Таг: племе

ВОДЕЧКИ БРАЗИЛСКИ ЕКСПЕРТ ЗА АМАЗОН УБИЕН СО СТРЕЛА ОД ИЗОЛИРАНО ПЛЕМЕ

ВОДЕЧКИ БРАЗИЛСКИ ЕКСПЕРТ ЗА АМАЗОН УБИЕН СО СТРЕЛА ОД ИЗОЛИРАНО ПЛЕМЕ

Водечки бразилски експерт за амазонски племиња е убиен со стрела која го погодила во градите кога се доближил до една изолирана група. Педесет и шестг ...
НЕ ИМ СЕ ДОПАЃАШЕ КАКО МИРИСАМЕ НА САПУН – БРАЗИЛСКИ ТИМ СТАПИ ВО КОНТАКТ СО ИЗОЛИРАНО ПЛЕМЕ ВО АМАЗОНСКАТА ЏУНГЛА

НЕ ИМ СЕ ДОПАЃАШЕ КАКО МИРИСАМЕ НА САПУН – БРАЗИЛСКИ ТИМ СТАПИ ВО КОНТАКТ СО ИЗОЛИРАНО ПЛЕМЕ ВО АМАЗОНСКАТА ЏУНГЛА

Најголемата и најамбициозна бразилска експедиција во последните децении да се стапи во контакт со доброволно изолирано домородно племе беше прогласена ...
АМЕРИКАНЕЦ УБИЕН СО СТРЕЛИ ОД ЗАГРОЗЕНО ПЛЕМЕ ВО ИНДИЈА ОТКАКО СЕ ОБИДЕЛ ДА ГО ПРОШИРИ ХРИСТИЈАНСТВОТО

АМЕРИКАНЕЦ УБИЕН СО СТРЕЛИ ОД ЗАГРОЗЕНО ПЛЕМЕ ВО ИНДИЈА ОТКАКО СЕ ОБИДЕЛ ДА ГО ПРОШИРИ ХРИСТИЈАНСТВОТО

Американски државјанин е убиен од припадници на загрозено племе во Индија, кога се обидел да стапи во контакт со него. Седуммина рибари кои го превезл ...
3 / 3 НАПИСИ