Таг: пластичен отпад

НА СТАДИОНИТЕ ОД БУНДЕСЛИГАТА ВЕЌЕ НЕМА ДА СЕ ПИЕ ОД ПЛАСТИЧНИ ЧАШИ

НА СТАДИОНИТЕ ОД БУНДЕСЛИГАТА ВЕЌЕ НЕМА ДА СЕ ПИЕ ОД ПЛАСТИЧНИ ЧАШИ

Чаши за повеќекратна употреба ќе ги пречекаат фановите на стадионите во Германија кога овој викенд ќе продолжат натпреварите од Бундеслигата. „Како и ...
ЖИТЕЛИТЕ НА БОСИЛОВО СОБРАА 12 ТРАКТОРИ ПЛАСТИЧЕН ОТПАД, ЗА ВОЗВРАТ ДОБИЈА САДНИЦИ ОД ОПШТИНАТА

ЖИТЕЛИТЕ НА БОСИЛОВО СОБРАА 12 ТРАКТОРИ ПЛАСТИЧЕН ОТПАД, ЗА ВОЗВРАТ ДОБИЈА САДНИЦИ ОД ОПШТИНАТА

Вкупно 1.200 килограми пластичен отпад се собра во акцијата што ја реализираше Општина Босилово. Секое домаќинство кое се вклучи во акцијата и депонир ...
МАКЕДОНСКА КАМЕНИЦА ЌЕ ПРАВИ ЕКО-ЌЕРАМИДИ И ПЛОЧКИ ОД ПЛАСТИЧНИ ШИШИЊА ШТО ЌЕ СЕ СОБИРААТ ОД ГРАЃАНИТЕ И БРАНАТА КАЛИМАНЦИ

МАКЕДОНСКА КАМЕНИЦА ЌЕ ПРАВИ ЕКО-ЌЕРАМИДИ И ПЛОЧКИ ОД ПЛАСТИЧНИ ШИШИЊА ШТО ЌЕ СЕ СОБИРААТ ОД ГРАЃАНИТЕ И БРАНАТА КАЛИМАНЦИ

Македонска Каменица на иницијатива на локалното еколошко друштво „Здравец-2002“ ќе прави еко-ќерамиди и плочки за тротоари и други урбани површини со ...
ПОПЛАВА ОД ПЛАСТИЧНИ ШИШИЊА ГИ ЗАГРОЗУВА ЕЗЕРАТА И АКУМУЛАЦИИТЕ ВО БИТОЛСКО

ПОПЛАВА ОД ПЛАСТИЧНИ ШИШИЊА ГИ ЗАГРОЗУВА ЕЗЕРАТА И АКУМУЛАЦИИТЕ ВО БИТОЛСКО

Илјадници пластични шишиња што жители на пелагониски села ги фрлаат по речните корита завршуваат во реките, а оттаму во езерата и акумулациите. Минато ...
СТРУМИЧКИ ОСНОВЦИ СОБИРАА ПЛАСТИЧНИ ШИШИЊА И ДОБИЈА ПОДАРОЦИ ОД БРИТАНСКАТА АМБАСАДОРКА ГАЛОВЕЈ

СТРУМИЧКИ ОСНОВЦИ СОБИРАА ПЛАСТИЧНИ ШИШИЊА И ДОБИЈА ПОДАРОЦИ ОД БРИТАНСКАТА АМБАСАДОРКА ГАЛОВЕЈ

Селектирајте го отпадот за да имаме здрава планета. Не ја фрлајте пластиката која може да се рециклира, оти векови се потребни да се разложи. Добро ра ...
ЕВРОПСКИОТ ПАРЛАМЕНТ ЈА ЗАБРАНИ ПЛАСТИКАТА ЗА ЕДНОКРАТНА УПОТРЕБА

ЕВРОПСКИОТ ПАРЛАМЕНТ ЈА ЗАБРАНИ ПЛАСТИКАТА ЗА ЕДНОКРАТНА УПОТРЕБА

Европскиот парламент денеска изгласа забрана на употреба на пластични цевки, памучни стапчиња и на еднократен пластичен прибор за јадење, како дел од ...
6 / 6 НАПИСИ