Таг: проширување

1 2 3 4 10 / 35 НАПИСИ
НОВИОТ ЕВРОКОМЕСАР ЗА ПРОШИРУВАЊЕ МОРА ДА БИДЕ ОД ЗЕМЈА КОЈА СИЛНО СЕ ЗАЛАГА ЗА ВЛЕЗ НА НОВИ ЧЛЕНКИ ВО ЕУ, ВЕЛИ АНАЛИЗАТА НА ГРУПАТА БИЕПАГ

НОВИОТ ЕВРОКОМЕСАР ЗА ПРОШИРУВАЊЕ МОРА ДА БИДЕ ОД ЗЕМЈА КОЈА СИЛНО СЕ ЗАЛАГА ЗА ВЛЕЗ НА НОВИ ЧЛЕНКИ ВО ЕУ, ВЕЛИ АНАЛИЗАТА НА ГРУПАТА БИЕПАГ

Две европски комисии ги завршија своите мандати без проширувањето на повидок и ниту една земја-кандидат во моментов не е ни блиску до членство во Евро ...
ЕУ ДЕНЕС НЕМА РЕШИТЕЛНОСТ ДА НАПРАВИ НЕШТО ГОЛЕМО, ВЕЛИ ПОРАНЕШНИОТ КОМЕСАР ЗА ПРОШИРУВАЊЕ ФЕРХОЈГЕН

ЕУ ДЕНЕС НЕМА РЕШИТЕЛНОСТ ДА НАПРАВИ НЕШТО ГОЛЕМО, ВЕЛИ ПОРАНЕШНИОТ КОМЕСАР ЗА ПРОШИРУВАЊЕ ФЕРХОЈГЕН

ЕУ денес веројатно веќе го нема духот на заедницата кој беше толку силен во годините по 1999 година, решеноста да се направи нешто навистина големо. Е ...
ПОВЕЌЕТО ЗЕМЈИ-ЧЛЕНКИ НЕ САКААТ ПРОШИРУВАЊЕ НА ЕУ, АМА НЕ КАЖУВААТ ОТВОРЕНО, ВЕЛИ УНГАРСКИОТ МИНИСТЕР СИЈАРТО

ПОВЕЌЕТО ЗЕМЈИ-ЧЛЕНКИ НЕ САКААТ ПРОШИРУВАЊЕ НА ЕУ, АМА НЕ КАЖУВААТ ОТВОРЕНО, ВЕЛИ УНГАРСКИОТ МИНИСТЕР СИЈАРТО

Само малцинство од земјите-членки се навистина за проширување на Европската унија, тоа е вистината и отрезнувачката реалност наспроти перцепцијата на ...
ПРОШИРУВАЊЕ НЕ МОЖЕ ДА ИМА БЕЗ РЕФОРМА НА ЕУ, ВЕЛИ БЕЛГИСКАТА МИНИСТЕРКА ЛАБИБ КОЈА ОД 1 ЈАНУАРИ ПРЕТСЕДАВА СО УНИЈАТА

ПРОШИРУВАЊЕ НЕ МОЖЕ ДА ИМА БЕЗ РЕФОРМА НА ЕУ, ВЕЛИ БЕЛГИСКАТА МИНИСТЕРКА ЛАБИБ КОЈА ОД 1 ЈАНУАРИ ПРЕТСЕДАВА СО УНИЈАТА

(Специјално од Брисел: Светлана ЈОВАНОВСКА) Европската унија не може да се проширува без внатрешна реформа на ЕУ, изјави министерката за надворешни ...
СЕ ПРОШИРУВААТ ДВЕ УЛИЦИ ДОЛЖ РЕКАТА ОТИЊА ВО ЦЕНТАРОТ НА ШТИП СО ПРОЕКТ ОД 120.000 ЕВРА

СЕ ПРОШИРУВААТ ДВЕ УЛИЦИ ДОЛЖ РЕКАТА ОТИЊА ВО ЦЕНТАРОТ НА ШТИП СО ПРОЕКТ ОД 120.000 ЕВРА

Тротоарите покрај реката Отиња во Штип до камениот мост во должина 150 метри се раскопуваат и на нивно место ќе се градат конзоли со цел кејот на река ...
НЕКОИ ЗЕМЈИ ЈА КОРИСТАТ ДЕБАТАТА ЗА РЕФОРМИ НА ЕУ КАКО ИЗГОВОР ДА СЕ ОДЛОЖИ ПРИМАЊЕТО НОВИ ЧЛЕНКИ, ВЕЛИ АВСТРИСКИОТ МИНИСТЕР ШАЛЕНБЕРГ

