Таг: мурал

1 2 10 / 15 НАПИСИ
МУРАЛ СО ГОРАН СТЕФАНОВСКИ ВО СКОПСКО ДЕБАР МААЛО ЗА НЕГОВИОТ 70. РОДЕНДЕН

МУРАЛ СО ГОРАН СТЕФАНОВСКИ ВО СКОПСКО ДЕБАР МААЛО ЗА НЕГОВИОТ 70. РОДЕНДЕН

Мурал со ликот на Горан Стефановски е нацртан на фасадата на основното училиште "Коле Неделковски" во скопско Дебар Маало. Муралот е насликан како дел ...
НЕ СЕ ПРОДАДЕ ВИЛАТА АУРОРА ВО РИМ ВРЕДНА 471 МИЛИОН ДОЛАРИ, СО ЕДИНСТВЕНИОТ МУРАЛ ОД КАРАВАЏО

НЕ СЕ ПРОДАДЕ ВИЛАТА АУРОРА ВО РИМ ВРЕДНА 471 МИЛИОН ДОЛАРИ, СО ЕДИНСТВЕНИОТ МУРАЛ ОД КАРАВАЏО

Вилата во Рим во која e единствениот мурал на Караваџо не успеа да се продаде на аукција. Вилата Аурора е во центарот на правната битка помеѓу нејзини ...
НОВ ОГРОМЕН МУРАЛ НА ПЧЕЛА ГИ ПОТСЕТУВА ТЕТОВЦИ ДА ЈА ЧУВААТ ЖИВОТНАТА СРЕДИНА

НОВ ОГРОМЕН МУРАЛ НА ПЧЕЛА ГИ ПОТСЕТУВА ТЕТОВЦИ ДА ЈА ЧУВААТ ЖИВОТНАТА СРЕДИНА

Преку огромен мурал нацртан на ѕидот на основното училиште „Лирија“, тетовските активисти ја пренесуваат пораката за чување на животната средина и ја ...
СО „ТИШИНА“ И МУРАЛОТ НА КОНЕСКИ САКАВ ДА ПОКАЖАМ ДЕКА ДОПРВА ТРЕБА ДА ИСТРАЕМЕ, ВЕЛИ ДЕЈВИД СТОИЛКОВСКИ-МОЛЕРАЈ

СО „ТИШИНА“ И МУРАЛОТ НА КОНЕСКИ САКАВ ДА ПОКАЖАМ ДЕКА ДОПРВА ТРЕБА ДА ИСТРАЕМЕ, ВЕЛИ ДЕЈВИД СТОИЛКОВСКИ-МОЛЕРАЈ

Сакав да укажам дека како народ сме биле силни и истрајни, но допрва треба да истраеме и да ја негуваме нашата традиција, вели Дејвид Стоилковски-Моле ...
СО ДОКУМЕНТАРЦИ, ТВ-ЕМИСИИ И МУРАЛ КИНОТЕКАТА ВЕЧЕРВА СЛАВИ 100 ГОДИНИ ОД РАЃАЊЕТО НА КОНЕСКИ

СО ДОКУМЕНТАРЦИ, ТВ-ЕМИСИИ И МУРАЛ КИНОТЕКАТА ВЕЧЕРВА СЛАВИ 100 ГОДИНИ ОД РАЃАЊЕТО НА КОНЕСКИ

Во Кинотеката на Македонија вечерва во 20 часот ќе има проекции на документарни филмови и ќе биде откриен муралот посветени на великанот на македонски ...
МУРАЛОТ НА ПАВЛЕ КУЗМАНОВСКИ УНИШТЕН ПРИ РЕНОВИРАЊЕТО НА ТЕТОВСКАТА ГИМНАЗИЈА ОДНОВО НАСЛИКАН НА ПЛАТНО

МУРАЛОТ НА ПАВЛЕ КУЗМАНОВСКИ УНИШТЕН ПРИ РЕНОВИРАЊЕТО НА ТЕТОВСКАТА ГИМНАЗИЈА ОДНОВО НАСЛИКАН НА ПЛАТНО

Муралот на академскиот сликар Павле Кузмановски, кој годинава беше уништен при реконструкцијата на тетовската гимназија, повторно заживеа, овојпат как ...
НА ЅИДОТ ПОД СТОКОВНА КУЌА МОСТ ВО СКОПЈЕ УЛИЧНИ УМЕТНИЦИ ЌЕ ЦРТААТ ГРАФИТИ И МУРАЛИ

НА ЅИДОТ ПОД СТОКОВНА КУЌА МОСТ ВО СКОПЈЕ УЛИЧНИ УМЕТНИЦИ ЌЕ ЦРТААТ ГРАФИТИ И МУРАЛИ

На ѕидот под стоковна куќа „Мост“ во центарот на Скопје и на потпорниот ѕид на улицата Адолф Циборовски кај „Реплек“ улични уметници ќе цртаат графити ...
AКТИВИСТ ОД АЗЕРБЕЈЏАН ВО ТЕТОВО НАЦРТА МУРАЛИ ПРОТИВ ДИСКРИМИНАЦИЈАТА НА ЖЕНИТЕ И ТРАНСРОДОВИТЕ ЛИЦА

AКТИВИСТ ОД АЗЕРБЕЈЏАН ВО ТЕТОВО НАЦРТА МУРАЛИ ПРОТИВ ДИСКРИМИНАЦИЈАТА НА ЖЕНИТЕ И ТРАНСРОДОВИТЕ ЛИЦА

Младиот активист за човекови права од Азербејџан Сејмоур Назаров, патува низ земјите и црта мурали со кои се бори против дискриминацијата во неговата ...
ТЕТОВО ДОБИ МУРАЛ ПОСВЕТЕН НА ДОКТОРИТЕ ШТО СЕ БОРАТ ПРОТИВ КОРОНАВИРУСОТ

ТЕТОВО ДОБИ МУРАЛ ПОСВЕТЕН НА ДОКТОРИТЕ ШТО СЕ БОРАТ ПРОТИВ КОРОНАВИРУСОТ

На самиот влез во Тетово од страната од Скопје осамна голем мурал посветен во чест на докторите и медицинските работници кои секојдневно се борат прот ...
СО КОМЕРЦИЈАЛНА АКЦИЈА ВАНДАЛИЗИРАН СПОМЕНИКОТ НА АНТИФАШИЗМОТ СО МУРАЛ ОД ЧЕМЕРСКИ ВО МАВРОВО

СО КОМЕРЦИЈАЛНА АКЦИЈА ВАНДАЛИЗИРАН СПОМЕНИКОТ НА АНТИФАШИЗМОТ СО МУРАЛ ОД ЧЕМЕРСКИ ВО МАВРОВО

Со мурал „Вдиши го Маврово“ е ишаран постаменот на споменикот во Маврово од 1970-те посветен на антифашистичката борба со мурал од академик Глигор Чем ...
1 2 10 / 15 НАПИСИ