Таг: обнова

1 2 3 20 / 27 НАПИСИ
ДОМОТ ЗА СТАРИ ЛИЦА ВО БЕРОВО ОБНОВЕН И ПРОШИРЕН СО ШВАЈЦАРСКА ДОНАЦИЈА

ДОМОТ ЗА СТАРИ ЛИЦА ВО БЕРОВО ОБНОВЕН И ПРОШИРЕН СО ШВАЈЦАРСКА ДОНАЦИЈА

Домот за стари лица во Берово се реконструира и проширува, па досегашните 30 станари ќе добијат нови десет цимери. Станува збор за заеднички проект на ...
РУСКИОТ ИНЖЕНЕР ВАЛЕРИЈ ГУСЕВ ЈА СОЗДАЛ ФАСАДАТА НА ОФИЦЕРСКИОТ ДОМ ВО БИТОЛА ВО 1920-ТЕ

РУСКИОТ ИНЖЕНЕР ВАЛЕРИЈ ГУСЕВ ЈА СОЗДАЛ ФАСАДАТА НА ОФИЦЕРСКИОТ ДОМ ВО БИТОЛА ВО 1920-ТЕ

Префинетите делови од фасадата со која воодушевува Офицерскиот дом во Битола, поради што и се нарекува битолски Версај, се дело на натурализираниот би ...
ЖЕЛЕЗНИЧКАТА СТАНИЦА ВО ТЕТОВО ОБНОВЕНА ЗА ПРВПАТ ОТКАКО БЕШЕ ИЗГРАДЕНА ПРЕД СЕДУМ ДЕЦЕНИИ

ЖЕЛЕЗНИЧКАТА СТАНИЦА ВО ТЕТОВО ОБНОВЕНА ЗА ПРВПАТ ОТКАКО БЕШЕ ИЗГРАДЕНА ПРЕД СЕДУМ ДЕЦЕНИИ

По речиси седум децении откако е изградена, железничката станица во Тетово доби ново руво. Таа е целосно надворешно и внатрешно реконструирана, а обно ...
ГРАД СКОПЈЕ ПОЧНУВА СО РЕКОНСТРУКЦИЈА НА УНИВЕРЗАЛНА САЛА, ШИЛЕГОВ ВЕЛИ НАЕСЕН ЌЕ БИДЕ СПРЕМНА ЗА КОНЦЕРТИ

ГРАД СКОПЈЕ ПОЧНУВА СО РЕКОНСТРУКЦИЈА НА УНИВЕРЗАЛНА САЛА, ШИЛЕГОВ ВЕЛИ НАЕСЕН ЌЕ БИДЕ СПРЕМНА ЗА КОНЦЕРТИ

Универзална сала ќе се реконструира во постојната големина и со постојниот изглед. Град Скопје со ребалансот на државниот буџет кој е во собраниска пр ...
ПО ЧЕТИРИ ВЕКА ЌЕ СЕ ОБНОВУВА СААТ КУЛАТА ВО ШТИП

ПО ЧЕТИРИ ВЕКА ЌЕ СЕ ОБНОВУВА СААТ КУЛАТА ВО ШТИП

Саат кулата во Штип, која датира од 17. век, конечно ќе се обновува. Министерството за култура прифати неколку апликации за проекти на Музејот во Штип ...
КУМАНОВСКАТА НАСЕЛБА ЧЕРКЕЗИ ДОБИ НОВА УЧИЛИШНА СПОРТСКА САЛА

КУМАНОВСКАТА НАСЕЛБА ЧЕРКЕЗИ ДОБИ НОВА УЧИЛИШНА СПОРТСКА САЛА

Основното училиште „Јероним Де Рада“ во кумановската населба Черкези доби спортска сала. Со површина од 650 квадратни метри, таа е опремена со сите ре ...
ПО 50 ГОДИНИ ЌЕ СЕ ОБНОВУВА ХУСАМЕДИНПАШИНА ЏАМИЈА ВО ШТИП ОТКАКО ВРХОВНИОТ СУД ДОНЕСЕ ОДЛУКА ДЕКА ТАА Ѝ ПРИПАЃА НА МПЦ

ПО 50 ГОДИНИ ЌЕ СЕ ОБНОВУВА ХУСАМЕДИНПАШИНА ЏАМИЈА ВО ШТИП ОТКАКО ВРХОВНИОТ СУД ДОНЕСЕ ОДЛУКА ДЕКА ТАА Ѝ ПРИПАЃА НА МПЦ

Заводот за заштита на споменици и Музејот во Штип изготвија проект за целосна обнова на црквата Св. Илија, позната и како Хусамединпашина џамија. Прое ...
ОПШТИНА КАРПОШ ПОЛА ГОДИНА ЧЕКА ВЛАДАТА ДА Ѝ ЈА ДОДЕЛИ САЛАТА „ПАРТИЗАН“ ЗА ДА ПОЧНЕ СО ОБНОВА

ОПШТИНА КАРПОШ ПОЛА ГОДИНА ЧЕКА ВЛАДАТА ДА Ѝ ЈА ДОДЕЛИ САЛАТА „ПАРТИЗАН“ ЗА ДА ПОЧНЕ СО ОБНОВА

Општина Карпош не може да почне со обнова на култната сала „Партизан“ во Скопје бидејќи уште чека Владата да ѝ ја предаде во владение. Во јануари, сов ...
АРХИТЕКТИ ОД ШПАНИЈА И БРАЗИЛ ЌЕ Ѝ ПОМАГААТ НА ОПШТИНА КАРПОШ ДА НАПРАВИ ПРОЕКТ ЗА РЕНОВИРАЊЕ НА САЛАТА „ПАРТИЗАН“

АРХИТЕКТИ ОД ШПАНИЈА И БРАЗИЛ ЌЕ Ѝ ПОМАГААТ НА ОПШТИНА КАРПОШ ДА НАПРАВИ ПРОЕКТ ЗА РЕНОВИРАЊЕ НА САЛАТА „ПАРТИЗАН“

Двајца архитекти од Шпанија и Бразил ќе  ѝ помагаат на Општина Карпош да направи проект за реконструкција на спортската сала „Партизан“. Младите ар ...
ВЛАДАТА И ОПШТИНА КАРПОШ НАЈАВУВААТ СПАС И ОБНОВА НА САЛАТА „ПАРТИЗАН“

ВЛАДАТА И ОПШТИНА КАРПОШ НАЈАВУВААТ СПАС И ОБНОВА НА САЛАТА „ПАРТИЗАН“

Општина Карпош, Владата и Агенцијата за млади и спорт ќе ја обновуваат култната сала „Партизан“ во Скопје, која сега е распадната, разурната и запален ...
1 2 3 20 / 27 НАПИСИ