Таг: попречености

УБАВИНАТА Е ВО НЕСОВРШЕНОСТА, ВЕЛИ ИТАЛИЈАНСКА АГЕНЦИЈА ЗА МОДЕЛИ ШТО ГИ РУШИ СТЕРЕОТИПИТЕ

УБАВИНАТА Е ВО НЕСОВРШЕНОСТА, ВЕЛИ ИТАЛИЈАНСКА АГЕНЦИЈА ЗА МОДЕЛИ ШТО ГИ РУШИ СТЕРЕОТИПИТЕ

Проект на Инстаграм чија цел беше да им се даде фокус на жени кои не се славни и нивните несовршености, прерасна во агенција за модели, за да се редеф ...
БИТОЛА Е ПРВ ГРАД НА БАЛКАНОТ СО ТУРИСТИЧКА ПОНУДА ЗА ЛИЦАТА СО ПОПРЕЧЕНОСТИ

БИТОЛА Е ПРВ ГРАД НА БАЛКАНОТ СО ТУРИСТИЧКА ПОНУДА ЗА ЛИЦАТА СО ПОПРЕЧЕНОСТИ

Битола стана прв град на Балканот, а и пошироко, со организирана туристичка понуда за лицата со попреченост. Здружението на лица со телесен инвалидите ...
РЕНОВИРАНА И ОПРЕМЕНА СПОРТСКАТА САЛА ЗА ЛИЦА СО ПОПРЕЧЕНОСТИ ВО БИТОЛА КАДЕ ТРЕНИРА И ТИМОТ НА СЛЕПИ ЛИЦА КОЈ Е ДРЖАВЕН ПРВАК

РЕНОВИРАНА И ОПРЕМЕНА СПОРТСКАТА САЛА ЗА ЛИЦА СО ПОПРЕЧЕНОСТИ ВО БИТОЛА КАДЕ ТРЕНИРА И ТИМОТ НА СЛЕПИ ЛИЦА КОЈ Е ДРЖАВЕН ПРВАК

Ајнур Османовски беше прогласен за најдобар дефанзивец во параолимписката игра голбал на меѓународното првенство што неодамна се одржа во Ниш, Србија ...
НАМЕСТО ДРЖАВАТА, РОДИТЕЛИТЕ САМИ ЌЕ ГИ ПЛАЌААТ ОБРАЗОВНИТЕ АСИСТЕНТИ ЗА СРЕДНОШКОЛЦИТЕ СО ПОПРЕЧЕНОСТИ

НАМЕСТО ДРЖАВАТА, РОДИТЕЛИТЕ САМИ ЌЕ ГИ ПЛАЌААТ ОБРАЗОВНИТЕ АСИСТЕНТИ ЗА СРЕДНОШКОЛЦИТЕ СО ПОПРЕЧЕНОСТИ

Средношколците со атипичен развој кои се школуваат во редовни училишта и оваа учебна година извисија и остнаа без образовни асистенти. Новиот Закон за ...
ОПРЕМЕНА СЕНЗОРНА СОБА ЗА УЧЕНИЦИТЕ СО ПОПРЕЧЕНОСТИ ВО ВЕЛЕШКОТО ШКОЛО „ВАСИЛ ГЛАВИНОВ“

ОПРЕМЕНА СЕНЗОРНА СОБА ЗА УЧЕНИЦИТЕ СО ПОПРЕЧЕНОСТИ ВО ВЕЛЕШКОТО ШКОЛО „ВАСИЛ ГЛАВИНОВ“

Во основното училиште „Васил Главинов“ во Велес е отворена сензорна соба за учениците со попречености. Во училиштето има најголем број ученици од оваа ...
ДЕЦАТА СО ПОПРЕЧЕНОСТ ОД ОПШТИНА АЕРОДРОМ ДВА ПАТИ НЕДЕЛНО ЌЕ ИМААТ БЕСПЛАТНИ ЧАСОВИ ПО ПЛИВАЊЕ

ДЕЦАТА СО ПОПРЕЧЕНОСТ ОД ОПШТИНА АЕРОДРОМ ДВА ПАТИ НЕДЕЛНО ЌЕ ИМААТ БЕСПЛАТНИ ЧАСОВИ ПО ПЛИВАЊЕ

Учениците со попреченост од Општина Аеродром ќе посетуваат бесплатни часови по пливање. Проектот е наменет за ученици од прво до трето одделение, за к ...
6 / 6 НАПИСИ