Таг: ОБСЕ

1 2 3 10 / 25 НАПИСИ
ЛОКАЛНИТЕ ИЗБОРИ ПОМИНАА МИРНО, НО ПОТРЕБНА Е СЕОПФАТНА РЕВИЗИЈА НА ИЗБОРНИОТ ПРОЦЕС, КАЖА ОБСЕ

ЛОКАЛНИТЕ ИЗБОРИ ПОМИНАА МИРНО, НО ПОТРЕБНА Е СЕОПФАТНА РЕВИЗИЈА НА ИЗБОРНИОТ ПРОЦЕС, КАЖА ОБСЕ

Локалните избори во Македонија, чиј прв круг се одржа вчера, поминаа мирно и со почитување на основните права, но има потреба од сеопфатни реформи, за ...
ТРАМП ЈА ПОТКОПУВА ДОВЕРБАТА НА ЈАВНОСТА ВО ИЗБИРАЧКИОТ ПРОЦЕС, ВЕЛАТ МЕЃУНАРОДНИТЕ НАБЉУДУВАЧИ

ТРАМП ЈА ПОТКОПУВА ДОВЕРБАТА НА ЈАВНОСТА ВО ИЗБИРАЧКИОТ ПРОЦЕС, ВЕЛАТ МЕЃУНАРОДНИТЕ НАБЉУДУВАЧИ

Меѓународните набљудувачи кои ги следеа претседателските избори во САД велат дека тамошниот систем на гласање поминал низ „екстремен стрес тест“ и пре ...
ОБСЕ ПОЧНА СО РЕГРУТИРАЊЕ НАБЉУДУВАЧИ ЗА ИЗБОРИ ВО МАКЕДОНИЈА НА 5 ЈУЛИ

ОБСЕ ПОЧНА СО РЕГРУТИРАЊЕ НАБЉУДУВАЧИ ЗА ИЗБОРИ ВО МАКЕДОНИЈА НА 5 ЈУЛИ

По официјалната покана за набљудување на предвремените парламентарни избори во Северна Македонија на 5 јули 2020, и согласно својот мандат, Канцелариј ...
СУДОТ НЕ Е СПОСОБЕН ЗА ГОЛЕМИ ПРЕДМЕТИ СО ПОВЕЌЕ ОБВИНЕТИ ФУНКЦИОНЕРИ, НЕ СЕ ПРОБЛЕМ НАШИТЕ СВЕДОЦИ, ИМ КАЖА ЛЕНЧЕ РИСТОСКА НА ОБСЕ И НА ЏОЛЕВ

СУДОТ НЕ Е СПОСОБЕН ЗА ГОЛЕМИ ПРЕДМЕТИ СО ПОВЕЌЕ ОБВИНЕТИ ФУНКЦИОНЕРИ, НЕ СЕ ПРОБЛЕМ НАШИТЕ СВЕДОЦИ, ИМ КАЖА ЛЕНЧЕ РИСТОСКА НА ОБСЕ И НА ЏОЛЕВ

Поранешната обвинителка од СЈО Ленче Ристоска на онлајн презентацијата на ОБСЕ  на третиот и последен извештај за работата на СЈО, кажа дека судот одл ...
ОРГАНИЗИРАЈТЕ ДОБРИ ИЗБОРИ И ПОДОБРО СУДСТВО И ВО МАЈ МОЖЕ ДА ИМА ДОБРИ ВЕСТИ, РЕЧЕ ФРАНЦУСКИОТ АМБАСАДОР ТИМОНИЕ

ОРГАНИЗИРАЈТЕ ДОБРИ ИЗБОРИ И ПОДОБРО СУДСТВО И ВО МАЈ МОЖЕ ДА ИМА ДОБРИ ВЕСТИ, РЕЧЕ ФРАНЦУСКИОТ АМБАСАДОР ТИМОНИЕ

Земјата да организира добри избори за да продолжи да добива добри извештаи, да води поуспешна борба со корупцијата и подобро судство и до мај може да ...
ПОЛОВИНА ОД ЖЕНИТЕ ВО ЗЕМЈАВА СМЕТААТ ДЕКА ДОМАШНОТО НАСИЛСТВО Е ПРИВАТНА РАБОТА, ПОКАЖА ИЗВЕШТАЈОТ НА ОБСЕ

ПОЛОВИНА ОД ЖЕНИТЕ ВО ЗЕМЈАВА СМЕТААТ ДЕКА ДОМАШНОТО НАСИЛСТВО Е ПРИВАТНА РАБОТА, ПОКАЖА ИЗВЕШТАЈОТ НА ОБСЕ

Само два отсто од жените кои се соочиле со насилство од својот моментален партнер инцидентот го пријавиле во полиција, покажува истражувањето на ОБСЕ ...
ДИПЛОМАТИТЕ НА ЕУ, ОБСЕ И УНИЦЕФ ВО ЗЕМЈАВА ЌЕ ИЗБЕГНУВААТ ХОТЕЛИ ШТО НЕМААТ ПРИСТАП ЗА ЛИЦА СО ПОПРЕЧЕНОСТ

ДИПЛОМАТИТЕ НА ЕУ, ОБСЕ И УНИЦЕФ ВО ЗЕМЈАВА ЌЕ ИЗБЕГНУВААТ ХОТЕЛИ ШТО НЕМААТ ПРИСТАП ЗА ЛИЦА СО ПОПРЕЧЕНОСТ

Мисиите на ЕУ и ОБСЕ и канцеларијата на УНИЦЕФ во земјава нема да организираат и одржуваат настани во хотели кои немаат целосен пристап за лица со поп ...
КАТИЦА ЈАНЕВА ВЕЛИ ДЕКА СУДОВИТЕ ГИ РАЗВЛЕКУВААТ САМО СУДЕЊАТА ЗА СЛУЧАИТЕ НА СЈО

КАТИЦА ЈАНЕВА ВЕЛИ ДЕКА СУДОВИТЕ ГИ РАЗВЛЕКУВААТ САМО СУДЕЊАТА ЗА СЛУЧАИТЕ НА СЈО

Како може за судењето за организираниот напад на Собранието на 27 април 2017 во Основниот суд Скопје 1 да се закажат 55 рочишта однапред, а за толку о ...
НА НОВИНАРСКИ СОБИР ВО СТРУГА, ОБСЕ ГО ОСУДИ РАНУВАЊЕТО НА ЦРНОГОРСКАТА НОВИНАРКА ОЛИВЕРА ЛАКИЌ

НА НОВИНАРСКИ СОБИР ВО СТРУГА, ОБСЕ ГО ОСУДИ РАНУВАЊЕТО НА ЦРНОГОРСКАТА НОВИНАРКА ОЛИВЕРА ЛАКИЌ

Конференцијата за медиуми во Југоисточна Европа на ОБСЕ  што се одржува во Струга усвои Декларација со која го осуди нападот на црногорската новинарка ...
ПРОМОВИРАН РЕЧНИК ЗА ИЗУЧУВАЊЕ МАКЕДОНСКИ И АЛБАНСКИ ЈАЗИК

ПРОМОВИРАН РЕЧНИК ЗА ИЗУЧУВАЊЕ МАКЕДОНСКИ И АЛБАНСКИ ЈАЗИК

За полесно изучување на македонскиот и албанскиот јазик, денеска беше промовиран речник на македонско-албански и албанско-македонски јазик. Двонасо ...
1 2 3 10 / 25 НАПИСИ