Таг: образование

1 2 3 5 10 / 46 НАПИСИ
ШТИТЕНИЦИ ОД ВП ДОМ „ТЕТОВО“ ОД 14 ДО 18 ГОДИНИ НИКОГАШ НЕ ОДЕЛЕ НА ШКОЛO, 21-ГОДИШНИК Е СО ВТОРО ОДДЕЛЕНИЕ, ОБРАЗОВАНИЕ ТАМУ МИНИСТЕРСТВОТО НЕ ОБЕЗБЕДУВА

ШТИТЕНИЦИ ОД ВП ДОМ „ТЕТОВО“ ОД 14 ДО 18 ГОДИНИ НИКОГАШ НЕ ОДЕЛЕ НА ШКОЛO, 21-ГОДИШНИК Е СО ВТОРО ОДДЕЛЕНИЕ, ОБРАЗОВАНИЕ ТАМУ МИНИСТЕРСТВОТО НЕ ОБЕЗБЕДУВА

Народниот правобранител отвори случај и направи увид во Воспитно-поправниот дом „Тетово“ откако оваа година таму не почна образовен процес, по што го ...
ДЕЦАТА ЗАТВОРЕНИ ВО ВОСПИТНО-ПОПРАВНИОТ ДОМ И ДЕФИНИТИВНО ОСТАНАА БЕЗ ОБРАЗОВАНИЕ ГОДИНАВА

ДЕЦАТА ЗАТВОРЕНИ ВО ВОСПИТНО-ПОПРАВНИОТ ДОМ И ДЕФИНИТИВНО ОСТАНАА БЕЗ ОБРАЗОВАНИЕ ГОДИНАВА

Децата и повозрасните штитеници во воспитно-поправниот дом Тетово и дефинитивно нема да имаат образование годинава. Министерството за образование не г ...
ЦАР БОРИС И ЕУ

ЦАР БОРИС И ЕУ

Мирно и достоинствено да го изедначиме фашизмот со антифашизмот ...
26 ИЗЈАВИ

26 ИЗЈАВИ

Во криза прво децата да ги жртвуваме. Тие нека седат дома, а јавната администрација нека се грее по канцеларии. ...
НЕ СЕ ГОТОВИ НОВИТЕ УЧЕБНИЦИ ЗА ПРВО, ВТОРО, ЧЕТВРТО И ПЕТТО ОДДЕЛЕНИЕ, ВО ПРВОТО ТРИМЕСЕЧЈЕ ЌЕ СЕ УЧИ ОД РАБОТНИ МАТЕРИЈАЛИ, РЕЧЕ ШАЌИРИ

НЕ СЕ ГОТОВИ НОВИТЕ УЧЕБНИЦИ ЗА ПРВО, ВТОРО, ЧЕТВРТО И ПЕТТО ОДДЕЛЕНИЕ, ВО ПРВОТО ТРИМЕСЕЧЈЕ ЌЕ СЕ УЧИ ОД РАБОТНИ МАТЕРИЈАЛИ, РЕЧЕ ШАЌИРИ

Учениците од прво, второ, четврто и петто одделение во првото тримесечје ќе учат од работни материјали, оти новите учебници по новите наставни програм ...
УЧЕНИЦИТЕ СО СИТЕ ПЕТКИ НА ПРИЕМНИОТ ИСПИТ ВО ГИМНАЗИЈАТА „ОРЦЕ НИКОЛОВ“ ДОБИЈА ТРОЈКА

УЧЕНИЦИТЕ СО СИТЕ ПЕТКИ НА ПРИЕМНИОТ ИСПИТ ВО ГИМНАЗИЈАТА „ОРЦЕ НИКОЛОВ“ ДОБИЈА ТРОЈКА

Само 11 ученици од 292 кои полагаа приемен испит во скопската гимназија „Орце Николов“ имаат одличен успех на тестот. Најголем број од децата кои осно ...
РЕГИОНАЛНИОТ СИНДИКАТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ-ИСТОК, НАЈАВИ ШТРАЈК И ЗА УТРЕ, ПОКАЧУВАЊЕТО НА ПЛАТАТА ЗА 12% ЗА НИВ Е НЕОДРЖЛИВО

РЕГИОНАЛНИОТ СИНДИКАТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ-ИСТОК, НАЈАВИ ШТРАЈК И ЗА УТРЕ, ПОКАЧУВАЊЕТО НА ПЛАТАТА ЗА 12% ЗА НИВ Е НЕОДРЖЛИВО

Вработените во образованието во Штип и соседните градови од истокот не го подржуваат предлогот на Владата за покачување на платите за 12 %, кој според ...
ЗАКОНОТ ЗА ЕВИДЕНТИРАЊЕ НА НЕВИДЛИВИТЕ ЛИЦА НЕ СЕ ПРИМЕНУВА, ТОЈ Е САМО ЗА ЛАЖЕЊЕ НА СТРАНЦИТЕ, ЗИБЕРИ БАРА ТОЧКА НА ИТНА ВЛАДИНА СЕДНИЦА

ЗАКОНОТ ЗА ЕВИДЕНТИРАЊЕ НА НЕВИДЛИВИТЕ ЛИЦА НЕ СЕ ПРИМЕНУВА, ТОЈ Е САМО ЗА ЛАЖЕЊЕ НА СТРАНЦИТЕ, ЗИБЕРИ БАРА ТОЧКА НА ИТНА ВЛАДИНА СЕДНИЦА

Законот за неевидентирани лица во матичната книга на родени кој истекува за три месеци, доживеа дебакл. Народниот правобранител Насер Зибери ѝ се обра ...
ПРЕМИЕРОТ КОВАЧЕВСКИ АПЕЛИРА НА ДИЈАЛОГ ЗА ДА НЕМА ИНФЛАЦИЈА, ГИ ПОВИКА НАСТАВНИЦИТЕ ДА НЕ ГО НАРУШУВААТ ОБРАЗОВНИОТ ПРОЦЕС

ПРЕМИЕРОТ КОВАЧЕВСКИ АПЕЛИРА НА ДИЈАЛОГ ЗА ДА НЕМА ИНФЛАЦИЈА, ГИ ПОВИКА НАСТАВНИЦИТЕ ДА НЕ ГО НАРУШУВААТ ОБРАЗОВНИОТ ПРОЦЕС

Премиерот Димитар Ковачевски ги повикува наставниците од основните и средните училишта „да ги стават интересите на децата на прво место и да се погриж ...
ДЕЦАТА МОРА СЕКОЈА ГОДИНА ДА ДОКАЖАТ ДЕКА СЕ СО ДАУНОВ СИНДРОМ ЗА ДА ОСТВАРАТ ПРАВА, ОД МАРТ ЌЕ СЕ ПРИМЕНУВА НОВА КЛАСИФИКАЦИЈА

ДЕЦАТА МОРА СЕКОЈА ГОДИНА ДА ДОКАЖАТ ДЕКА СЕ СО ДАУНОВ СИНДРОМ ЗА ДА ОСТВАРАТ ПРАВА, ОД МАРТ ЌЕ СЕ ПРИМЕНУВА НОВА КЛАСИФИКАЦИЈА

Иако Дауновиот синдром е дијагноза за целиот живот, децата кои имаат хромозомско нарушување секоја година мораат од Комисијата при Заводот за ментално ...
1 2 3 5 10 / 46 НАПИСИ