Таг: Народна банка

1 2 3 4 10 / 39 НАПИСИ
НАРОДНА БАНКА ИМ ГИ СКРАТИ ПРОВИЗИИТЕ НА БАНКИТЕ, НОВИ ПЛАТЕЖНИ ИНСТИТУЦИИ ЗА БРЗИ ПЛАЌАЊА ЌЕ РАБОТАТ СО ПОНИСКИ ЦЕНИ НА УСЛУГИТЕ

НАРОДНА БАНКА ИМ ГИ СКРАТИ ПРОВИЗИИТЕ НА БАНКИТЕ, НОВИ ПЛАТЕЖНИ ИНСТИТУЦИИ ЗА БРЗИ ПЛАЌАЊА ЌЕ РАБОТАТ СО ПОНИСКИ ЦЕНИ НА УСЛУГИТЕ

Досегашниот начин на плаќање само преку банките полека ќе се напушта, иако каскаме по современиот свет едно 20-тина години. Новиот Закон за платежни у ...
ТРИ ИЛЈАДИ ПОСЕТИTEЛИ НА ИЗЛОЖБАТА ЗА МАКЕДОНСКИОТ ДЕНАР КОЈА 6 МЕСЕЦИ БЕШЕ ОТВОРЕНА ВО МУЗЕЈОТ НА НАРОДНА БАНКА  

ТРИ ИЛЈАДИ ПОСЕТИTEЛИ НА ИЗЛОЖБАТА ЗА МАКЕДОНСКИОТ ДЕНАР КОЈА 6 МЕСЕЦИ БЕШЕ ОТВОРЕНА ВО МУЗЕЈОТ НА НАРОДНА БАНКА  

Околу три илјади граѓани во изминативе шест месеци ја посетиле изложбата за денарот поставена во Музејот на Народната банка по повод 30-годишнината на ...
СКОПСКИОТ БУЛЕВАР КУЗМАН ЈОСИФОВСКИ-ПИТУ СТОИ РАСКОПАН СО НЕДЕЛИ, НИЗ ПРАШИНА СЕ МИНУВА ОД НАРОДНА БАНКА ДО ЖЕЛЕЗНИЧКА СТАНИЦА

СКОПСКИОТ БУЛЕВАР КУЗМАН ЈОСИФОВСКИ-ПИТУ СТОИ РАСКОПАН СО НЕДЕЛИ, НИЗ ПРАШИНА СЕ МИНУВА ОД НАРОДНА БАНКА ДО ЖЕЛЕЗНИЧКА СТАНИЦА

Булеварот Кузман Јосифовски-Питу во центарот на Скопје стои раскопан со недели, а жителите го минуваат возејќи и движејќи се низ прашина. Пред три нед ...
ЗА НОВАТА ЗГРАДА НА НАРОДНА БАНКА СЕ ПОТРОШЕНИ 15 МИЛИОНИ ЕВРА, НЕ СЕ ЗНАЕ ДО КОГА ЌЕ СТОИ НЕДОВРШЕНА ОТИ Е РАСКИНАТ ДОГОВОРОТ СО „БЕТОН“

ЗА НОВАТА ЗГРАДА НА НАРОДНА БАНКА СЕ ПОТРОШЕНИ 15 МИЛИОНИ ЕВРА, НЕ СЕ ЗНАЕ ДО КОГА ЌЕ СТОИ НЕДОВРШЕНА ОТИ Е РАСКИНАТ ДОГОВОРОТ СО „БЕТОН“

На новата зграда на Народната банка со месеци нема градежни работи, ниту се знае дали и кога ќе продолжат откако е раскинат договорот со ГП „Бетон“. О ...
НАРОДНА БАНКА ЈА ЗГОЛЕМИ ОСНОВНАТА КАМАТНА СТАПКА НА 2,5 ОТСТО ПОРАДИ ВИСОКАТА ИНФЛАЦИЈА

