Таг: музика

1 215 / 15 НАПИСИ
ОПЕРА ЗА БЕБИЊА ВО ЊУЈОРШКИ МЕТ

ОПЕРА ЗА БЕБИЊА ВО ЊУЈОРШКИ МЕТ

Родителите во Њујорк, постојано љубопитни за нови начини да ги забавуваат своите деца, се собраа неделава во операта Метрополитен за еден посебен наст ...
МУЗИКОТЕРАПИЈА ЗА ДЕЦАТА СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ ВО ТЕТОВО

МУЗИКОТЕРАПИЈА ЗА ДЕЦАТА СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ ВО ТЕТОВО

Со музикотерапија ќе им се помага на тетовските деца со посебни потреби. Ваква едукативна работилница е отворена во Тетово и ја посетуваат дваесетина ...
МУЗИКАТА ЗА „ЦРВЕНАТА ЖЕЛКА“ НОМИНИРАН ЗА ОСКАР Е СНИМЕНА ВО СКОПЈЕ

МУЗИКАТА ЗА „ЦРВЕНАТА ЖЕЛКА“ НОМИНИРАН ЗА ОСКАР Е СНИМЕНА ВО СКОПЈЕ

Mузиката за „Црвената желка“, што е меѓу петте анимирани филмови номинирани за годинешните Оскари, е снимена во Скопје, во студиото ФАМЕС на француска ...
ЧУДО ОД ДЕТЕ ЖИВЕЕ ВО ТИШИНА, А ТАНЦУВА КАКО МАЈКЛ ЏЕКСОН

ЧУДО ОД ДЕТЕ ЖИВЕЕ ВО ТИШИНА, А ТАНЦУВА КАКО МАЈКЛ ЏЕКСОН

Живее во светот на тишината, а танцот е неговиот живот. Иако воопшто не слуша, игра на забавна музика како Мајкл Џексон, а на народна вие ора како да ...
МИНИСТЕРСТВОТО ЗА КУЛТУРА ЌЕ ПРЕСЕЧЕ ДАЛИ ЌЕ СЕ ЗАБРАНИ ЕМИТУВАЊЕ МАКЕДОНСКА МУЗИКА

МИНИСТЕРСТВОТО ЗА КУЛТУРА ЌЕ ПРЕСЕЧЕ ДАЛИ ЌЕ СЕ ЗАБРАНИ ЕМИТУВАЊЕ МАКЕДОНСКА МУЗИКА

Здружението за заштита на авторските и музички права (ЗАМП) од полноќ забрани јавно емитување на музика од автори, кои се нивни членови. Причината на ...
1 215 / 15 НАПИСИ