Таг: општини

1 4 5 658 / 58 НАПИСИ
РЕФЕРЕНДУМИТЕ ЗА БЕГАЛЦИТЕ ЌЕ ОДАТ НА УСТАВЕН СУД

РЕФЕРЕНДУМИТЕ ЗА БЕГАЛЦИТЕ ЌЕ ОДАТ НА УСТАВЕН СУД

Државниот инспекторат за локална самоуправа денес донесе решенија да се запре постапката за распишување референдум за мигрантите во 12 општини и да по ...
ОПШТИНИТЕ СО КОМУНАЛНИОТ ФРЛААТ И ОПАСЕН МЕДИЦИНСКИ ОТПАД ДИРЕКТНО ВО ПРИРОДАТА, ПОКАЖА ИСТРАЖУВАЊЕТО НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ

ОПШТИНИТЕ СО КОМУНАЛНИОТ ФРЛААТ И ОПАСЕН МЕДИЦИНСКИ ОТПАД ДИРЕКТНО ВО ПРИРОДАТА, ПОКАЖА ИСТРАЖУВАЊЕТО НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ

Отпадот во Македонија се депонира на несоодветни и нерегулирани депонии, а при депонирањето се меша медицински и индустриски со комунален отпад. Ова г ...
УСТАВНИОТ СУД ПРЕГЛАСА ОДЛУКА И ДОЗВОЛИ СПАСУВАЊЕ НА МИЛИОНСКИ БИЗНИСИ НА ВМРО-ДПМНЕ СО КОИ ГРУЕВСКИ ЌЕ СЕ ФАЛИ ЗА ЛОКАЛНИТЕ ИЗБОРИ

УСТАВНИОТ СУД ПРЕГЛАСА ОДЛУКА И ДОЗВОЛИ СПАСУВАЊЕ НА МИЛИОНСКИ БИЗНИСИ НА ВМРО-ДПМНЕ СО КОИ ГРУЕВСКИ ЌЕ СЕ ФАЛИ ЗА ЛОКАЛНИТЕ ИЗБОРИ

Се премислил петтиот уставен судија, со чиј глас Уставниот суд за влакно успеа да го запре преслекувањето во барок на ГТЦ, Македонската опера и балет ...
ГРАДОНАЧАЛНИЦИ, ШТО ЌЕ НАПРАВИТЕ ЗА ЧИСТ ВОЗДУХ ВО СКОПЈЕ? – ГРАЃАНИТЕ ИМ ОДАТ НА ОПШТИНСКИТЕ ВЛАСТИ ВО КАНЦЕЛАРИЈА

ГРАДОНАЧАЛНИЦИ, ШТО ЌЕ НАПРАВИТЕ ЗА ЧИСТ ВОЗДУХ ВО СКОПЈЕ? – ГРАЃАНИТЕ ИМ ОДАТ НА ОПШТИНСКИТЕ ВЛАСТИ ВО КАНЦЕЛАРИЈА

Група граѓани веќе трет ден одат на средби со скопските градоначалници за лично да ги прашаат што може општината да стори и што ќе стори против загаду ...
НЕМА ОПШТИНИ КАЗНЕТИ ЗА НЕИСЧИСТЕН СНЕГ ОТИ ТРЕБА САМИ ДА СИ СЕ КАЗНАТ

НЕМА ОПШТИНИ КАЗНЕТИ ЗА НЕИСЧИСТЕН СНЕГ ОТИ ТРЕБА САМИ ДА СИ СЕ КАЗНАТ

Сите општини во Македонија, без исклучоци, потфрлија во справувањето со снегот, но ниту една не е казнета. Нема казна поради неисчистен снег и за град ...
ТУЖЕТЕ ГИ ОПШТИНИТЕ ЗА НЕИСЧИСТЕНИОТ СНЕГ И МРАЗ, НЕ ТРПЕТЕ ПОВРЕДИ, ВЕЛИ ОМБУДСМАНОТ

ТУЖЕТЕ ГИ ОПШТИНИТЕ ЗА НЕИСЧИСТЕНИОТ СНЕГ И МРАЗ, НЕ ТРПЕТЕ ПОВРЕДИ, ВЕЛИ ОМБУДСМАНОТ

Над 160 повредени граѓани со скршеници на колкови, рачни и зглобови на нозете се регистрирани само во Скопје откако падна снегот, како последица на за ...
ЈП ЗА ДРЖАВНИ ПАТИШТА ИМ ДОЛЖИ НА ОПШТИНИТЕ 12,6 МИЛИОНИ ЕВРА

ЈП ЗА ДРЖАВНИ ПАТИШТА ИМ ДОЛЖИ НА ОПШТИНИТЕ 12,6 МИЛИОНИ ЕВРА

Јавното претпријатие за државни патишта им должи на општините 12,6 милиони евра за периодот од 2013 до 2015 година. Државната ревизија утврдила дека о ...
АКО СТОПИРА СВЕТСКА БАНКА НИ ПРИВАТНИТЕ БАНКИ НЕМА ДА ДАВААТ КРЕДИТИ

АКО СТОПИРА СВЕТСКА БАНКА НИ ПРИВАТНИТЕ БАНКИ НЕМА ДА ДАВААТ КРЕДИТИ

И приватните банки ќе ги стопираат кредитите за Македонија ако тоа го направи Светска банка. Ова неофицијално го најавуваат извори од Светска банка за ...
1 4 5 658 / 58 НАПИСИ