Таг: оџачари

ОЏАЧАРИ ОД СКОПЈЕ И НИРНБЕРГ ЗАЕДНО ГИ ЧИСТАТ ОЏАЦИТЕ ВО СКОПСКИТЕ КУЌИ

ОЏАЧАРИ ОД СКОПЈЕ И НИРНБЕРГ ЗАЕДНО ГИ ЧИСТАТ ОЏАЦИТЕ ВО СКОПСКИТЕ КУЌИ

Oџачари од германскиот град Нирнберг деновиве заедно со скопските колеги ги чистат оџаците во Скопје. Станува збор за проектот „Оџачари за чисти печки ...
ЌЕ ИМ ДОНЕСЕМЕ СРЕЌА НА СКОПЈАНИ, ВЕЛАТ КАНДИДАТИТЕ ЗА ОЏАЧАРИ НА ПРВАТА ОБУКА НА ГРАД СКОПЈЕ

ЌЕ ИМ ДОНЕСЕМЕ СРЕЌА НА СКОПЈАНИ, ВЕЛАТ КАНДИДАТИТЕ ЗА ОЏАЧАРИ НА ПРВАТА ОБУКА НА ГРАД СКОПЈЕ

Како се чистат оџаци, која опрема се користи, како најбезбедно треба да се постават оџачарите, каква е конструкцијата на оџаците, е само дел од теориј ...
САМО 6 КАНДИДАТИ СЕ ПРИЈАВИЛЕ НА ПОВИКОТ НА ШИЛЕГОВ ЗА ОЏАЧАРИ

САМО 6 КАНДИДАТИ СЕ ПРИЈАВИЛЕ НА ПОВИКОТ НА ШИЛЕГОВ ЗА ОЏАЧАРИ

Само 6 кандидати се пријавиле на повикот на градоначалникот Петре Шилегов за оџачари. Во огласот кој го објави Градот пред 10 дена се бараа 25 лица. ...
ГРАД СКОПЈЕ ЌЕ ОБУЧУВА ОЏАЧАРИ ЗА ДА ГО НАМАЛИ ЗАГАДУВАЊЕТО, НАЈАВИ ШИЛЕГОВ

ГРАД СКОПЈЕ ЌЕ ОБУЧУВА ОЏАЧАРИ ЗА ДА ГО НАМАЛИ ЗАГАДУВАЊЕТО, НАЈАВИ ШИЛЕГОВ

Град Скопје ќе обучува оџачари бидејќи во градот нема доволно број лица кои чистат оџаци, а тоа влијае врз загадувањето на воздухот, најави денеска гр ...
4 / 4 НАПИСИ