Таг: Општина Битола

1 2 3 18 10 / 177 НАПИСИ
СÈ УШТЕ ВЕЛАТ „А БРЕ АМАН, Ѝ ТЕКНАЛО НЕЈЗЕ, ТАА ЌЕ ГИ СРЕДУВА РАБОТИТЕ“, ПОДКАСТ СО ГАБРИЕЛА ИЛИЕВСКА, ПРЕТСЕДАТЕЛКА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА БИТОЛА

СÈ УШТЕ ВЕЛАТ „А БРЕ АМАН, Ѝ ТЕКНАЛО НЕЈЗЕ, ТАА ЌЕ ГИ СРЕДУВА РАБОТИТЕ“, ПОДКАСТ СО ГАБРИЕЛА ИЛИЕВСКА, ПРЕТСЕДАТЕЛКА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА БИТОЛА

Габриела Илиевска, советничка од назависната граѓанска иницијатива „Поинаку“ и претседателка на Советот на Општина Битола, во подкастот „За секого по ...
ПОРАДИ ИЗБОРИТЕ НЕМАЛО МОЖНОСТ ПРЕКУ ЈАВЕН ПОВИК ДА СЕ ИЗБЕРЕ КОЈ ЌЕ ГО ОРГАНИЗИРА ОТВОРАЊЕТО НА БИТФЕСТ, А „МЈУЗИК АРТ“ КОЕ ГО ЗАСТАПУВА КАМЕРНИОТ ОРКЕСТАР ДАЛО НАЈДОБРА ПОНУДА

ПОРАДИ ИЗБОРИТЕ НЕМАЛО МОЖНОСТ ПРЕКУ ЈАВЕН ПОВИК ДА СЕ ИЗБЕРЕ КОЈ ЌЕ ГО ОРГАНИЗИРА ОТВОРАЊЕТО НА БИТФЕСТ, А „МЈУЗИК АРТ“ КОЕ ГО ЗАСТАПУВА КАМЕРНИОТ ОРКЕСТАР ДАЛО НАЈДОБРА ПОНУДА

Поради изборниот период немаше можност за објава на јавен повик, па затоа Комисијата за евалуација ги оцени доставените предлози за организирање наста ...
СРУШЕН СТАРИОТ МАГАЦИН ВО БИТОЛСКАТА КАСАРНА, ОД ОПШТИНАТА ВЕЛАТ ЌЕ СЕ ПРАВИ НОВ ОБЈЕКТ ЗА ПОЖАРНАТА

СРУШЕН СТАРИОТ МАГАЦИН ВО БИТОЛСКАТА КАСАРНА, ОД ОПШТИНАТА ВЕЛАТ ЌЕ СЕ ПРАВИ НОВ ОБЈЕКТ ЗА ПОЖАРНАТА

По повеќегодишни најави дека во поранешната битолска касарна ќе се изгради нов објект на Територијалната протовпожарна единица во Битола, пред празниц ...
ОПШТИНА БИТОЛА 12 ГОДИНИ НЕ НАПРАВИ ПАТ ДО НАЈАВЕНИТЕ ЕЛИТНИ ПАРЦЕЛИ ШТО ГИ ПРОДАДЕ НА ЗЛАТЕН РИД ЗА 2,5 МИЛИОНИ ЕВРА, ВЕЛИ ПАТОТ НЕ Е ПРИОРИТЕТ

ОПШТИНА БИТОЛА 12 ГОДИНИ НЕ НАПРАВИ ПАТ ДО НАЈАВЕНИТЕ ЕЛИТНИ ПАРЦЕЛИ ШТО ГИ ПРОДАДЕ НА ЗЛАТЕН РИД ЗА 2,5 МИЛИОНИ ЕВРА, ВЕЛИ ПАТОТ НЕ Е ПРИОРИТЕТ

Со хеликоптер ли да носиме градежни материјали, прашуваат дел од сопственици на парцелите на Златен Рид кои ги купија пред 12 години, а сѐ уште Општи ...
ЈA НАПРАВИВМЕ БИТОЛА ДИЗНИЛЕНД СО НОВИТЕ БЕЛИ КЛУПИ, РЕАГИРАА СОВЕТНИЦИТЕ

