Таг: пештерска уметност

ВО ИНДОНЕЗИЈА ПРОНАЈДЕН НАЈСТАРИОТ ПЕШТЕРСКИ ЦРТЕЖ НА СВЕТОТ, КОЈ ПОТЕКНУВА ОД ПРЕД 51.200 ГОДИНИ

ВО ИНДОНЕЗИЈА ПРОНАЈДЕН НАЈСТАРИОТ ПЕШТЕРСКИ ЦРТЕЖ НА СВЕТОТ, КОЈ ПОТЕКНУВА ОД ПРЕД 51.200 ГОДИНИ

Најстариот пештерски раскажувачки цртеж на светот е откриен на индонезискиот остров Сулавеси. Цртежот кој прикажува свиња и три фигури налик на луѓе е ...
КЛИСУРАТА ПЕШТИ КРАЈ ВЕЛЕС КРИЕ БРОЈНИ ПЕШТЕРИ И ПЕШТЕРСКИ ЦРКВИ ШТО МАЛКУМИНА ГИ ВИДЕЛЕ

КЛИСУРАТА ПЕШТИ КРАЈ ВЕЛЕС КРИЕ БРОЈНИ ПЕШТЕРИ И ПЕШТЕРСКИ ЦРКВИ ШТО МАЛКУМИНА ГИ ВИДЕЛЕ

Во близина на Велес, на само еден час одење пеш, е клисурата Пешти. Оваа природна реткост е на 2,5 километри од вливот на реката Бабуна во Вардар. Неј ...
2 / 2 НАПИСИ