Таг: млеко

ОД 800 Д0 10.000 ЕВРА СЕ КАЗНИТЕ ЗА ОНИЕ КОИ НЕМА ДА ГИ НАМАЛАТ ЦЕНИТЕ НА МЛЕКОТО И ШПАГЕТИТЕ, ВЕЛАТ ОД ПАЗАРНА ИНСПЕКЦИЈА

ОД 800 Д0 10.000 ЕВРА СЕ КАЗНИТЕ ЗА ОНИЕ КОИ НЕМА ДА ГИ НАМАЛАТ ЦЕНИТЕ НА МЛЕКОТО И ШПАГЕТИТЕ, ВЕЛАТ ОД ПАЗАРНА ИНСПЕКЦИЈА

Од 800 до 10.000 евра се казните за фирмите кои од 16 март нема да ги намалат цените на млечните производи и тестенините. Од Државниот пазарен инспект ...
МЛЕКОТО И МЛЕЧНИТЕ ПРОИЗВОДИ ЌЕ ПОЕВТИНАТ ЗА 10 ОТСТО, А ТЕСТЕНИНИТЕ ЗА 15, ВЛАДАТА ДОНЕСЕ ОДЛУКА ЗА ЗАМРЗНУВАЊЕ НА ЦЕНИТЕ

МЛЕКОТО И МЛЕЧНИТЕ ПРОИЗВОДИ ЌЕ ПОЕВТИНАТ ЗА 10 ОТСТО, А ТЕСТЕНИНИТЕ ЗА 15, ВЛАДАТА ДОНЕСЕ ОДЛУКА ЗА ЗАМРЗНУВАЊЕ НА ЦЕНИТЕ

Од 16 март цените на млекото и млечните производи ќе се намалат за 10 отсто, а на тестенините за 15, соопштија денеска премиерот Димитар Ковачевски и ...
АКО СЕ ПРОДЛАБОЧИ МЛЕЧНАТА КРИЗА ВО МАКЕДОНИЈА, ЌЕ НЕМА ВЕЌЕ ПРОИЗВОДСТВО НА МЛЕКО, ФАРМИТЕ БАРААТ СУБВЕНЦИИТЕ ДА НЕ ДОЦНАТ

АКО СЕ ПРОДЛАБОЧИ МЛЕЧНАТА КРИЗА ВО МАКЕДОНИЈА, ЌЕ НЕМА ВЕЌЕ ПРОИЗВОДСТВО НА МЛЕКО, ФАРМИТЕ БАРААТ СУБВЕНЦИИТЕ ДА НЕ ДОЦНАТ

Нашата фарма во 2017 година произведе 900 илјади литри млеко, а годинава очекуваме намалено производство од само 180 илјади литри млеко. Поради ова, б ...
ВЛАДАТА ЈА ЗАМРЗНА МАРЖАТА НА ОСНОВНИТЕ ПРЕХРАНБЕНИ ПРОИЗВОДИ ДО 30 СЕПТЕМВРИ

ВЛАДАТА ЈА ЗАМРЗНА МАРЖАТА НА ОСНОВНИТЕ ПРЕХРАНБЕНИ ПРОИЗВОДИ ДО 30 СЕПТЕМВРИ

Владата на денешната седница донесе одлука за замрзнување на маржата на основните прехранбени производи во трговијата на мало и на големо. Според одлу ...
4 / 4 НАПИСИ