Таг: општина Карпош

1 2 3 4 5 16 30 / 158 НАПИСИ
ВО ТАФТАЛИЏЕ И СЕГА НЕ СЕ ЖИВЕЕ, ОД НОВИТЕ ЗГРАДИ НЕМА МЕСТО КАНТА ЗА ЃУБРЕ ДА СЕ СТАВИ, А ВИЕ ЦРТАТЕ 35-КАТНИЦИ, РЕКОА ЖИТЕЛИТЕ ЗА ПЛАНОТ ЗА „АЛУМИНА“

ВО ТАФТАЛИЏЕ И СЕГА НЕ СЕ ЖИВЕЕ, ОД НОВИТЕ ЗГРАДИ НЕМА МЕСТО КАНТА ЗА ЃУБРЕ ДА СЕ СТАВИ, А ВИЕ ЦРТАТЕ 35-КАТНИЦИ, РЕКОА ЖИТЕЛИТЕ ЗА ПЛАНОТ ЗА „АЛУМИНА“

На улица Прашка и во населбата Тафталиџе во Скопје сега не се живее од новите згради кои се изградија изминативе години, а вие цртате уште висококатни ...
ОПШТИНА КАРПОШ ПРИКАЖУВА ЛАЖНИ СЛИКИ ЗА „АЛУМИНА“, СО ПЛАНОТ СЕ ДОЗВОЛУВА СИТЕ ЗГРАДИ ДА БИДАТ 35 КАТА, БЕЗ ЗЕЛЕНИ И ЈАВНИ ОБЈЕКТИ, ВЕЛАТ ОД „БОРБА ЗА ВЛАЕ“

ОПШТИНА КАРПОШ ПРИКАЖУВА ЛАЖНИ СЛИКИ ЗА „АЛУМИНА“, СО ПЛАНОТ СЕ ДОЗВОЛУВА СИТЕ ЗГРАДИ ДА БИДАТ 35 КАТА, БЕЗ ЗЕЛЕНИ И ЈАВНИ ОБЈЕКТИ, ВЕЛАТ ОД „БОРБА ЗА ВЛАЕ“

Од граѓанската група „Борба за Влае“ велат дека Општина Карпош и градоначалникот Стевчо Јакимовски ја замајуваат и лажат јавноста за тоа што ќе се гра ...
„ПУЦКО ПЕТРОЛ“ ЌЕ ГИ ГРАДИ ВИСОКОКАТНИЦИТЕ ВО „АЛУМИНА“, ВО 2020 ГОДИНА ГО КУПИ ЗЕМЈИШТЕТО ОД ИЗРАЕЛСКАТА ФИРМА „ГАЗИТ ГЛОУБ“

„ПУЦКО ПЕТРОЛ“ ЌЕ ГИ ГРАДИ ВИСОКОКАТНИЦИТЕ ВО „АЛУМИНА“, ВО 2020 ГОДИНА ГО КУПИ ЗЕМЈИШТЕТО ОД ИЗРАЕЛСКАТА ФИРМА „ГАЗИТ ГЛОУБ“

Фирмата „Пуцко Петрол“ е сопственик на земјиштето во поранешната фабрика „Алумина“. Според новиот Детален урбанистички план за оваа парцела, се предви ...
17-КАТНИЦАТА КАЈ ВОЕНА БОЛНИЦА МОЖЕ ДА СЕ ГРАДИ, ДИРЕКТОРОТ НА КОНЗЕРВАТОРСКИ ЦЕНТАР ВЕЛИ ДОЗНАЈТЕ САМИ ЗОШТО ДАДОВ ПОЗИТИВНО МИСЛЕЊЕ

17-КАТНИЦАТА КАЈ ВОЕНА БОЛНИЦА МОЖЕ ДА СЕ ГРАДИ, ДИРЕКТОРОТ НА КОНЗЕРВАТОРСКИ ЦЕНТАР ВЕЛИ ДОЗНАЈТЕ САМИ ЗОШТО ДАДОВ ПОЗИТИВНО МИСЛЕЊЕ

Зградата на 17 ката во заштитеното подрачје кај Градската општа болница (ГОБ) „8 Септември“ може да се гради, откако вчера Конзерваторскиот центар дал ...
ДИРЕКТОРОТ НА КОНЗЕРВАТОРСКИ ЦЕНТАР КОЈ ТРЕБА ДА ДАДЕ МИСЛЕЊЕ ЗА 17-КАТНИЦАТА КАЈ ВОЕНА БОЛНИЦА Е ЧЛЕН НА КОМИСИЈАТА ЗА УРБАНИЗАМ НА ОПШТИНА КАРПОШ

ДИРЕКТОРОТ НА КОНЗЕРВАТОРСКИ ЦЕНТАР КОЈ ТРЕБА ДА ДАДЕ МИСЛЕЊЕ ЗА 17-КАТНИЦАТА КАЈ ВОЕНА БОЛНИЦА Е ЧЛЕН НА КОМИСИЈАТА ЗА УРБАНИЗАМ НА ОПШТИНА КАРПОШ

