЕН ПРИТВОР ЗА ТАТКОТО ШТО НАПАДНА УЧЕНИК И НАСТАВНИЧКА ВО БИТОЛСКО УЧИЛИШТЕ

ОСУМ ДЕНА КУЌЕН ПРИТВОР ЗА ТАТКОТО ШТО НАПАДНА УЧЕНИК И НАСТАВНИЧКА ВО БИТОЛСКО УЧИЛИШТЕ

Домашен притвор во траење од осум дена му е изречен на таткото на ученик кој во Основното училиште „Даме Груев“ во Битола пред два дена нападна друг у ...
ЌЕ СЕ МЕНУВА ПРАВИЛНИКОТ И НА ЛЕКАРСКИТЕ ЛИЦЕНЦИ ЌЕ МОЖЕ ДА СТОИ И ИМЕТО НА МАЈКАТА, ЛЕКАРСКАТА КОМОРА НЕ ДИСКРИМИНИРАЛА, ТУКУ ОБРАЗЕЦОТ Е ТАКА ПРОПИШАН

ЌЕ СЕ МЕНУВА ПРАВИЛНИКОТ И НА ЛЕКАРСКИТЕ ЛИЦЕНЦИ ЌЕ МОЖЕ ДА СТОИ И ИМЕТО НА МАЈКАТА, ЛЕКАРСКАТА КОМОРА НЕ ДИСКРИМИНИРАЛА, ТУКУ ОБРАЗЕЦОТ Е ТАКА ПРОПИШАН

Лекарската комора на Македонија (ЛКРСМ) поведе постапка за промена на правилникот за содржината на образецот на лиценцата за работа на здравствените р ...
ЛЕКАРСКАТА КОМОРА ДИСКРИМИНИРАЛА МАЈКА НА МЛАДА ЛЕКАРКА КОЈА БАРАЛА ВО ЛИЦЕНЦАТА ЗА РАБОТА ДА Ѝ СТОИ МАЈЧИНОТО, А НЕ ТАТКОВОТО ИМЕ

ЛЕКАРСКАТА КОМОРА ДИСКРИМИНИРАЛА МАЈКА НА МЛАДА ЛЕКАРКА КОЈА БАРАЛА ВО ЛИЦЕНЦАТА ЗА РАБОТА ДА Ѝ СТОИ МАЈЧИНОТО, А НЕ ТАТКОВОТО ИМЕ

Млада лекарка со положен стручен испит поднела претставка за дискриминација против Лекарската комора на Македонија, зашто иако со нотарска заверка поб ...
ПО ОДЛУКА НА УПРАВЕН СУД, ЦЕНТАР ЗА СОЦИЈАЛНИ РАБОТИ ДОЗВОЛИЛ ДЕТЕ ЖРТВА НА ПОЛОВ НАПАД ОД ТАТКОТО ДА СЕ ГЛЕДА СО НЕГО ПОД НАДЗОР

ПО ОДЛУКА НА УПРАВЕН СУД, ЦЕНТАР ЗА СОЦИЈАЛНИ РАБОТИ ДОЗВОЛИЛ ДЕТЕ ЖРТВА НА ПОЛОВ НАПАД ОД ТАТКОТО ДА СЕ ГЛЕДА СО НЕГО ПОД НАДЗОР

Дете жртва на полов напад од својот татко е принудено да се гледа со него, откако Центарот за социјални работи Скопје дало дозвола, како на сè уште пр ...
ОД 15 НОЕМВРИ ВО СКОПСКИТЕ МУЗЕИ ЌЕ ПОЧНЕ ЕДУКАТИВНА ТУРА ЗА ПРИКАЗНАТА НА МАЈКАТА ОД НЕОЛИТОТ ДО ДЕНЕС

ОД 15 НОЕМВРИ ВО СКОПСКИТЕ МУЗЕИ ЌЕ ПОЧНЕ ЕДУКАТИВНА ТУРА ЗА ПРИКАЗНАТА НА МАЈКАТА ОД НЕОЛИТОТ ДО ДЕНЕС

Во Музејот на Македонија од 15 ноември ќе почне да се спроведува проектот „Мајка“ - Приказна за мајката, од неолитот до денес, раскажана преку делата ...
МАЈКА КУПИЛА ШИШЕ БЕНЗИН И ЗА ДА ГИ ПРИКРИЕ ТРАГИТЕ ГО ЗАПАЛИЛА СТАНОТ ВО КОЈ СИН Ѝ СО НОЖ НАД 45 ПАТИ ИЗБОДЕЛ 36-ГОДИШЕН СКОПЈАНЕЦ

МАЈКА КУПИЛА ШИШЕ БЕНЗИН И ЗА ДА ГИ ПРИКРИЕ ТРАГИТЕ ГО ЗАПАЛИЛА СТАНОТ ВО КОЈ СИН Ѝ СО НОЖ НАД 45 ПАТИ ИЗБОДЕЛ 36-ГОДИШЕН СКОПЈАНЕЦ

Основното јавно обвинителство Скопје постапува по кривична пријава во врска со настанот од 22 септември, кога по предизвикан пожар во стан на улицата ...
ЗА ПРВПАТ МАЈКА И ЌЕРКА ОТИДОА ВО ВСЕЛЕНАТА СО РАКЕТАТА НА ВИРЏИН ГАЛАКТИК

ЗА ПРВПАТ МАЈКА И ЌЕРКА ОТИДОА ВО ВСЕЛЕНАТА СО РАКЕТАТА НА ВИРЏИН ГАЛАКТИК

Анастатија Мајерс, 18-годишна студентка на Универзитетот Абердин и нејзината мајка Кеиша Шахаф (46), денеска станаа првите мајка и ќерка кои отидоа на ...
РОДИТЕЛСКО ОТСУСТВО ОД 13 МЕСЕЦИ, ОД КОИ 9 ЗА МАЈКАТА И 4 ЗА ТАТКОТО, ПРЕДЛАГА НОВОТ ЗАКОН ЗА РАБОТНИ ОДНОСИ

РОДИТЕЛСКО ОТСУСТВО ОД 13 МЕСЕЦИ, ОД КОИ 9 ЗА МАЈКАТА И 4 ЗА ТАТКОТО, ПРЕДЛАГА НОВОТ ЗАКОН ЗА РАБОТНИ ОДНОСИ

Родителско отсуство од вкупно 13 месеци, од кои 9 за мајката и 4 за таткото, предвидува новиот Предлог-закон за работни односи кој е во нацрт верзија, ...
1 2 3 10 / 29 НАПИСИ