Таг: нацизам

80 ГОДИНИ ОД СТАЛИНГРАДСКАТА БИТКА ПОВТОРНО СЕ СООЧУВАМЕ СО НАЦИЗМОТ И ГЕРМАНСКИТЕ ТЕНКОВИ, КАЖА ПУТИН

80 ГОДИНИ ОД СТАЛИНГРАДСКАТА БИТКА ПОВТОРНО СЕ СООЧУВАМЕ СО НАЦИЗМОТ И ГЕРМАНСКИТЕ ТЕНКОВИ, КАЖА ПУТИН

Владимир Путин ја спореди руската инвазија на Украина со борбата против нацистичка Германија, во говорот по повод 80-годишнината од завршувањето на Би ...
ВО МОСКВА СЕ ПОЈАВИЈА БИЛБОРДИ НА КОИ СЛАВНИ ШВЕЃАНИ СЕ ОБВИНУВААТ ЗА ПОДДРШКА НА НАЦИЗМОТ

ВО МОСКВА СЕ ПОЈАВИЈА БИЛБОРДИ НА КОИ СЛАВНИ ШВЕЃАНИ СЕ ОБВИНУВААТ ЗА ПОДДРШКА НА НАЦИЗМОТ

Билборди на кои што некои од најславните Швеѓани од 20. век се обвинуваат за поддршка на нацизмот осамнаа во Москва, што е нов знак на влошување на од ...
ПОРАНЕШНИ НАЦИСТИЧКИ ОБЈЕКТИ НИЗ ГЕРМАНИЈА СЕ ПРЕТВОРААТ ВО ЛУКСУЗНИ ИМОТИ

ПОРАНЕШНИ НАЦИСТИЧКИ ОБЈЕКТИ НИЗ ГЕРМАНИЈА СЕ ПРЕТВОРААТ ВО ЛУКСУЗНИ ИМОТИ

Таму каде што нацистичките воени офицери се собирале за време на Втората светска војна, високата класа на Хамбург сега може да купи луксузен стан во к ...
ИТАЛИЈАНСКАТА ПОЛИЦИЈА РАЗОТКРИЛА ПЛАН ЗА ФОРМИРАЊЕ НОВА НАЦИСТИЧКА ПАРТИЈА

ИТАЛИЈАНСКАТА ПОЛИЦИЈА РАЗОТКРИЛА ПЛАН ЗА ФОРМИРАЊЕ НОВА НАЦИСТИЧКА ПАРТИЈА

Италијанската полиција разоткрила план за формирање нова нацистичка партија и запленила значително количество оружје при претресите низ земјата. Во ...
ДРЕЗДЕН ПРОГЛАСИ ВОНРЕДНА СОСТОЈБА ЗА ПРОБЛЕМОТ СО НАЦИЗМОТ

ДРЕЗДЕН ПРОГЛАСИ ВОНРЕДНА СОСТОЈБА ЗА ПРОБЛЕМОТ СО НАЦИЗМОТ

Источногерманскиот град Дрезден прогласи вонредна состојба со нацизмот, велејќи дека има сериозен проблем со крајната десница. Главниот град на Сак ...
КАКО МОЖЕШЕ ДА СЕ СЛУЧИ ХИТЛЕР? – ИЗЛОЖБА ВО БЕРЛИН

КАКО МОЖЕШЕ ДА СЕ СЛУЧИ ХИТЛЕР? – ИЗЛОЖБА ВО БЕРЛИН

По повеќе од 70 години откако Адолф Хитлер се самоуби во својот бункер во Берлин на последните денови од Втората Светска Војна, една изложба во главни ...
6 / 6 НАПИСИ