НАРОДНА БАНКА ЈА ЗГОЛЕМИ ОСНОВНАТА КАМАТНА СТАПКА НА 2,5 ОТСТО ПОРАДИ ВИСОКАТА ИНФЛАЦИЈА

На седницата на Комитетот за оперативна монетарна политика на Народната банка беше одлучено да се изврши дополнително зголемување на каматната стапка ...
ИЗЛОЖБАТА ЗА 30 ГОДИНИ НА ДЕНАРОТ ЈА ОТКРИВА ПРИКАЗНАТА ЗАД СЕКОЈА БАНКНОТА

ИЗЛОЖБАТА ЗА 30 ГОДИНИ НА ДЕНАРОТ ЈА ОТКРИВА ПРИКАЗНАТА ЗАД СЕКОЈА БАНКНОТА

Осум банкноти, осум приказни. Така Музејот на Народна банка ја осмисли изложбата за денарот, организирана по повод 30-годишнината на македонската на ...
НАРОДНА БАНКА ЈА ЗГОЛЕМИ КАМАТНАТА СТАПКА ЗА ДА СЕ ЗАУЗДА ИНФЛАЦИЈАТА, КОЈА ВО АПРИЛ ДОСТИГНА 10,5 ОТСТО

НАРОДНА БАНКА ЈА ЗГОЛЕМИ КАМАТНАТА СТАПКА ЗА ДА СЕ ЗАУЗДА ИНФЛАЦИЈАТА, КОЈА ВО АПРИЛ ДОСТИГНА 10,5 ОТСТО

Народна банка одлучи да ја зголеми каматната стапка од 1,5 на 1,75 отсто на вчерашната седница на Комитетот за оперативна монетарна политика, соопшти ...
ЕВРОПСКАТА КОМИСИЈА ПОТВРДИ ДЕКА СУПЕРВИЗИЈАТА НА НАРОДНА БАНКА Е НА НИВО НА СТАНДАРДИТЕ НА ЕУ И ТОА ЌЕ ВЛИЈАЕ ПОЗИТИВНО НА СТРАНСКИТЕ ИНВЕСТИТОРИ, ВЕЛИ ГУВЕРНЕРКАТА АНГЕЛОВСКА-БЕЖОВСКА

ЕВРОПСКАТА КОМИСИЈА ПОТВРДИ ДЕКА СУПЕРВИЗИЈАТА НА НАРОДНА БАНКА Е НА НИВО НА СТАНДАРДИТЕ НА ЕУ И ТОА ЌЕ ВЛИЈАЕ ПОЗИТИВНО НА СТРАНСКИТЕ ИНВЕСТИТОРИ, ВЕЛИ ГУВЕРНЕРКАТА АНГЕЛОВСКА-БЕЖОВСКА

Oдлуката на Европската комисија која оцени дека банкарската регулатива и супервизијата која што ја спроведува Народната банка е во согласност со станд ...
НАРОДНА БАНКА И ДОМАШНИТЕ БАНКИ НОЌЕСКА БЕА ЦЕЛ НА ХАКЕРСКИ НАПАД, ОДГОВОРНОСТА ЈА ПРЕЗЕДЕ ГРЧКА ГРУПА

НАРОДНА БАНКА И ДОМАШНИТЕ БАНКИ НОЌЕСКА БЕА ЦЕЛ НА ХАКЕРСКИ НАПАД, ОДГОВОРНОСТА ЈА ПРЕЗЕДЕ ГРЧКА ГРУПА

Вчеравечер, кус временски период беше отежнат или блокиран пристапот до веб-страниците на Народната банка и домашните банки, како резултат на ДДоС нап ...
НАРОДНА БАНКА ИМА ОБВРСКА ДА НАБАВУВА МЕСЕН НАРЕЗОК ЗА КРИЗНА СОСТОЈБА, НА ОГЛАС БАРА КОМУ ДА ДОНИРА 75 КОНЗЕРВИ

НАРОДНА БАНКА ИМА ОБВРСКА ДА НАБАВУВА МЕСЕН НАРЕЗОК ЗА КРИЗНА СОСТОЈБА, НА ОГЛАС БАРА КОМУ ДА ДОНИРА 75 КОНЗЕРВИ

Народната банка на Република Северна Македонија (НБРСМ) преку оглас донира 75 конзерви говедски месен нарезок. Бидејќи е необично главната монетарна и ...
1 2 3 4 10 / 39 НАПИСИ