Таг: Офицерски дом

1 2 3 10 / 28 НАПИСИ
РУСКИОТ ИНЖЕНЕР ВАЛЕРИЈ ГУСЕВ ЈА СОЗДАЛ ФАСАДАТА НА ОФИЦЕРСКИОТ ДОМ ВО БИТОЛА ВО 1920-ТЕ

РУСКИОТ ИНЖЕНЕР ВАЛЕРИЈ ГУСЕВ ЈА СОЗДАЛ ФАСАДАТА НА ОФИЦЕРСКИОТ ДОМ ВО БИТОЛА ВО 1920-ТЕ

Префинетите делови од фасадата со која воодушевува Офицерскиот дом во Битола, поради што и се нарекува битолски Версај, се дело на натурализираниот би ...
ОФИЦЕРСКИОТ ДОМ ВО БИТОЛА ПОЛЕКА ГО ВРАЌА СТАРИОТ СЈАЈ ОТКАКО ДОБИ НОВА ФАСАДА, ДОГРАМА И ВИТРАЖ

ОФИЦЕРСКИОТ ДОМ ВО БИТОЛА ПОЛЕКА ГО ВРАЌА СТАРИОТ СЈАЈ ОТКАКО ДОБИ НОВА ФАСАДА, ДОГРАМА И ВИТРАЖ

Битолскиот Версај го враќа сјајот и станува повторно архитектонски украс на Широк Сокак. Реставрацијата на Офицерскиот дом во Битола е при крај. Обнов ...
НОВА ОПШТИНСКА УСТАНОВА ЗА КУЛТУРА ЌЕ УПРАВУВА СО ОФИЦЕРСКИОТ ДОМ И КИНОТО „МАНАКИ“ ВО БИТОЛА

НОВА ОПШТИНСКА УСТАНОВА ЗА КУЛТУРА ЌЕ УПРАВУВА СО ОФИЦЕРСКИОТ ДОМ И КИНОТО „МАНАКИ“ ВО БИТОЛА

Општина Битола ќе основа јавна општинска установа за култура која во иднина ќе управува со Офицерскиот дом и Киното „Манаки“. За одлуката, советниците ...
ОФИЦЕРСКИОТ ДОМ ВО БИТОЛА ЌЕ ГО РЕСТАВРИРА ВЕВЧАНСКАТА ФИРМА „ВИА“

ОФИЦЕРСКИОТ ДОМ ВО БИТОЛА ЌЕ ГО РЕСТАВРИРА ВЕВЧАНСКАТА ФИРМА „ВИА“

Фирмата „ВИА“ ДОО од Вевчани ќе ја изведува реставрацијата на архитектонскиот бисер на Широк Сокак, Офицерскиот дом. Во Централниот регистар како сопс ...
ЗА ОФИЦЕРСКИ ОСЛОБОДИТЕЛНА ПРЕСУДА, А ЗА ЛЕГАЛИЗАЦИЈАТА УСЛОВНА КАЗНА МУ ИЗРЕЧЕ БИТОЛСКИОТ СУД НА ЕКСГРАДОНАЧАЛНИКОТ ТАЛЕСКИ

ЗА ОФИЦЕРСКИ ОСЛОБОДИТЕЛНА ПРЕСУДА, А ЗА ЛЕГАЛИЗАЦИЈАТА УСЛОВНА КАЗНА МУ ИЗРЕЧЕ БИТОЛСКИОТ СУД НА ЕКСГРАДОНАЧАЛНИКОТ ТАЛЕСКИ

Ослободителна пресуда за кривичното дело Несовесно работење во службата му изрече Основниот суд Битола на поранешниот градоначалник Владимир Талески, ...
ОФИЦЕРСКИОТ ДОМ ВО БИТОЛА КОНЕЧНО ГИ СОБРА СИТЕ ПОТПИСИ И СРЕДСТВА ЗА ДА СЕ РЕНОВИРА

ОФИЦЕРСКИОТ ДОМ ВО БИТОЛА КОНЕЧНО ГИ СОБРА СИТЕ ПОТПИСИ И СРЕДСТВА ЗА ДА СЕ РЕНОВИРА

Оваа градежна сезона конечно ќе почне да се реставрира Офицерскиот дом во Битола, откако договорот за комплетна внатрешна и надворешна обнова ги доби ...
ПРЕТСТАВЕН ПРОЕКТОТ ЗА РЕСТАВРАЦИЈА НА ОФИЦЕРСКИОТ ДОМ ВО БИТОЛА

ПРЕТСТАВЕН ПРОЕКТОТ ЗА РЕСТАВРАЦИЈА НА ОФИЦЕРСКИОТ ДОМ ВО БИТОЛА

Во Општина Битола беше презентиран проектот за реставрација и адаптација на Офицерскиот дом, објект под заштита како споменик на културата кој датира ...
ОФИЦЕРСКИОТ ДОМ ВО БИТОЛА КОМПЛЕТНО ЌЕ СЕ РЕНОВИРА СО НАД 1 МИЛИОН ЕВРА

ОФИЦЕРСКИОТ ДОМ ВО БИТОЛА КОМПЛЕТНО ЌЕ СЕ РЕНОВИРА СО НАД 1 МИЛИОН ЕВРА

Обезбедени се средства за Офицерскиот дом во Битола комплетно да се реконструира. Градоначалничката Наташа Петровска денеска на новинарско прашање дал ...
СЕ ЧИСТЕА ОД ЃУБРЕ ПОМОШНИТЕ ОБЈЕКТИ НА ОФИЦЕРСКИОТ ДОМ ВО БИТОЛА

СЕ ЧИСТЕА ОД ЃУБРЕ ПОМОШНИТЕ ОБЈЕКТИ НА ОФИЦЕРСКИОТ ДОМ ВО БИТОЛА

Јамболии, градежен шут, измет и друго ѓубре беше извадено од помошните објекти околу Офицерскиот дом во Битола при денешната еко акција на независната ...
ИЗДАДЕНО ОДОБРЕНИЕ ЗА КОНЗЕРВАЦИЈА НА ОФИЦЕРСКИОТ ДОМ ВО БИТОЛА

ИЗДАДЕНО ОДОБРЕНИЕ ЗА КОНЗЕРВАЦИЈА НА ОФИЦЕРСКИОТ ДОМ ВО БИТОЛА

Управата за заштита на културното наследство даде конзерваторско одобрение за Офицерскиот дом во Битола, по што може да почне постапката за санација н ...
1 2 3 10 / 28 НАПИСИ