Таг: Министерство за образование и наука (МОН)

МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ОБРАЗОВАНИЕ ЌЕ ЗАБРАНИ КОРИСТЕЊЕ НА СОЦИЈАЛНИТЕ МРЕЖИ ВО ШКОЛИТЕ

МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ОБРАЗОВАНИЕ ЌЕ ЗАБРАНИ КОРИСТЕЊЕ НА СОЦИЈАЛНИТЕ МРЕЖИ ВО ШКОЛИТЕ

Министерот за образование Јетон Шаќири предлага итна проценка на безбедносните ризици за учениците на социјалните мрежи, а Министерството за образован ...
СЕ РАЗГЛЕДУВААТ ПРЕДЛОЖЕНИТЕ ИЗМЕНИ ОД ИСПИТНИОТ ЦЕНТАР, ВЕЛИ МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ФИНАНСИИ ЗА ШТРАЈКОТ ШТО ЈА ЗАГРОЗУВА МАТУРАТА

СЕ РАЗГЛЕДУВААТ ПРЕДЛОЖЕНИТЕ ИЗМЕНИ ОД ИСПИТНИОТ ЦЕНТАР, ВЕЛИ МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ФИНАНСИИ ЗА ШТРАЈКОТ ШТО ЈА ЗАГРОЗУВА МАТУРАТА

Предложените измени на колективниот договор од Државниот испитен центар (ДИЦ) се доставени во Министерството за финансии и во моментов се чекаат допол ...
СОЈУЗОТ НА СРЕДНОШКОЛЦИ И МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ОБРАЗОВАНИЕ ДОГОВОРИЈА ОЛЕСНУВАЊЕ ЗА ДЕЛ ОД ПОЛАГАЊЕТО НА ДРЖАВНАТА МАТУРА

СОЈУЗОТ НА СРЕДНОШКОЛЦИ И МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ОБРАЗОВАНИЕ ДОГОВОРИЈА ОЛЕСНУВАЊЕ ЗА ДЕЛ ОД ПОЛАГАЊЕТО НА ДРЖАВНАТА МАТУРА

Сојузот на средношколци на Македонија и Министерството за образование и наука (МОН) се договорија дека годинава ќе има дополнително олеснување на пола ...
ДЕЛ ОД СРЕДНОШКОЛЦИТЕ СО ПРОТЕСТ БАРАА КРАТЕЊЕ НА МАТЕРИЈАЛОТ ЗА ДРЖАВНА МАТУРА

ДЕЛ ОД СРЕДНОШКОЛЦИТЕ СО ПРОТЕСТ БАРАА КРАТЕЊЕ НА МАТЕРИЈАЛОТ ЗА ДРЖАВНА МАТУРА

„Бараме материјалот за државна матура да биде скратен, со оглед на тоа што го поминавме низ овие 4 години. Поминавме низ онлајн настава, низ дојави за ...
ОСНОВЦИТЕ ЌЕ УЧАТ ДО 14 ЈУНИ, СРЕДНОШКОЛЦИТЕ ДО 9 ЈУНИ

ОСНОВЦИТЕ ЌЕ УЧАТ ДО 14 ЈУНИ, СРЕДНОШКОЛЦИТЕ ДО 9 ЈУНИ

Учебната година за учениците од основните училишта ќе заврши на 14 јуни, а за средношколците на 9 јуни, стои во објавата на сајтот на Министерството з ...
ДРЖАВНАТА МАТУРА ЌЕ СЕ ПОЛАГА НА 27 МАЈ И 10 ЈУНИ, УШТЕ НЕ СЕ ЗНАЕ ДАЛИ ЌЕ СЕ СКРАТИ МАТЕРИЈАЛОТ ПОРАДИ ИЗГУБЕНИТЕ ЧАСОВИ

ДРЖАВНАТА МАТУРА ЌЕ СЕ ПОЛАГА НА 27 МАЈ И 10 ЈУНИ, УШТЕ НЕ СЕ ЗНАЕ ДАЛИ ЌЕ СЕ СКРАТИ МАТЕРИЈАЛОТ ПОРАДИ ИЗГУБЕНИТЕ ЧАСОВИ

Матурантите ќе полагаат државна матура на 27 мај и 10 јуни, објави Државниот испитен центар (ДИЦ). На 27 мај ќе се полагаат македонски јазик и литерат ...
КОМИСИЈА ЌЕ ГО ПРЕИСПИТУВА УЧЕБНИКОТ ПО ИСТОРИЈА И ОПШТЕСТВО ЗА ПЕТТО ОДДЕЛЕНИЕ ВО КОЈ ИМА КАТАСТРОФАЛНИ ГРЕШКИ

КОМИСИЈА ЌЕ ГО ПРЕИСПИТУВА УЧЕБНИКОТ ПО ИСТОРИЈА И ОПШТЕСТВО ЗА ПЕТТО ОДДЕЛЕНИЕ ВО КОЈ ИМА КАТАСТРОФАЛНИ ГРЕШКИ

Министерството за образование и наука (МОН) и Педагошката служба дека ќе формираат комисија која ќе ја преиспита целата содржина и ќе даде предлог за ...
7 / 7 НАПИСИ