Таг: Порибување

НЕМА ПОРИБУВАЊЕ НА РЕКАТА БАБУНА ОТИ ИМА ВИРУС КАЈ ПАСТРМКАТА, НЕ Е ОПАСЕН ЗА ЛУЃЕТО

НЕМА ПОРИБУВАЊЕ НА РЕКАТА БАБУНА ОТИ ИМА ВИРУС КАЈ ПАСТРМКАТА, НЕ Е ОПАСЕН ЗА ЛУЃЕТО

Поради вирусно заболување кај пастрмките во реката Бабуна не се изврши порибување на оваа река на истекот од мината година, велат од Агенцијата за хра ...
ЕЗЕРОТО МЛАДОСТ, РЕКИТЕ ВАРДАР И ТОПОЛКА КАЈ ВЕЛЕС, ПОРИБЕНИ СО 580 КИЛОГРАМИ ПОДМЛАДОК РИБА

ЕЗЕРОТО МЛАДОСТ, РЕКИТЕ ВАРДАР И ТОПОЛКА КАЈ ВЕЛЕС, ПОРИБЕНИ СО 580 КИЛОГРАМИ ПОДМЛАДОК РИБА

На истекот на годината, Здружението на спортски риболовци „Бабуна“ од Велес, изврши порибување на велешкиот ревир со 580 килограми риба. Порибени беа ...
ПЕНА И ВАРДАР ПОРИБЕНИ СО 100 КИЛОГРАМИ ПОДМЛАДОК НА ПАСТРМКА

ПЕНА И ВАРДАР ПОРИБЕНИ СО 100 КИЛОГРАМИ ПОДМЛАДОК НА ПАСТРМКА

Во Пена и Вардар денеска се пуштени 100 килограми подмладок на речна пастрмка. Порибувањето го изврши концесионерот на водните површини од овој регион ...
ЕСМ ГО ПОРИБИ ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО СО ОКОЛУ 30 ИЛЈАДИ МЛАДИ ЈАГУЛИ

ЕСМ ГО ПОРИБИ ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО СО ОКОЛУ 30 ИЛЈАДИ МЛАДИ ЈАГУЛИ

АД ЕСМ кај струшкиот брег вчера изврши порибување на Охридското Езеро со јагула од типот европска јагула. Во езерото беа пуштени вкупно 29.421 единки ...
ОДЛОЖЕНО ПОРИБУВАЊЕТО НА ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО СО МЛАДИ ЈАГУЛИ ОТИ ФИРМАТА ШТО ГО ДОБИ ТЕНДЕРОТ ЈА НЕМАШЕ ПОТРЕБНАТА ДОКУМЕНТАЦИЈА

ОДЛОЖЕНО ПОРИБУВАЊЕТО НА ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО СО МЛАДИ ЈАГУЛИ ОТИ ФИРМАТА ШТО ГО ДОБИ ТЕНДЕРОТ ЈА НЕМАШЕ ПОТРЕБНАТА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Порибувањето на Охридското Езеро со околу 900 килограми млади јагули на струшкиот брег денес беше одложено, оти фирмата „Ново рибарство“ која го доби ...
5 / 5 НАПИСИ