Таг: „молнупиравир“

ВЕЛИКА БРИТАНИЈА ПРВА НА СВЕТОТ ГО ОДОБРИ ЛЕКОТ ПРОТИВ КОВИД-19 НА „МЕРК“

ВЕЛИКА БРИТАНИЈА ПРВА НА СВЕТОТ ГО ОДОБРИ ЛЕКОТ ПРОТИВ КОВИД-19 НА „МЕРК“

Велика Британија стана прва земја на светот која го одобри лекот против ковид-19 што заеднички го развија американските компании „Мерк“ и „Риџбек“. Бр ...
„МЕРК“ СЕ СОГЛАСИ И ДРУГИ КОМПАНИИ ДА ГО ПРОИЗВЕДУВААТ НЕЈЗИНИОТ ЛЕК ПРОТИВ КОВИД-19

„МЕРК“ СЕ СОГЛАСИ И ДРУГИ КОМПАНИИ ДА ГО ПРОИЗВЕДУВААТ НЕЈЗИНИОТ ЛЕК ПРОТИВ КОВИД-19

„Мерк“ им дозволи и на други фармацевтски компании низ светот да го произведуваат нејзиниот лек против ковид-19, што ќе го направи подостапен за милио ...
МАКЕДОНИЈА ЌЕ ГО НАБАВИ „МОЛНУПИРАВИР“, ЛЕКОТ ПРОТИВ КОВИД-19 НА „МЕРК“

МАКЕДОНИЈА ЌЕ ГО НАБАВИ „МОЛНУПИРАВИР“, ЛЕКОТ ПРОТИВ КОВИД-19 НА „МЕРК“

Македонското Министерство за здравство ќе го набави лекот против ковид-19 „молнупиравир“ од американската компанија „Мерк“, соопштија од кабинетот на ...
3 / 3 НАПИСИ