Таг: Министерство за животна средина

1 2 3 10 / 24 НАПИСИ
ЕКОЛОГИЈА ДА БИДЕ РЕДОВЕН, А НЕ ФАКУЛТАТИВЕН ПРЕДМЕТ ВО УЧИЛИШТАТА, БАРААТ ЕКОЛОГИСТИТЕ

ЕКОЛОГИЈА ДА БИДЕ РЕДОВЕН, А НЕ ФАКУЛТАТИВЕН ПРЕДМЕТ ВО УЧИЛИШТАТА, БАРААТ ЕКОЛОГИСТИТЕ

Еколошкото образование мора да биде задолжителен, а не факултативен предмет во основните училишта, бараат граѓанските организации од Југоистокот зарад ...
БРАНАТА ПАЉУРЦИ ПАК СЕ ИСПРАЗНИ, НЕМА ВОДА ЗА ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ ВО БОГДАНЦИ

БРАНАТА ПАЉУРЦИ ПАК СЕ ИСПРАЗНИ, НЕМА ВОДА ЗА ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ ВО БОГДАНЦИ

Вентилите на брана „Паљурци“ повторно се затворени за наводнување на површините во општина Богданци. Нивото на водата во браната е под дозволениот мин ...
ПОДАРЕНО ВОЗИЛО ЗА МЕРЕЊЕ НА ЗАГАДУВАЊЕТО ШЕСТ МЕСЕЦИ ЗАГЛАВЕНО НА ЦАРИНА

ПОДАРЕНО ВОЗИЛО ЗА МЕРЕЊЕ НА ЗАГАДУВАЊЕТО ШЕСТ МЕСЕЦИ ЗАГЛАВЕНО НА ЦАРИНА

Мобилна лабораторија за мерење на квалитетот на воздухот, донација од ИПА фондовите, шест месеци е заглавена на Царина и не е ставена во функција. Од ...
СКОПСКИ ЕКОЛОЗИ ЌЕ ГИ ЗАШТИТУВААТ ЧИНАРИТЕ ВО ОХРИД КАКО СПОМЕНИЦИ НА ПРИРОДАТА

СКОПСКИ ЕКОЛОЗИ ЌЕ ГИ ЗАШТИТУВААТ ЧИНАРИТЕ ВО ОХРИД КАКО СПОМЕНИЦИ НА ПРИРОДАТА

Екололошко друштво од Скопје ќе ги спасува охридските чинари. Најпознат е оној во центарот на градот кој досега неколку пати беше оштетен поради старо ...
ПАК ЗАТВОРЕНИ ВЕНТИЛИТЕ НА БРАНАТА ПАЉУРЦИ, ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ ОД БОГДАНЦИ БЕЗ ВОДА

ПАК ЗАТВОРЕНИ ВЕНТИЛИТЕ НА БРАНАТА ПАЉУРЦИ, ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ ОД БОГДАНЦИ БЕЗ ВОДА

Повторно секна водата до земјоделците во општина Богданци од браната Паљурци. Вода не се испорачува до обработливите површини оти деновиве е прекинат ...
100 НЕРЕГУЛИРАНИ ДЕПОНИИ ИМА ВО ПЕЛАГОНИСКИОТ РЕГИОН

100 НЕРЕГУЛИРАНИ ДЕПОНИИ ИМА ВО ПЕЛАГОНИСКИОТ РЕГИОН

Во Пелагонискиот регион има 100 нерегулирани депонии кои имаат големи и тешки влијанија врз животната средина, вели Христос Цомпанидис, член на конзор ...
ВЛАДАТА ДАВА ПАРИ ЗА 24-ЧАСОВНО ОБЕЗБЕДУВАЊЕ НА ДЕПОНИЈАТА ВО СТРУГА, ЗА ДА СЕ ИСКЛУЧАТ СОМНЕЖИТЕ ДЕКА НАМЕРНО СЕ ПАЛИ

ВЛАДАТА ДАВА ПАРИ ЗА 24-ЧАСОВНО ОБЕЗБЕДУВАЊЕ НА ДЕПОНИЈАТА ВО СТРУГА, ЗА ДА СЕ ИСКЛУЧАТ СОМНЕЖИТЕ ДЕКА НАМЕРНО СЕ ПАЛИ

Премиерот Зоран Заев најави дека Владата ќе и даде финансиска помош на Општина Струга за да ангажира 24 часовно обезбедување на депонијата, која цело ...
СТРУЖАНИ БАРААТ ОТПАДОТ ДА СЕ СКЛАДИРА ВО ДЕПОНИЈА КАЈ ОХРИД

СТРУЖАНИ БАРААТ ОТПАДОТ ДА СЕ СКЛАДИРА ВО ДЕПОНИЈА КАЈ ОХРИД

Депонијата кај Струга е делумно изгасната, но чад сè уште има. Тоа трае веќе една недела, а смрдеата се чувствува дури и во Струга. Поради тоа стружан ...
РЕК „БИТОЛА“ ЌЕ ГИ РЕКОНСТРУИРА ФИЛТРИТЕ АКО НАЈДЕ 140 МИЛИОНИ ЕВРА

РЕК „БИТОЛА“ ЌЕ ГИ РЕКОНСТРУИРА ФИЛТРИТЕ АКО НАЈДЕ 140 МИЛИОНИ ЕВРА

За РЕК „Битола“ да го намали загадувањето во воздухот ќе мора да изврши реконструкција на постоечките филтри, да изгради постројка за десулфуризација ...
КОГА „ЈУГОХРОМ“ НЕ РАБОТИ, ТЕТОВО Е ГРАД СО НАЈМАЛКУ ЗАГАДЕН ВОЗДУХ, ВЕЛАТ ОД „ЕКОГЕРИЛА“

КОГА „ЈУГОХРОМ“ НЕ РАБОТИ, ТЕТОВО Е ГРАД СО НАЈМАЛКУ ЗАГАДЕН ВОЗДУХ, ВЕЛАТ ОД „ЕКОГЕРИЛА“

Невладината „Екогерила“ најавува дека ќе поднесе кривични пријави против директорот на „Југохром“ Васил Скендеровски и против претседателот на синдика ...
1 2 3 10 / 24 НАПИСИ