Таг: помош

1 2 3 4 11 20 / 109 НАПИСИ
СИРИСКАТА ВЛАДА ДОЗВОЛИ ИСПОРАКА НА ХУМАНИТАРНА ПОМОШ ВО БУНТОВНИЧКИТЕ ОБЛАСТИ ПОГОДЕНИ ОД ЗЕМЈОТРЕСОТ

СИРИСКАТА ВЛАДА ДОЗВОЛИ ИСПОРАКА НА ХУМАНИТАРНА ПОМОШ ВО БУНТОВНИЧКИТЕ ОБЛАСТИ ПОГОДЕНИ ОД ЗЕМЈОТРЕСОТ

Сириската влада одобри испорака на хуманитарна помош долж линијата на фронтот од 12-годишната граѓанска војна, што би можело да го забрза доаѓањето на ...
ОХРИДСКИТЕ ПОЖАРНИКАРИ ВО СПАСУВАЧКА МИСИЈА, ОПШТИНАТА ЌЕ ДОНИРА 10. 000 ЕВРА ЗА ПОМОШ НА ТУРЦИЈА И СИРИЈА

ОХРИДСКИТЕ ПОЖАРНИКАРИ ВО СПАСУВАЧКА МИСИЈА, ОПШТИНАТА ЌЕ ДОНИРА 10. 000 ЕВРА ЗА ПОМОШ НА ТУРЦИЈА И СИРИЈА

Екипа од осум пожарникари од Охрид, специјално обучени за делување при елементарни непогоди, заминува во спасувачка мисија во Турција за да им помогне ...
ГРАД СКОПЈЕ ЌЕ ДОНИРА 100.000 ЕВРА ЗА ПОМОШ НА НАСТРАДАНИТЕ ВО ЗЕМЈОТРЕСОТ ВО ТУРЦИЈА И СИРИЈА

ГРАД СКОПЈЕ ЌЕ ДОНИРА 100.000 ЕВРА ЗА ПОМОШ НА НАСТРАДАНИТЕ ВО ЗЕМЈОТРЕСОТ ВО ТУРЦИЈА И СИРИЈА

Советот на Град Скопје на денешната вонредна седница донесе одлука за доделување парична помош за погодените подрачја од катастрофалниот земјотрес во ...
ПОМОШ ОД 100.000 ЕВРА ОД МАКЕДОНИЈА ЗА НАСТРАДАНИТЕ ВО ЗЕМЈОТРЕСОТ ВО ТУРЦИЈА, ОДОБРИ ВЛАДАТА

ПОМОШ ОД 100.000 ЕВРА ОД МАКЕДОНИЈА ЗА НАСТРАДАНИТЕ ВО ЗЕМЈОТРЕСОТ ВО ТУРЦИЈА, ОДОБРИ ВЛАДАТА

Владата ќе додели 6 милиони денари (околу 100.000 евра) помош од Македонија за настраданите во катастрофалниот земјотрес во Турција. На денешната вонр ...
ПОЖАРНИКАРИ ОД СТРУМИЦА ОДАТ ЗА ТУРЦИЈА, ЗЕЛС ПОВИКА СИТЕ ОПШТИНИ ДА ПРАТАТ ПОМОШ ПО КАТАСТРОФАЛНИОТ ЗЕМЈОТРЕС

ПОЖАРНИКАРИ ОД СТРУМИЦА ОДАТ ЗА ТУРЦИЈА, ЗЕЛС ПОВИКА СИТЕ ОПШТИНИ ДА ПРАТАТ ПОМОШ ПО КАТАСТРОФАЛНИОТ ЗЕМЈОТРЕС

Осум пожарникари од Струмица ќе заминат во Турција за помош по катастрофалниот земјотрес. Пожарникарите се дел од тимот за пребарување и спасување од ...
НЕВЛАДИНАТА „ХУМАНИ СТРУЖАНИ“ ГИ СОБРА ПАРИТЕ ЗА ЛЕКУВАЊЕ НА ЖЕНАТА КОЈА БЕШЕ ПРЕГАЗЕНА И ОСТАВЕНА НА ПЕШАЧКИ ПРЕМИН ВО СТРУГА

