Таг: Општина Дебрца

ЖИТЕЛ НА СEЛО ОРОВНИК 7 ГОДИНИ ЧЕКА ДРЖАВАТА ДА МУ ИСПЛАТИ НАДОМЕСТ ЗА ОДЗЕМЕНО ЗЕМЈИШТЕ ЗА АВТОПАТ ОХРИД-КИЧЕВО

ЖИТЕЛ НА СEЛО ОРОВНИК 7 ГОДИНИ ЧЕКА ДРЖАВАТА ДА МУ ИСПЛАТИ НАДОМЕСТ ЗА ОДЗЕМЕНО ЗЕМЈИШТЕ ЗА АВТОПАТ ОХРИД-КИЧЕВО

Седумгодишна голгота преживува 71-годишниот Вангел Јолакоски од село Оровник, Општина Дебрца, барајќи ја правдата за исплата на надоместок за одземено ...
ВРНЕЖИТЕ ГО НАПОЛНИЈА СЛАТИНСКОТО ЕЗЕРО, НО ОСТАНАА ТРЕВИТЕ И КОРОВОТ НА ДНОТО ШТО МУ ШТЕТИ НА ЖИВИОТ СВЕТ

ВРНЕЖИТЕ ГО НАПОЛНИЈА СЛАТИНСКОТО ЕЗЕРО, НО ОСТАНАА ТРЕВИТЕ И КОРОВОТ НА ДНОТО ШТО МУ ШТЕТИ НА ЖИВИОТ СВЕТ

Врнежите од дожд и снег го наполнија испразнетото корито на Слатиското Езеро, но тоа не го реши проблемот со бујната вегетација која со години израсну ...
БЕЛЧИШКОТО БЛАТО КАЈ ДЕБРЦА ИДНО ЕВРОПСКО ЗАШТИТЕНО ПОДРАЧЈЕ

БЕЛЧИШКОТО БЛАТО КАЈ ДЕБРЦА ИДНО ЕВРОПСКО ЗАШТИТЕНО ПОДРАЧЈЕ

Белчишкото блато како редок природен феномен ќе ја промовира Дебрца кај Охрид како нова туристичка дестинација и идно заштитено европско подрачје. ...
ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ДЕБРЦА НЕ ДАВА ДА СЕ ГРАДИ ДЕПОНИЈА ВО ОПШТИНАТА

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ДЕБРЦА НЕ ДАВА ДА СЕ ГРАДИ ДЕПОНИЈА ВО ОПШТИНАТА

Градоначалникот на Дебрца Игор Трајковски денес се закани со блокади и протести доколку почне да се гради регионална депонија на просторот на оваа опш ...
4 / 4 НАПИСИ