Таг: Општина Битола

1 2 3 4 5 13 30 / 128 НАПИСИ
ФАЛА ТИ ПЕТРЕ ЗА КРШ АВТОБУСИТЕ ШТО МИ ГИ ДАДЕ, СЕ ПОШЕГУВА ГРАДОНАЧАЛНИЧКАТА НА БИТОЛА ПЕТРОВСКА ЗА ПРВАТА ГОДИНА ОД МАНДАТОТ НА ШИЛЕГОВ

ФАЛА ТИ ПЕТРЕ ЗА КРШ АВТОБУСИТЕ ШТО МИ ГИ ДАДЕ, СЕ ПОШЕГУВА ГРАДОНАЧАЛНИЧКАТА НА БИТОЛА ПЕТРОВСКА ЗА ПРВАТА ГОДИНА ОД МАНДАТОТ НА ШИЛЕГОВ

Градоначалникот на Скопје Петре Шилегов синоќа преку комични и сатирични оценки за неговата работа даде отчет за сработено во првата година од неговио ...
ОБВИНИТЕЛСТВОТО ИСТРАЖУВА ЛЕГАЛИЗАЦИИ НА ОБЈЕКТИ ВО ОПШТИНА БИТОЛА

ОБВИНИТЕЛСТВОТО ИСТРАЖУВА ЛЕГАЛИЗАЦИИ НА ОБЈЕКТИ ВО ОПШТИНА БИТОЛА

Обвинителството од Општина Битола подигнало документи за одредени предмети за легализација на објекти кои се воделе во изминатите години. Градоначални ...
БИТОЛЧАНИ ДО КРАЈОТ НА ГОДИНАТА НЕМА ДА ПЛАЌААТ ЗА ВЛЕЗ НА ПЕЛИСТЕР, НАЈАВИ ГРАДОНАЧАЛНИЧКАТА ПЕТРОВСКА

БИТОЛЧАНИ ДО КРАЈОТ НА ГОДИНАТА НЕМА ДА ПЛАЌААТ ЗА ВЛЕЗ НА ПЕЛИСТЕР, НАЈАВИ ГРАДОНАЧАЛНИЧКАТА ПЕТРОВСКА

Битолчани до крајот на годината ќе бидат ослободени од плаќање влез во Националниот парк Пелистер, најави градоначалничката Наташа Петровска на денешн ...
ПРОТЕСТ НА ПРЕВОЗНИЦИТЕ ВО БИТОЛА, ОПШТИНАТА НАЈАВИ ПОВЛЕКУВАЊЕ НА ТОЧКАТА ЗА ИЗМЕНИ НА ТАРИФНИКОТ

ПРОТЕСТ НА ПРЕВОЗНИЦИТЕ ВО БИТОЛА, ОПШТИНАТА НАЈАВИ ПОВЛЕКУВАЊЕ НА ТОЧКАТА ЗА ИЗМЕНИ НА ТАРИФНИКОТ

Со паркирање на автобусите на булеварот Први Мај девет битолски превознички компании протестираа против најавените измени во тарифникот за превоз на у ...
ДЕЛ ОД БИТОЛСКИТЕ УЧЕНИЦИ ОСТАНАА БЕЗ ПРЕВОЗ, ОД ОПШТИНАТА ВЕЛАТ ДЕКА ЌЕ СЕ ВОЗАТ СО ОПШТИНСКИОТ ЛИНИСКИ ПРЕВОЗ

ДЕЛ ОД БИТОЛСКИТЕ УЧЕНИЦИ ОСТАНАА БЕЗ ПРЕВОЗ, ОД ОПШТИНАТА ВЕЛАТ ДЕКА ЌЕ СЕ ВОЗАТ СО ОПШТИНСКИОТ ЛИНИСКИ ПРЕВОЗ

Ученици од околните општини кои учат во Битола од вчера останаа без бесплатен школски превоз, па нивните родители се жалат дека морале од џеб да им ги ...
ПРЕТХОДНАТА НА СЕГАШНАТА ВЛАСТ Ѝ ЈА НАТОВАРИ ТОПЛИФИКАЦИЈАТА НА БИТОЛА

ПРЕТХОДНАТА НА СЕГАШНАТА ВЛАСТ Ѝ ЈА НАТОВАРИ ТОПЛИФИКАЦИЈАТА НА БИТОЛА

Во Општина Битола, покрај најавената гасификација ќе мора да се спроведе и топлификација, проект на претходната власт, поради меѓународен договор што ...
ЌЕ УМРЕТЕ ОД МАКА- КАВГА ВО БИТОЛСКИОТ СОВЕТ ЗА ГРАДСКИТЕ ПАРКИНЗИ

ЌЕ УМРЕТЕ ОД МАКА- КАВГА ВО БИТОЛСКИОТ СОВЕТ ЗА ГРАДСКИТЕ ПАРКИНЗИ

„Ќе умрете од мака“, им рече од говорницата координаторот на советниците од СДСМ Методија Илиевски, на колегите од опозицијата за време на бурната дис ...
ОПШТИНА БИТОЛА САМА ЌЕ УПРАВУВА СО ГРАДСКИТЕ ПАРКИНЗИ

ОПШТИНА БИТОЛА САМА ЌЕ УПРАВУВА СО ГРАДСКИТЕ ПАРКИНЗИ

Управувањето со градските паркинзи во своја надлежност ќе го преземе Општина Битола. На седницата на Совет закажана за в петок, 7 август, прва точка н ...
ДЕВЕТ УЧИЛИШТА ВО БИТОЛА СО ИСКЛУЧЕНА СТРУЈА, А ИЗВРШИТЕЛИ НАПЛАЌААТ И ПО 200.000 ЕВРА ДОЛГОВИ

ДЕВЕТ УЧИЛИШТА ВО БИТОЛА СО ИСКЛУЧЕНА СТРУЈА, А ИЗВРШИТЕЛИ НАПЛАЌААТ И ПО 200.000 ЕВРА ДОЛГОВИ

На десет дена пред почетокот на учената година битолските училишта должат над 6,5 милиони денари над 100.000 евра)  за неплатена струја, а од 18 учили ...
БИТОЛСКИТЕ СОВЕТНИЦИ СИ РАЗМЕНИЈА ОБВИНУВАЊА ЗА ПРЕВОЗОТ НА УЧЕНИЦИ И ДОЛГОВИТЕ НА УЧИЛИШТАТА

БИТОЛСКИТЕ СОВЕТНИЦИ СИ РАЗМЕНИЈА ОБВИНУВАЊА ЗА ПРЕВОЗОТ НА УЧЕНИЦИ И ДОЛГОВИТЕ НА УЧИЛИШТАТА

Долговите на битолските училишта и школскиот превоз предизвикаа бурна расправа денес во Советот на Општина Битола. Учениците во претстојната учебна го ...
1 2 3 4 5 13 30 / 128 НАПИСИ