НЕВЛАДИНАТА „ХУМАНИ СТРУЖАНИ“ ГИ СОБРА ПАРИТЕ ЗА ЛЕКУВАЊЕ НА ЖЕНАТА КОЈА БЕШЕ ПРЕГАЗЕНА И ОСТАВЕНА НА ПЕШАЧКИ ПРЕМИН ВО СТРУГА

Невладината организација „Хумани стружани” за неполни два дена ги собра потребните 3.100 евра за болничките трошоци на повредената 58-годишна жена, ко ...
УСТАВНИОТ СУД ГО УКИНА ЧЛЕНОТ КОЈ ИМ ЗАБРАНУВАШЕ ДОДАТОК НА ЛИЦАТА ШТО ЌЕ ГО ИЗГУБАТ ВИДОТ, СЛУХОТ, НОЗЕТЕ, КОИ ТЕШКО ЌЕ СЕ РАЗБОЛАТ И ОСТАНАТ ИНВАЛИДИ ПО 65-ГОДИШНА ВОЗРАСТ

УСТАВНИОТ СУД ГО УКИНА ЧЛЕНОТ КОЈ ИМ ЗАБРАНУВАШЕ ДОДАТОК НА ЛИЦАТА ШТО ЌЕ ГО ИЗГУБАТ ВИДОТ, СЛУХОТ, НОЗЕТЕ, КОИ ТЕШКО ЌЕ СЕ РАЗБОЛАТ И ОСТАНАТ ИНВАЛИДИ ПО 65-ГОДИШНА ВОЗРАСТ

Граѓаните кои беа одбивани за додаток од државата зашто изгубиле слух, вид, екстремитети, тешко се разболеле и останале инвалиди откако наполниле 65 г ...
ТЕТОВСКИТЕ КОМУНАЛЦИ ОСТАНАА БЕЗ ПЛАТА И ХОНОРАРИ ОТИ ГРАЃАНИТЕ НЕ ГИ ПЛАЌААТ СМЕТКИТЕ ЗА ВОДА

ТЕТОВСКИТЕ КОМУНАЛЦИ ОСТАНАА БЕЗ ПЛАТА И ХОНОРАРИ ОТИ ГРАЃАНИТЕ НЕ ГИ ПЛАЌААТ СМЕТКИТЕ ЗА ВОДА

Јавното комунално претпријатие од Тетово се дави во долгови. Должи над 10 милиони евра, од кои пола милион евра се неисплатени плати од август до сега ...
АКО ВЛАДАТА НЕ ИМ ПОМОГНЕ, ХОТЕЛИТЕ ОД ОХРИДСКО-СТРУШКИОТ РЕГИОН ЗИМАВА ЌЕ ЗАТВОРАТ И БЕЗ РАБОТА ЌЕ ОСТАНАТ 1.500 РАБОТНИЦИ

АКО ВЛАДАТА НЕ ИМ ПОМОГНЕ, ХОТЕЛИТЕ ОД ОХРИДСКО-СТРУШКИОТ РЕГИОН ЗИМАВА ЌЕ ЗАТВОРАТ И БЕЗ РАБОТА ЌЕ ОСТАНАТ 1.500 РАБОТНИЦИ

Над 60 проценти од хотелските капацитети на охридско-струшката ривиера ќе стават клуч на врата од следниот месец поради високите сметки за струја. Нај ...
ОПШТИНАТА ДАВА ЕДНОКРАТНА ПОМОШ ОД 3.000 ДЕНАРИ ЗА СЕКОЕ ПРВАЧЕ ВО БИТОЛА

ОПШТИНАТА ДАВА ЕДНОКРАТНА ПОМОШ ОД 3.000 ДЕНАРИ ЗА СЕКОЕ ПРВАЧЕ ВО БИТОЛА

Општина Битола ќе додели еднократна парична помош за првачињата запишани во општинските основни училишта во учебната 2022/2023 година. Вака одлучи Сов ...
1 2 3 4 11 20 / 109 НАПИСИ