Таг: мерки

1 2 3 23 10 / 224 НАПИСИ
УКИНАТИ СЕ СИТЕ РЕСТРИКТИВНИ КОВИД МЕРКИ ВО ЗЕМЈАВА, ОСВЕН МАСКИ ВО БОЛНИЦИ, АПТЕКИ И ДОМОВИ ЗА СТАРИ

УКИНАТИ СЕ СИТЕ РЕСТРИКТИВНИ КОВИД МЕРКИ ВО ЗЕМЈАВА, ОСВЕН МАСКИ ВО БОЛНИЦИ, АПТЕКИ И ДОМОВИ ЗА СТАРИ

Укинати се сите ковид мерки, освен носењето маски во здравствени установи, аптеки и домови за возрасни и лица со попреченост, одлучи Владата на денешн ...
КОМИСИЈАТА ЗА ЗАРАЗНИ БОЛЕСТИ ПРЕПОРАЧА УКИНУВАЊЕ НА СИТЕ КОВИД МЕРКИ, ОСВЕН НОСЕЊЕ МАСКА ВО БОЛНИЦИ, АПТЕКИ И ЈАВЕН ПРЕВОЗ

КОМИСИЈАТА ЗА ЗАРАЗНИ БОЛЕСТИ ПРЕПОРАЧА УКИНУВАЊЕ НА СИТЕ КОВИД МЕРКИ, ОСВЕН НОСЕЊЕ МАСКА ВО БОЛНИЦИ, АПТЕКИ И ЈАВЕН ПРЕВОЗ

Комисијата за заразни болести препорача укинување на сите рестриктивни мерки за справување со ковид-19, освен задолжително носење маска во здравствени ...
СО ЗАПИРАЊЕ НА МИГРАЦИЈАТА И НОВИ РАБОТНИ МЕСТА ЌЕ СЕ СПРАВИМЕ СО КРИЗАТА, КАЖАА НА ПРВИОТ ДИПЛОМАТСКИ КАРАВАН ВО СТРУГА

СО ЗАПИРАЊЕ НА МИГРАЦИЈАТА И НОВИ РАБОТНИ МЕСТА ЌЕ СЕ СПРАВИМЕ СО КРИЗАТА, КАЖАА НА ПРВИОТ ДИПЛОМАТСКИ КАРАВАН ВО СТРУГА

Потребни се итни економски мерки за ублажување на последиците од светската економска криза, да запре иселувањето на младите стручни кадри и креирање н ...
ДА СЕ УКИНЕ НОСЕЊЕ МАСКИ ВО ЗАТВОРЕН ПРОСТОР ОСВЕН ВО БОЛНИЦИ И АВТОБУСИ, ПРЕПОРАЧА КОМИСИЈАТА ЗА ЗАРАЗНИ БОЛЕСТИ

ДА СЕ УКИНЕ НОСЕЊЕ МАСКИ ВО ЗАТВОРЕН ПРОСТОР ОСВЕН ВО БОЛНИЦИ И АВТОБУСИ, ПРЕПОРАЧА КОМИСИЈАТА ЗА ЗАРАЗНИ БОЛЕСТИ

Да се укине мерката за задолжително носење маски во затворен простор, препорача Комисијата за заразни болести. Оваа препорака не важи само за здравств ...
МАКСИМАЛНИ КАЗНИ АКО ТРГОВЦИТЕ НЕ ГИ ПОЧИТУВААТ АНТИКРИЗНИТЕ МЕРКИ, НАЈАВИ БИТИЌИ

МАКСИМАЛНИ КАЗНИ АКО ТРГОВЦИТЕ НЕ ГИ ПОЧИТУВААТ АНТИКРИЗНИТЕ МЕРКИ, НАЈАВИ БИТИЌИ

Она што ќе треба да се добие како казна ќе биде во максималните нивоа, рече вицепремиерот за економски прашања Фатмир Битиќи, ако одредени трговски пр ...
ДОДЕКА ДНЕВНО ИМА ПО 300 НОВОЗАРАЗЕНИ ОД КОВИД НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОЛЕСНАТ СИТЕ РЕСТРИКТИВНИ МЕРКИ, РЕЧЕ МИНИСТЕРОТ САЛИ

ДОДЕКА ДНЕВНО ИМА ПО 300 НОВОЗАРАЗЕНИ ОД КОВИД НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОЛЕСНАТ СИТЕ РЕСТРИКТИВНИ МЕРКИ, РЕЧЕ МИНИСТЕРОТ САЛИ

Додека имаме секојдневно по триста новозаразени од ковид-19 не може сите рестриктивни мерки одеднаш да се олабават, рече министерот за здравство Беким ...
НЕМА ОЛАБАВУВАЊЕ НА МЕРКИТЕ, КОРОНАВИРУСОТ Е ПРИСУТЕН ИАКО СОСТОЈБАТА Е МИРНА, ВЕЛИ КОМИСИЈАТА ЗА ЗАРАЗНИ БОЛЕСТИ

НЕМА ОЛАБАВУВАЊЕ НА МЕРКИТЕ, КОРОНАВИРУСОТ Е ПРИСУТЕН ИАКО СОСТОЈБАТА Е МИРНА, ВЕЛИ КОМИСИЈАТА ЗА ЗАРАЗНИ БОЛЕСТИ

Иако е мирна ситуацијата, луѓето да бидат свесни дека вирусот е присутен, а вакцинацијата е најбезбедниот начин за спречување на тешка форма на болест ...
ГРАДОТ СКОПЈЕ И ОПШТИНИТЕ ИМААТ МЕХАНИЗМИ ДА НАЈДАТ ПАРИ, НО МОРА И ДА ШТЕДАТ, А НЕ САМО ДА БАРААТ ПОМОШ, ВЕЛАТ ОД ВЛАДАТА

ГРАДОТ СКОПЈЕ И ОПШТИНИТЕ ИМААТ МЕХАНИЗМИ ДА НАЈДАТ ПАРИ, НО МОРА И ДА ШТЕДАТ, А НЕ САМО ДА БАРААТ ПОМОШ, ВЕЛАТ ОД ВЛАДАТА

Општините имаат на располагање механизми и фондови од кои може да црпат пари за да ја пребродат кризата, велат од Владата по постојаните барања за пом ...
МАКЕДОНИЈА Е ВО ЗЕЛЕНА ФАЗА СПОРЕД СТАТИСТИКИТЕ ЗА КОВИД-19

МАКЕДОНИЈА Е ВО ЗЕЛЕНА ФАЗА СПОРЕД СТАТИСТИКИТЕ ЗА КОВИД-19

Според параметрите на новата методологија за проценка на ризикот од ковид-19, која беше водведена пред една недела, Македонија се наоѓа во зелена зона ...
РАКОТ Е МЕЃУ ТРИЕСЕТ БОЛЕСТИ КОИ СЕ НА РАБ НА ЕПИДЕМИИ ПО КОВИДОТ, РЕЧЕ МИНИСТЕРОТ САЛИ

РАКОТ Е МЕЃУ ТРИЕСЕТ БОЛЕСТИ КОИ СЕ НА РАБ НА ЕПИДЕМИИ ПО КОВИДОТ, РЕЧЕ МИНИСТЕРОТ САЛИ

Ракoт е една од 30-на дијагнози т кои се на работ на епидемии или евентуално пандемии и иако ковидот е голем предизвик, ќе треба да се справуваме со н ...
1 2 3 23 10 / 224 НАПИСИ