Таг: мали групни домови

ТИМЈАНИК МИ ДАДЕ МОТИВ, НИКОЈ НЕ ЗАСЛУЖУВА ДА ЖИВЕЕ ВО ЗАТВОР НЕОСУДЕН, ВЕЛИ МИНИСТЕРКАТА ЦАРОВСКА

ТИМЈАНИК МИ ДАДЕ МОТИВ, НИКОЈ НЕ ЗАСЛУЖУВА ДА ЖИВЕЕ ВО ЗАТВОР НЕОСУДЕН, ВЕЛИ МИНИСТЕРКАТА ЦАРОВСКА

Наместо во Заводот во Демир Капија,  4 лица со тешка попреченост сега живеат во стан во една скопска населба. Неколку километри подалеку, куќа со голе ...
ФОТОГРАФИИТЕ НА ДЕЦАТА ОД МАЛИТЕ ГРУПНИ ДОМОВИ ЌЕ СЕ ПРОДАВААТ И ОНЛАЈН ЗА ДА СИ КУПАТ ФОТО-ОПРЕМА

ФОТОГРАФИИТЕ НА ДЕЦАТА ОД МАЛИТЕ ГРУПНИ ДОМОВИ ЌЕ СЕ ПРОДАВААТ И ОНЛАЈН ЗА ДА СИ КУПАТ ФОТО-ОПРЕМА

Во полниот Чифте амам синоќа во присуство на министри, преставници од меѓународните организации, амбасадите и граѓанскиот сектор се отвори изложбата „ ...
СИТЕ ДЕЦА БЕЗ РОДИТЕЛИ ОД „11 ОКТОМВРИ“ ДО 15 ЈАНУАРИ ЌЕ БИДАТ СМЕСТЕНИ ВО МАЛИ ГРУПНИ ДОМОВИ

СИТЕ ДЕЦА БЕЗ РОДИТЕЛИ ОД „11 ОКТОМВРИ“ ДО 15 ЈАНУАРИ ЌЕ БИДАТ СМЕСТЕНИ ВО МАЛИ ГРУПНИ ДОМОВИ

До 15 јануари сите деца од домот „11 Октомври“ во Скопје ќе бидат сместени во мали групни домови. Од Министерството за труд и социјална политика велат ...
ДОМОТ ЗА ДЕЦА БЕЗ РОДИТЕЛИ ЌЕ СЕ ИСПРАЗНИ, ДЕЦАТА ШТО НЕМА ДА БИДАТ ЗГРИЖЕНИ ВО СЕМЕЈСТВА, ЌЕ ЖИВЕАТ ВО МАЛИ ГРУПНИ ДОМОВИ

ДОМОТ ЗА ДЕЦА БЕЗ РОДИТЕЛИ ЌЕ СЕ ИСПРАЗНИ, ДЕЦАТА ШТО НЕМА ДА БИДАТ ЗГРИЖЕНИ ВО СЕМЕЈСТВА, ЌЕ ЖИВЕАТ ВО МАЛИ ГРУПНИ ДОМОВИ

Штитениците од домот за деца без родители „11 Октомври“ кои нема да бидат згрижени од згрижувачки семејства, ќе бидат сместени во мали групни домови. ...
ЗА ЕДНА ГОДИНА ОБЕЗБЕДЕНИ УСЛОВИ ЗА СЕМЕЈНО ЖИВЕЕЊЕ ЗА 95 ДЕЦА ОД СОЦИЈАЛНИТЕ УСТАНОВИ

ЗА ЕДНА ГОДИНА ОБЕЗБЕДЕНИ УСЛОВИ ЗА СЕМЕЈНО ЖИВЕЕЊЕ ЗА 95 ДЕЦА ОД СОЦИЈАЛНИТЕ УСТАНОВИ

За 95 деца се обезбедени услови за вонинституционално сместување, вели Министерството за труд и социјална политика. Според податоците од Министерствот ...
5 / 5 НАПИСИ