Таг: Пјонгчанг

ПРОДАДЕНИ 84 ОТСТО ОД БИЛЕТИТЕ ЗА ОЛИМПИЈАДАТА ВО ЈУЖНА КОРЕЈА

ПРОДАДЕНИ 84 ОТСТО ОД БИЛЕТИТЕ ЗА ОЛИМПИЈАДАТА ВО ЈУЖНА КОРЕЈА

Продажбата на билети за Зимските олимписки игри во Пјонгчанг достигна до 84 отсто, а на оние што нема да можат да одат на одложените натпревари целосн ...
ПОЖАР ВО БЛИЗИНА НА МЕДИУМСКОТО СЕЛО ДЕН ПРЕД ОТВОРАЊЕТО НА ОЛИМПИЈАДАТА

ПОЖАР ВО БЛИЗИНА НА МЕДИУМСКОТО СЕЛО ДЕН ПРЕД ОТВОРАЊЕТО НА ОЛИМПИЈАДАТА

Голем пожар изби во близина на Медиумското село само ден пред отворањето на Зимските олимписки игри во Пјонгчанг. Новинари кои дојдоа за Олимпијадата ...
АРМИЈАТА МАЖОРЕТКИ НА КИМ ЈОНГ-УН ВО ЦРВЕНИ КАПУТИ СТИГНА ВО ПЈОНГЧАНГ ЗА ОЛИМПИЈАДАТА

АРМИЈАТА МАЖОРЕТКИ НА КИМ ЈОНГ-УН ВО ЦРВЕНИ КАПУТИ СТИГНА ВО ПЈОНГЧАНГ ЗА ОЛИМПИЈАДАТА

Над 200 мажоретки од Северна Кореја пристигнаа во Јужна Кореја за да им се приклучат на спортистите од двете страни на полуостровот на Зимските олимпи ...
ЈУЖНА КОРЕЈА РАСПОРЕДИ ВОЈНИЦИ НА ЗИМСКАТА ОЛИМПИЈАДА ОТИ ОБЕЗБЕДУВАЊЕТО ДОБИ ПРОЛИВ ДВА ДЕНА ПРЕД ОТВОРАЊЕТО

ЈУЖНА КОРЕЈА РАСПОРЕДИ ВОЈНИЦИ НА ЗИМСКАТА ОЛИМПИЈАДА ОТИ ОБЕЗБЕДУВАЊЕТО ДОБИ ПРОЛИВ ДВА ДЕНА ПРЕД ОТВОРАЊЕТО

Јужна Кореја распореди 900 војници, откако 1.200 обезбедувачи беа повлечени од должност како резултат на ширење на норовирус во капацитетите каде ќе с ...
МТВ НАЈДЕ ПАРИ ЗА ЗИМСКАТА ОЛИМПИЈАДА

МТВ НАЈДЕ ПАРИ ЗА ЗИМСКАТА ОЛИМПИЈАДА

Зимските олимписки игри ќе се пренесуваат на Македонската телевизија, велат од МТВ. Од Јавниот сервис денес велат дека во последниов период се влож ...
ВО МТВ НЕ ЗНААТ ДАЛИ ЌЕ ЈА ПРЕНЕСУВААТ ЗИМСКАТА ОЛИМПИЈАДА

ВО МТВ НЕ ЗНААТ ДАЛИ ЌЕ ЈА ПРЕНЕСУВААТ ЗИМСКАТА ОЛИМПИЈАДА

На 15 дена до почетокот на Зимските олимписки игри во Пјонгчанг, Јужна Кореја, во Македонската радио телевизија уште не знаат дали ќе го пренесуваат о ...
6 / 6 НАПИСИ