Таг: обвинителство

1 10 11 12 13 14 16 120 / 151 НАПИСИ
ЌЕ ОСТАНЕ ТАЈНА КАКО ГРУЕВСКИ ИЗБЕГАЛ ОД МАКЕДОНИЈА, СИСТЕМОТ НА АЛБАНИЈА АВТОМАТСКИ ГИ ИЗБРИШАЛ СНИМКИТЕ ОД НЕГОВОТО БЕГСТВО

ЌЕ ОСТАНЕ ТАЈНА КАКО ГРУЕВСКИ ИЗБЕГАЛ ОД МАКЕДОНИЈА, СИСТЕМОТ НА АЛБАНИЈА АВТОМАТСКИ ГИ ИЗБРИШАЛ СНИМКИТЕ ОД НЕГОВОТО БЕГСТВО

Долгото чекање на снимките од безбедносните камери од граничните премини на албанска страна беше залудно. Државниот обвинител Љубомир Јовески денеска ...
НАД 10 ГОДИНИ НА 12.000 ОСИГУРЕНИЦИ НЕ ИМ БИЛЕ УПЛАЌАНИ ПАРИТЕ ВО ВТОРИОТ ПЕНЗИСКИ СТОЛБ, ДРЖАВАТА СЕГА ТРЕБА ДА ВРАТИ 19 МИЛИОНИ ЕВРА

НАД 10 ГОДИНИ НА 12.000 ОСИГУРЕНИЦИ НЕ ИМ БИЛЕ УПЛАЌАНИ ПАРИТЕ ВО ВТОРИОТ ПЕНЗИСКИ СТОЛБ, ДРЖАВАТА СЕГА ТРЕБА ДА ВРАТИ 19 МИЛИОНИ ЕВРА

Придонесите за пензии во вториот столб за 12.000 осигуреници од 2006 до 2018 година воопшто не биле префрлани во пензиските друштва, туку парите остан ...
СО СВЕДОЧЕЊЕТО НА НИНЏА И БРАТ МУ ЗАВРШУВА ОДБРАНАТА, ОСТАНУВААТ УШТЕ ЗАВРШНИ ЗБОРОВИ НА СУДЕЊЕТО ЗА 27 АПРИЛ

СО СВЕДОЧЕЊЕТО НА НИНЏА И БРАТ МУ ЗАВРШУВА ОДБРАНАТА, ОСТАНУВААТ УШТЕ ЗАВРШНИ ЗБОРОВИ НА СУДЕЊЕТО ЗА 27 АПРИЛ

Со давање одбрана на обвинетиот Александар Василевски-Нинџа денеска ќе заврши давањето искази на обвинетите, со што во судскиот процес за организирани ...
ОБВИНИТЕЛСТВОТО БАРА ОД МОНАКО ДА ГИ ЗАМРЗНЕ 11-ТЕ МИЛИОНИ ЕВРА ОД ПРОДАЖБАТА НА ФИРМА КОЈА СТОПАНИСУВА СО ЦЕНТРИ ЗА ДИЈАЛИЗА

ОБВИНИТЕЛСТВОТО БАРА ОД МОНАКО ДА ГИ ЗАМРЗНЕ 11-ТЕ МИЛИОНИ ЕВРА ОД ПРОДАЖБАТА НА ФИРМА КОЈА СТОПАНИСУВА СО ЦЕНТРИ ЗА ДИЈАЛИЗА

Основното јавно обвинителство доставило барање до Кнежевството Монако да ги запре извршувањето на финансиски трансакции на сметките на кои се префрлен ...
ВО ТЕК Е ПРЕДИСТРАЖНА ПОСТАПКА ЗА РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА АЛБАНСКИ ТЕАТАР, КАЖА МИНИСТЕРОТ АДЕМИ

ВО ТЕК Е ПРЕДИСТРАЖНА ПОСТАПКА ЗА РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА АЛБАНСКИ ТЕАТАР, КАЖА МИНИСТЕРОТ АДЕМИ

Министерот за култура Асаф Адеми потврди дека е во тек предистражна постапка за реконструкцијата на Албанскиот театар во Скопје, која трае веќе петта ...
„НЕМА ПОРАКИ, ВЕЌЕ НЕ ПРАЌААТ, ГИ НАСАНКАА ЛУЃЕТО, ОНИ ЌЕ СЕ СПАСАТ“, ВЕЛИ ВО ПОРАКА ДЕМОНСТРАНТ НА „ЗА ЗАЕДНИЧКА МАКЕДОНИЈА“ ПО НАПАДОТ НА СОБРАНИЕТО

„НЕМА ПОРАКИ, ВЕЌЕ НЕ ПРАЌААТ, ГИ НАСАНКАА ЛУЃЕТО, ОНИ ЌЕ СЕ СПАСАТ“, ВЕЛИ ВО ПОРАКА ДЕМОНСТРАНТ НА „ЗА ЗАЕДНИЧКА МАКЕДОНИЈА“ ПО НАПАДОТ НА СОБРАНИЕТО

Преку читање на фејсбук, вибер и смс пораки од телефонот на Антонио Кочков, учесник во протестите на „За заедничка Македонија“ и сведок на судењето за ...
ОСНОВНОТО ЈАВНО ОБВИНИТЕЛСТВО ПОВЕДЕ НОВА ИСТРАГА ЗА ПРЕВОЗОТ ВО БИТОЛА

ОСНОВНОТО ЈАВНО ОБВИНИТЕЛСТВО ПОВЕДЕ НОВА ИСТРАГА ЗА ПРЕВОЗОТ ВО БИТОЛА

Основното јавно обвинителство во Битола води нова истрага за петгодишните договори за линиски и ученички превоз, што ги потпишала поранешната локална ...
ОБВИНИТЕЛСТВОТО ИСТРАЖУВА ЛЕГАЛИЗАЦИИ НА ОБЈЕКТИ ВО ОПШТИНА БИТОЛА

ОБВИНИТЕЛСТВОТО ИСТРАЖУВА ЛЕГАЛИЗАЦИИ НА ОБЈЕКТИ ВО ОПШТИНА БИТОЛА

Обвинителството од Општина Битола подигнало документи за одредени предмети за легализација на објекти кои се воделе во изминатите години. Градоначални ...
ОБВИНИТЕЛСТВОТО ЌЕ ДЕЖУРА ЗА РЕФЕРЕНДУМОТ

ОБВИНИТЕЛСТВОТО ЌЕ ДЕЖУРА ЗА РЕФЕРЕНДУМОТ

Јавниот обвинител на Македонија Љубомир Јовески формирал привремена комисија во Обвинителството за евентуални кривични дела поврзани со гласањето на р ...
ИДНИТЕ АНТИКОРУПЦИОНЕРИ ЌЕ ИМААТ ПРИСТАП ДО БАНКАРСКИТЕ ТАЈНИ, АМА ЌЕ СЕ ПРОВЕРУВА И НИВНИОТ ИМОТ

ИДНИТЕ АНТИКОРУПЦИОНЕРИ ЌЕ ИМААТ ПРИСТАП ДО БАНКАРСКИТЕ ТАЈНИ, АМА ЌЕ СЕ ПРОВЕРУВА И НИВНИОТ ИМОТ

Сосема нов Закон за антикорупција претстави денеска министерката за правда Рената Дескоска, според кој и нотарите и извршителите ќе поднесуваат анкете ...
1 10 11 12 13 14 16 120 / 151 НАПИСИ