Таг: Питу Гули

БИТОЛСКАТА МАЈКА ТЕРЕЗА ГИ ЗГРИЖИЛА ТРИТЕ СИРАЧИЊА НА ПИТУ ГУЛИ

БИТОЛСКАТА МАЈКА ТЕРЕЗА ГИ ЗГРИЖИЛА ТРИТЕ СИРАЧИЊА НА ПИТУ ГУЛИ

И Битола имала своја Мајка Тереза. Народот ја нарекувал Мајка Шумљанска, а нејзините хумани дела историчарите ги споредуваат со големите светски добро ...
СПОР ЗА ДОГОВОР

СПОР ЗА ДОГОВОР

1 Многу е тешко да се прифати дека е постигнат договор со Грција. Некако потсвесно, кога ќе се спомене Грција ти доаѓа да изговориш „спорот за името“, ...
2 / 2 НАПИСИ