Директорот на Конзерваторски центар Константин Димитровски, кој треба да даде мислење дали може да се  гради 17-катница до Градската општа болница (ГО ...
ГРАДЕЖНИ МАФИЈАШИ ГО ЦРТААТ ДЕТАЛНИОТ ПЛАН ЗА ВЛАЕ, ВО СКОПЈЕ СЕ ВРШИ НАСИЛИЕ СО МАРКИЧКИ ЗА ЗГРАДИ, РЕКОА ОД „БОРБА ЗА ВЛАЕ“ НА ПРОТЕСТОТ

ГРАДЕЖНИ МАФИЈАШИ ГО ЦРТААТ ДЕТАЛНИОТ ПЛАН ЗА ВЛАЕ, ВО СКОПЈЕ СЕ ВРШИ НАСИЛИЕ СО МАРКИЧКИ ЗА ЗГРАДИ, РЕКОА ОД „БОРБА ЗА ВЛАЕ“ НА ПРОТЕСТОТ

Граѓанската група „Борба за Влае“ денеска на плоштадот Делфина на граѓаните им делеше анкетни листови и ги информираше за Детален урбанистички план (Д ...
СМЕШНО Е ТВРДЕЊЕТО ДЕКА 17-КАТНИЦАТА ЈА ЗАГРОЗУВА ВОЕНА БОЛНИЦА, ВЕЛИ ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ЈАКИМОВСКИ ЗА ЗГРАДАТА ЗА 2.000 ЖИТЕЛИ СРЕДЕ БОЛНИЧКИ КОМПЛЕКС

СМЕШНО Е ТВРДЕЊЕТО ДЕКА 17-КАТНИЦАТА ЈА ЗАГРОЗУВА ВОЕНА БОЛНИЦА, ВЕЛИ ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ЈАКИМОВСКИ ЗА ЗГРАДАТА ЗА 2.000 ЖИТЕЛИ СРЕДЕ БОЛНИЧКИ КОМПЛЕКС

Градоначалникот на Општина Карпош Стевчо Јакимовски смета дека нема ништо спорно во изградбата на 17-катницата во болничкиот блок кај Градската општа ...
ЗГРАДАТА СО 17 КАТА КОЈА ТРЕБА ДА СЕ ГРАДИ КАЈ БОЛНИЦАТА „8 СЕПТЕМВРИ“ НЕ ГИ ИСПОЛНУВА УСЛОВИТЕ ЗА ЛЕГАЛНА ГРАДЕЖНА ДОЗВОЛА, НО ОПШТИНА КАРПОШ ПРОДОЛЖУВА СО ПРОЦЕДУРИТЕ

ЗГРАДАТА СО 17 КАТА КОЈА ТРЕБА ДА СЕ ГРАДИ КАЈ БОЛНИЦАТА „8 СЕПТЕМВРИ“ НЕ ГИ ИСПОЛНУВА УСЛОВИТЕ ЗА ЛЕГАЛНА ГРАДЕЖНА ДОЗВОЛА, НО ОПШТИНА КАРПОШ ПРОДОЛЖУВА СО ПРОЦЕДУРИТЕ

Зградата на 17 ката која треба да се гради во скопски Карпош, на просторот меѓу поликлиниката „Букурешт“ и  Градската општа болница (ГОБ) „8 Септември ...
ОПШТИНА КАРПОШ ЈА ПРОДОЛЖИ ПОСТАПКАТА ЗА ДЕТАЛНИОТ ПЛАН ЗА ВЛАЕ СО КОЈ НАСЕЛБАТА ЌЕ СЕ ЗАДУШИ СО ГОЛЕМА 12-КАТНИЦА

ОПШТИНА КАРПОШ ЈА ПРОДОЛЖИ ПОСТАПКАТА ЗА ДЕТАЛНИОТ ПЛАН ЗА ВЛАЕ СО КОЈ НАСЕЛБАТА ЌЕ СЕ ЗАДУШИ СО ГОЛЕМА 12-КАТНИЦА

Општина Карпош ја продолжи постапката за носење на Детален урбанистички план (ДУП) за населбата Влае 2, со кој се предвидува изградба на 12-катница на ...
САЛАТА „ПАРТИЗАН“ ВО СКОПСКИ КАРПОШ ГОТОВА НАРЕДНИОТ МЕСЕЦ, НЕ СЕ ЗНАЕ ДАЛИ ЌЕ ЈА СТОПАНИСУВА ОПШТИНАТА КАРПОШ ИЛИ ЌЕ СЕ ДАДЕ НА ПРИВАТНИК

САЛАТА „ПАРТИЗАН“ ВО СКОПСКИ КАРПОШ ГОТОВА НАРЕДНИОТ МЕСЕЦ, НЕ СЕ ЗНАЕ ДАЛИ ЌЕ ЈА СТОПАНИСУВА ОПШТИНАТА КАРПОШ ИЛИ ЌЕ СЕ ДАДЕ НА ПРИВАТНИК

Салата „Партизан“ во скопската општина Карпош 4 ќе биде готова за еден месец, велат од општина Карпош. Со тоа по повеќе од 15 години овој култен спорт ...
1 2 3 4 5 16 30 / 158 НАПИСИ