Таг: народна песна

НЕОСТВАРЕНАТА ЉУБОВ НА АЦЕ АБАЏИЈАТА КОН УБАВАТА БЛАГУЊА ЈА СОЗДАЛА ПЕСНАТА „БЛАГУЊО ДЕЈЧЕ ПОЖАРАНЧЕ“

НЕОСТВАРЕНАТА ЉУБОВ НА АЦЕ АБАЏИЈАТА КОН УБАВАТА БЛАГУЊА ЈА СОЗДАЛА ПЕСНАТА „БЛАГУЊО ДЕЈЧЕ ПОЖАРАНЧЕ“

Тетово отсекогаш имало убави жени. Но, за разлика од сега, тетовци во почетокот на минатиот век знаеле убавите тетовки да ги опеат во песни, кои и ден ...
ПОЧИНА ЛЕГЕНДАРНИОТ СРПСКИ ПЕЈАЧ ПРЕДРАГ ЦУНЕ ГОЈКОВИЌ

ПОЧИНА ЛЕГЕНДАРНИОТ СРПСКИ ПЕЈАЧ ПРЕДРАГ ЦУНЕ ГОЈКОВИЌ

Предраг Цуне Гојковиќ, легендата на српската народна музика, почина денеска на 85 години. Цуне беше познат мајстор за староградски песни, севдалинки, ...
2 / 2 НАПИСИ