Таг: партизан

ОПШТИНА КАРПОШ ПОЛА ГОДИНА ЧЕКА ВЛАДАТА ДА Ѝ ЈА ДОДЕЛИ САЛАТА „ПАРТИЗАН“ ЗА ДА ПОЧНЕ СО ОБНОВА

ОПШТИНА КАРПОШ ПОЛА ГОДИНА ЧЕКА ВЛАДАТА ДА Ѝ ЈА ДОДЕЛИ САЛАТА „ПАРТИЗАН“ ЗА ДА ПОЧНЕ СО ОБНОВА

Општина Карпош не може да почне со обнова на култната сала „Партизан“ во Скопје бидејќи уште чека Владата да ѝ ја предаде во владение. Во јануари, сов ...
ТИМОНИЕ ЈА ВИДЕ УНИШТЕНАТА САЛА „ПАРТИЗАН“ КОЈА Е ДОНАЦИЈА ОД ФРАНЦИЈА ПО ЗЕМЈОТРЕСОТ

ТИМОНИЕ ЈА ВИДЕ УНИШТЕНАТА САЛА „ПАРТИЗАН“ КОЈА Е ДОНАЦИЈА ОД ФРАНЦИЈА ПО ЗЕМЈОТРЕСОТ

Францускиот амбасадор Кристијан Тимоние денеска ја виде разурнатата и уништена спортска сала „Партизан“, која е донација на француската влада за обнов ...
ВЛАДАТА И ОПШТИНА КАРПОШ НАЈАВУВААТ СПАС И ОБНОВА НА САЛАТА „ПАРТИЗАН“

ВЛАДАТА И ОПШТИНА КАРПОШ НАЈАВУВААТ СПАС И ОБНОВА НА САЛАТА „ПАРТИЗАН“

Општина Карпош, Владата и Агенцијата за млади и спорт ќе ја обновуваат култната сала „Партизан“ во Скопје, која сега е распадната, разурната и запален ...
САЛАТА „ПАРТИЗАН“ ВО СКОПСКИ КАРПОШ, ПОДАРОК ОД ФРАНЦИЈА ПО ЗЕМЈОТРЕСОТ, СЕ РАСПАЃА, РАЗУРНАТА И ЗАПАЛЕНА

САЛАТА „ПАРТИЗАН“ ВО СКОПСКИ КАРПОШ, ПОДАРОК ОД ФРАНЦИЈА ПО ЗЕМЈОТРЕСОТ, СЕ РАСПАЃА, РАЗУРНАТА И ЗАПАЛЕНА

Како донација на француската влада за обнова на Скопје после земјотресот, во 1969 година во населбата Карпош беше изградена спортската сала „Наум Наум ...
ХУЛИГАНИ УПАДНАА МЕЃУ НАВИВАЧИ НА ПАРТИЗАН, ПА ДОБИЈА ЌОТЕК И ГИ СОБЛЕКОА ПО ГАЌИ

ХУЛИГАНИ УПАДНАА МЕЃУ НАВИВАЧИ НА ПАРТИЗАН, ПА ДОБИЈА ЌОТЕК И ГИ СОБЛЕКОА ПО ГАЌИ

Најголемото српско фудбалско дерби помеѓу Партизан и Црвена звезда (1:1) повторно го засенија хулигани, кои по тепачката на трибините во првото полувр ...
УШТЕ Е ЖИВ ПАРТИЗАНОТ КОЈ ГО ОБЕЗБЕДУВАЛ ПРВОТО ЗАСЕДАНИЕ НА АСНОМ

УШТЕ Е ЖИВ ПАРТИЗАНОТ КОЈ ГО ОБЕЗБЕДУВАЛ ПРВОТО ЗАСЕДАНИЕ НА АСНОМ

Младите Македонци да не го забораваат НОБ, да читаат и слушаат на нашето дело зашто на браникот на Македонија положивме 25 000 животи, вели Раде Гогов ...
СКОПСКИ ЛЕГЕНДИ: РУСКИОТ ПАРТИЗАН КОЈ НАПРАВИ ПЛАЖА НА ВАРДАР

СКОПСКИ ЛЕГЕНДИ: РУСКИОТ ПАРТИЗАН КОЈ НАПРАВИ ПЛАЖА НА ВАРДАР

Нема скопјанец кој не слушнал за некогашната Руска плажа на Вардар. Приказни, случувања, вистини и митови од сеќавањата на стари скопјани се пренесува ...
7 / 7 НАПИСИ