Таг: натрпревар

НОВ ЗЕЛАНД ЗА ПРВПАТ ПО 150 ГОДИНИ ЌЕ ИМ ДОЗВОЛИ НА ЖЕНИТЕ ДА СЕ НАТПРЕВАРУВААТ ВО СТРИЖЕЊЕ ОВЦИ

НОВ ЗЕЛАНД ЗА ПРВПАТ ПО 150 ГОДИНИ ЌЕ ИМ ДОЗВОЛИ НА ЖЕНИТЕ ДА СЕ НАТПРЕВАРУВААТ ВО СТРИЖЕЊЕ ОВЦИ

Нов Зеланд беше првата земја што им го даде правото на глас на жените, има жена за премиер и често е на водечките места на листите за родова еднаквост ...
1 / 1 НАПИСИ