Таг: Охрид

1 2 3 85 10 / 847 НАПИСИ
СЕМЕЈСТВО ОД ХОЛАНДИЈА ВОДИ УСПЕШЕН БИЗНИС ВО ОХРИД, ВЕЛАТ СÈ Е ДОБРО ОСВЕН БИРОКРАТСКИТЕ ПРЕЧКИ, ЗА СЕНЕШТО ТИ ФАЛИ НЕКОЈ ДОКУМЕНТ

СЕМЕЈСТВО ОД ХОЛАНДИЈА ВОДИ УСПЕШЕН БИЗНИС ВО ОХРИД, ВЕЛАТ СÈ Е ДОБРО ОСВЕН БИРОКРАТСКИТЕ ПРЕЧКИ, ЗА СЕНЕШТО ТИ ФАЛИ НЕКОЈ ДОКУМЕНТ

Семејстството Дијкстра од Холандија две години води успешен бизнис во Охрид. Познати се по автентичните холандски колачиња и печива. Велат дека нивнит ...
ТУРИСТИТЕ ВО ОХРИД СЕ ПАРКИРААТ В ШУМА ЗА ДА НЕ ПЛАЌААТ ПАРКИНГ

ТУРИСТИТЕ ВО ОХРИД СЕ ПАРКИРААТ В ШУМА ЗА ДА НЕ ПЛАЌААТ ПАРКИНГ

Охрид е преполн за продлжениот викенд, а охриѓани велат дека гужвата ги потсетува на периодот околу 2 август, кога во градот има најмногу туристи. Нај ...
ПЕШТАНИ БЕЗ ВОДА, ВРАБОТЕНИТЕ ВО ХОТЕЛ ГИ НОСЕЛЕ ТУРИСТИТЕ НА ТУШИРАЊЕ ДОМА, НЕКОИ ПОЛНЕЛЕ ВОДА СО КОФИ ОД ЕЗЕРОТО

ПЕШТАНИ БЕЗ ВОДА, ВРАБОТЕНИТЕ ВО ХОТЕЛ ГИ НОСЕЛЕ ТУРИСТИТЕ НА ТУШИРАЊЕ ДОМА, НЕКОИ ПОЛНЕЛЕ ВОДА СО КОФИ ОД ЕЗЕРОТО

Дефект на водоснабдувачката мрежа во Пештани ги остави туристите во хотел „Десарет“ без вода 24 часа. Во хотелот претежно се сместени Срби, кои револт ...
ДАРИО ИВАНОВСКИ ЌЕ ТРЧА НА „ОХРИД ТРЧАТ“ НА 2 ЈУНИ

ДАРИО ИВАНОВСКИ ЌЕ ТРЧА НА „ОХРИД ТРЧАТ“ НА 2 ЈУНИ

Осмото издание на атлетскиот викенд „Охрид трчаТ“, ќе се одржи од 31 мај до 2 јуни. За првпат на оваа трка ќе трча маратонецот Дарио Ивановски, засега ...
ТРКАЧИ ОД 36 ДРЖАВИ ЌЕ НАСТАПАТ НА ШЕСТОТО ИЗДАНИЕ НА ОХРИД УЛТРА ТРЕИЛ

ТРКАЧИ ОД 36 ДРЖАВИ ЌЕ НАСТАПАТ НА ШЕСТОТО ИЗДАНИЕ НА ОХРИД УЛТРА ТРЕИЛ

Тркачи од 36 држави ќе настапат на шестото издание на планинската трка Охрид ултра треил, чии организатори се спортските здруженија „Трекс“ од Скопје ...
МАКЕДОНИЈА ИМА НАЈДОБРА 5Г МРЕЖА ВО РЕГИОНОТ И Е НА ВРВОТ ВО ЕВРОПА, НО СЀ УШТЕ Е ЛЕСНА ЦЕЛ ЗА БРЗО СОБОРУВАЊЕ НА МРЕЖИТЕ, БЕШЕ КАЖАНО НА КОНФЕРЕНЦИЈА ВО ОХРИД

МАКЕДОНИЈА ИМА НАЈДОБРА 5Г МРЕЖА ВО РЕГИОНОТ И Е НА ВРВОТ ВО ЕВРОПА, НО СЀ УШТЕ Е ЛЕСНА ЦЕЛ ЗА БРЗО СОБОРУВАЊЕ НА МРЕЖИТЕ, БЕШЕ КАЖАНО НА КОНФЕРЕНЦИЈА ВО ОХРИД

Во услови на забрзан развој на технологиите, безбедноста во електронските комуникации е голем предизвик, а тој проблем најмногу ги засегнува поразвиен ...
ХОЛАНЃАНЕЦ НА ИНТЕРНЕТ ПРОДАВАЛ КОСКИ ОД РИМСКИ ВОЈНИЦИ НА ДИВО ИСКОПАНИ ВО МАКЕДОНИЈА

ХОЛАНЃАНЕЦ НА ИНТЕРНЕТ ПРОДАВАЛ КОСКИ ОД РИМСКИ ВОЈНИЦИ НА ДИВО ИСКОПАНИ ВО МАКЕДОНИЈА

Влатко Милошевски на македонската јавност и е познат по својата колекција од над 300 уметнички слики насликани од странски сликари на кои престојувале ...
УВЕЗЕНИТЕ РАБОТНИЦИ ОД ИНДИЈА, НЕПАЛ И ФИЛИПИНИ СЕ ФАТИЈА ЗА РАБОТА ВО ОХРИД, НО НЕИЗВЕСНО Е ДАЛИ СЕЗОНАВА ЌЕ СЕ РЕШИ НЕДОСТИГОТ НА КАДАР

УВЕЗЕНИТЕ РАБОТНИЦИ ОД ИНДИЈА, НЕПАЛ И ФИЛИПИНИ СЕ ФАТИЈА ЗА РАБОТА ВО ОХРИД, НО НЕИЗВЕСНО Е ДАЛИ СЕЗОНАВА ЌЕ СЕ РЕШИ НЕДОСТИГОТ НА КАДАР

Туристичкиот сектор на охридско-струшката ривиера и покрај носењето на странски кадар и понатаму стравува за пополнување на слободните места поради не ...
ПОЧНА СЕЗОНАТА НА КАПЕЊЕ ВО ОХРИД, ОХРИЃАНИ ВЕЛАТ ДЕКА СЕГА ПЛИВААТ НА МИР ПРЕД ЛЕТНАТА ИНВАЗИЈА НА ТУРИСТИ

ПОЧНА СЕЗОНАТА НА КАПЕЊЕ ВО ОХРИД, ОХРИЃАНИ ВЕЛАТ ДЕКА СЕГА ПЛИВААТ НА МИР ПРЕД ЛЕТНАТА ИНВАЗИЈА НА ТУРИСТИ

Охрид е полн за велигденските празници, а дел од туристите ја почнаа и сезоната за капење на околните плажи. Најбројни се туристите од соседните др ...
ОХРИД Е ПОЛН СО ГОСТИ, НО ХОТЕЛИТЕ СЕ ПОЛУПРАЗНИ

ОХРИД Е ПОЛН СО ГОСТИ, НО ХОТЕЛИТЕ СЕ ПОЛУПРАЗНИ

Бројни туристи претежно од соседните држави, но и домашни посетители пристигнаа во Охрид за да ги прослават велигденските и првомајските празници. Пом ...
1 2 3 85 10 / 847 НАПИСИ