ЈA НАПРАВИВМЕ БИТОЛА ДИЗНИЛЕНД СО НОВИТЕ БЕЛИ КЛУПИ, РЕАГИРАА СОВЕТНИЦИТЕ

„Ја направивме Битола Дизниленд“, рече осврнувајќи се на изгледот на новите клупи на Широк Сокак и детските паркови во градот, советничката од ДОМ, Ан ...
ШИРОК СОКАК ДОБИ НОВИ КЛУПИ, СОВЕТНИЦИТЕ ОД ОПОЗИЦИЈАТА ВЕЛАТ ДЕКА ГО НАРУШУВААТ ИЗГЛЕДОТ НА СТАРОТО ГРАДСКО ЈАДРО ВО БИТОЛА

ШИРОК СОКАК ДОБИ НОВИ КЛУПИ, СОВЕТНИЦИТЕ ОД ОПОЗИЦИЈАТА ВЕЛАТ ДЕКА ГО НАРУШУВААТ ИЗГЛЕДОТ НА СТАРОТО ГРАДСКО ЈАДРО ВО БИТОЛА

Општина Битола постави нови клупи на Широк Сокак, за кои советниците од опозицијата обвинија дека го нарушуваат изгледот на старото градско јадро. Дос ...
НЕ СЕ ЗНАЕ КОГА ЌЕ ПОЧНЕ ДА СЕ ПРАВИ ПРОЕКТОТ ЗА ГОНДОЛА НА ПЕЛИСТЕР, ОД ОПШТИНА БИТОЛА ВЕЛАТ ПОТРЕБНИ СЕ ПОДГОТВИТЕЛНИ АКТИВНОСТИ

НЕ СЕ ЗНАЕ КОГА ЌЕ ПОЧНЕ ДА СЕ ПРАВИ ПРОЕКТОТ ЗА ГОНДОЛА НА ПЕЛИСТЕР, ОД ОПШТИНА БИТОЛА ВЕЛАТ ПОТРЕБНИ СЕ ПОДГОТВИТЕЛНИ АКТИВНОСТИ

Не се знае кога ќе почне изработката на проектната документација за изградба на гондола на Пелистер за што лани советнициите едногласно гласаа „за“ и ...
СОВЕТОТ НА ОПШТИНА БИТОЛА ЈА ИЗГЛАСА ЗАВРШНАТА СМЕТКА ЗА 2023, НЕМА ДА СЕ РАСПУШТИ

СОВЕТОТ НА ОПШТИНА БИТОЛА ЈА ИЗГЛАСА ЗАВРШНАТА СМЕТКА ЗА 2023, НЕМА ДА СЕ РАСПУШТИ

По неколкучасовните меѓусебни обвинувања меѓу советничките групи за тоа што сработила, а што не локалната власт во Битола и кој кого блокира во Совето ...
ДИВОГРАДБИ ВО БИТОЛА ЧЕКААТ ЛЕГАЛИЗАЦИЈА И ПО 12 ГОДИНИ, СОВЕТОТ ДОЗВОЛИ ДА ПРОДОЛЖИ ПОСТАПКАТА ЗА ОЗАКОНУВАЊЕ

ДИВОГРАДБИ ВО БИТОЛА ЧЕКААТ ЛЕГАЛИЗАЦИЈА И ПО 12 ГОДИНИ, СОВЕТОТ ДОЗВОЛИ ДА ПРОДОЛЖИ ПОСТАПКАТА ЗА ОЗАКОНУВАЊЕ

Дел од дивоградбите во Битолско што чекаат легализација се изградени на несоодветни места, како на пример среде пат или крај река, и не се безбедни. Н ...
ОПШТИНА БИТОЛА ГОДИНАВА ЌЕ ДАДЕ САМО 16.000 ЕВРА ЗА ОБНОВА НА ДОМОТ КОПАНКИ, КОЊАНОВСКИ БАРА КЛУБОТ ДА СИ НАЈДЕ И ДРУГИ ДОНАЦИИ

ОПШТИНА БИТОЛА ГОДИНАВА ЌЕ ДАДЕ САМО 16.000 ЕВРА ЗА ОБНОВА НА ДОМОТ КОПАНКИ, КОЊАНОВСКИ БАРА КЛУБОТ ДА СИ НАЈДЕ И ДРУГИ ДОНАЦИИ

Најмалку пари за обнова на изгорениот планинарски дом Копанки ќе бидат дадени годинава во мандатот на сегашната локална власт предводена од градоначал ...
1 2 3 18 10 / 177 НАПИСИ