Таг: медицински сестри

1 3 4 544 / 44 НАПИСИ
ПОПЛАДНЕ И ЗА ВИКЕНД НЕМА ПУЛМОЛОГ И КОЖЕН ЛЕКАР ВО БОЛНИЦАТА „8 СЕПТЕМВРИ“

ПОПЛАДНЕ И ЗА ВИКЕНД НЕМА ПУЛМОЛОГ И КОЖЕН ЛЕКАР ВО БОЛНИЦАТА „8 СЕПТЕМВРИ“

Пет одделенија во градската општа болница „8 септември“ не работат попладне и за викенд, поради недостиг од медицински сестри. Од седумте операциони с ...
ФАЛАТ МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ НА ДЕТСКА КЛИНИКА

ФАЛАТ МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ НА ДЕТСКА КЛИНИКА

Нема доволно медицински сестри на Клиниката за детски болести за да може интензивната нега до функционира со полн капацитет. Реновирањето и проширувањ ...
БОЛНИЦАТА „8 СЕПТЕМВРИ“ БАРА ПОМОШ ОД ТАРАВАРИ ОТИ ПОЛА ГОДИНА СЕ ЗАТВОРЕНИ ЧЕТИРИ ХИРУРШКИ САЛИ

БОЛНИЦАТА „8 СЕПТЕМВРИ“ БАРА ПОМОШ ОД ТАРАВАРИ ОТИ ПОЛА ГОДИНА СЕ ЗАТВОРЕНИ ЧЕТИРИ ХИРУРШКИ САЛИ

Четири хируршки сали и три одделенија во градската општа болница „8 Септември“ пола година се затворени, бидејќи болницата има недостиг од медицински ...
ИТАЛИЈАНЦИТЕ СЕ ОТКАЖУВААТ ОД МАКЕДОНСКИТЕ ЈАГНИЊА ОТИ СТОЧАРИТЕ ГИ ПРЕГОЈУВААТ

ИТАЛИЈАНЦИТЕ СЕ ОТКАЖУВААТ ОД МАКЕДОНСКИТЕ ЈАГНИЊА ОТИ СТОЧАРИТЕ ГИ ПРЕГОЈУВААТ

Италијанците сè помалку купуваат јагниња од Македонија затоа што нашите сточари ги чуваат подолго со цел да ги продадат поголеми. Така сточарите преку ...
1 3 4 544 / 44 НАПИСИ