Таг: Нотр Дам

УБАВИНА ОД КАТАСТРОФА – ДИЗАЈНЕРИ ОД ЦЕЛ СВЕТ СО ПРЕДЛОЗИ ЗА НОВАТА КУЛА НА НОТР ДАМ

УБАВИНА ОД КАТАСТРОФА – ДИЗАЈНЕРИ ОД ЦЕЛ СВЕТ СО ПРЕДЛОЗИ ЗА НОВАТА КУЛА НА НОТР ДАМ

По пожарот на 15 април во кој изгоре кулата на врвот на катедралата Нотр Дам во Париз, и откако францускиот премиер Едуар Филип објави дека ќе распиша ...
180.000 ПЧЕЛИ ШТО СЕ ЧУВААТ ВО НОТР ДАМ ГО ПРЕЖИВЕАЛЕ ПОЖАРОТ

180.000 ПЧЕЛИ ШТО СЕ ЧУВААТ ВО НОТР ДАМ ГО ПРЕЖИВЕАЛЕ ПОЖАРОТ

Околу 180.000 пчели кои се чуваа во кошници во катедралата Нотр Дам се пронајдени живи, откако се веруваше дека настрадале во неодамнешниот пожар. ...
ПО 20 ГОДИНИ РАСПАЃАЊЕ, КУМАНОВСКИ НОТР ДАМ СЕ ВРАЌА ВО СТАРИОТ СЈАЈ

ПО 20 ГОДИНИ РАСПАЃАЊЕ, КУМАНОВСКИ НОТР ДАМ СЕ ВРАЌА ВО СТАРИОТ СЈАЈ

Занаетчискиот дом во Куманово, кумановскиот Нотр Дам како што многумина го нарекуваат, е препознатлив белег на градот. Неговата изградба е поврзана со ...
МАКРОН ВЕТИ ДЕКА ЌЕ ЈА ОБНОВИ НОТР ДАМ ЗА ПЕТ ГОДИНИ, ЕКСПЕРТИТЕ ВЕЛАТ ЌЕ БИДАТ ПОТРЕБНИ ДЕЦЕНИИ

МАКРОН ВЕТИ ДЕКА ЌЕ ЈА ОБНОВИ НОТР ДАМ ЗА ПЕТ ГОДИНИ, ЕКСПЕРТИТЕ ВЕЛАТ ЌЕ БИДАТ ПОТРЕБНИ ДЕЦЕНИИ

Францускиот претседател Емануел Макрон изјави дека катедралата Нотр Дам ќе биде уште поубава откако повторно ќе се изгради и дека сака работите да бид ...
ВЛАДАТА ОДЛУЧИ ДА ПОМОГНЕ ПРИ РЕСТАВРАЦИЈАТА НА НОТР ДАМ

ВЛАДАТА ОДЛУЧИ ДА ПОМОГНЕ ПРИ РЕСТАВРАЦИЈАТА НА НОТР ДАМ

Владата го задолжи Министерството за надворешни работи на нашата земја да стапи во контакт со француското МНР за координација во врска со помошта на м ...
ПОЖАРОТ ВО НОТР ДАМ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ГАСИ СО АВИОНИ ОТИ ЌЕ СЕ УРНЕ КАТЕДРАЛАТА

ПОЖАРОТ ВО НОТР ДАМ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ГАСИ СО АВИОНИ ОТИ ЌЕ СЕ УРНЕ КАТЕДРАЛАТА

Катедралата Нотр Дам, едно од обележјата на Париз, гори веќе три часа, а од пожарот по еден час падна и покривот на главната кула. Француските властит ...
ПАРИСКОТО ОБВИНИТЕЛСТВО ОТВОРИ ИСТРАГА ЗА ПОЖАРОТ ВО КАТЕДРАЛАТА НОТР ДАМ

ПАРИСКОТО ОБВИНИТЕЛСТВО ОТВОРИ ИСТРАГА ЗА ПОЖАРОТ ВО КАТЕДРАЛАТА НОТР ДАМ

Париското обвинителство отвори истрага за пожарот на во катедралата Нотр Дам, едно од обележјата на Париз, што почна околу 18.30-18.50 часот вечерва п ...
7 / 7 НАПИСИ