НЕКОИ ЗЕМЈИ ЈА КОРИСТАТ ДЕБАТАТА ЗА РЕФОРМИ НА ЕУ КАКО ИЗГОВОР ДА СЕ ОДЛОЖИ ПРИМАЊЕТО НОВИ ЧЛЕНКИ, ВЕЛИ АВСТРИСКИОТ МИНИСТЕР ШАЛЕНБЕРГ

Австрискиот министер за надворешни работи Александер Шаленберг е против дебати за реформи на ЕУ како изговор за забавување на проширувањето на унијата ...
НЕ СИТЕ ЧЛЕНКИ НА ЕУ СЕ СОГЛАСУВААТ ДЕКА Е НЕОПХОДНО ДА СЕ ПРИМАТ ЗЕМЈИТЕ ОД ЗАПАДЕН БАЛКАН, СЕ ВЕЛИ ВО ИЗВЕШТАЈ НА ФРАНЦУСКО-ГЕРМАНСКА РАБОТНА ГРУПА ЗА РЕФОРМИ ВО ЕУ

НЕ СИТЕ ЧЛЕНКИ НА ЕУ СЕ СОГЛАСУВААТ ДЕКА Е НЕОПХОДНО ДА СЕ ПРИМАТ ЗЕМЈИТЕ ОД ЗАПАДЕН БАЛКАН, СЕ ВЕЛИ ВО ИЗВЕШТАЈ НА ФРАНЦУСКО-ГЕРМАНСКА РАБОТНА ГРУПА ЗА РЕФОРМИ ВО ЕУ

Не сите влади на земјите членки на Европската унија се согласуваат дека проширувањето на ЕУ со Западен Балкан, Украина и Молдавија е геополитички неоп ...
ДА НЕ ШПЕКУЛИРАМЕ СО ДАТУМИ, СЕКОЈА ЗЕМЈА ЌЕ СЕ ПРИКЛУЧИ НА ЕУ КОГА ЌЕ БИДЕ ПОДГОТВЕНА, ВЕЛАТ ОД ЕВРОПСКАТА КОМИСИЈА ЗА ИЗЈАВАТА НА МИШЕЛ ЗА 2030 ГОДИНА

ДА НЕ ШПЕКУЛИРАМЕ СО ДАТУМИ, СЕКОЈА ЗЕМЈА ЌЕ СЕ ПРИКЛУЧИ НА ЕУ КОГА ЌЕ БИДЕ ПОДГОТВЕНА, ВЕЛАТ ОД ЕВРОПСКАТА КОМИСИЈА ЗА ИЗЈАВАТА НА МИШЕЛ ЗА 2030 ГОДИНА

Европската комисија (ЕК) не сака да ја коментира изјавата на претседателот на Европскиот совет Шарл Мишел, кој вчера на Блед стратешкиот форум кажа де ...
МАКЕДОНИЈА НЕМА ВЕЌЕ ДА СТРАВУВА ОД БУГАРСКО ВЕТО АКО БИДЕ ПРИФАТЕН ПРЕДЛОГОТ НА СЕДУМ ЗЕМЈИ ОД ЕУ ЗА ОДЛУЧУВАЊЕ СО МНОЗИНСТВО МЕСТО СО КОНСЕНЗУС

МАКЕДОНИЈА НЕМА ВЕЌЕ ДА СТРАВУВА ОД БУГАРСКО ВЕТО АКО БИДЕ ПРИФАТЕН ПРЕДЛОГОТ НА СЕДУМ ЗЕМЈИ ОД ЕУ ЗА ОДЛУЧУВАЊЕ СО МНОЗИНСТВО МЕСТО СО КОНСЕНЗУС

(Специјално од Брисел: Светлана ЈОВАНОВСКА) Ако се реализира предлогот на седумте земји членки на ЕУ кои бараат за прашања од надворешна политика и ...
ЕУ ТРЕБА ДА ИЗМИСЛИ НЕКОЛКУ ФОРМАТИ ЗА ПРОШИРУВАЊЕ ЗА ДА ГИ ПРИМИ ЗЕМЈИТЕ ОД БАЛКАНОТ, МОЛДАВИЈА И УКРАИНА, ВЕЛИ МАКРОН

ЕУ ТРЕБА ДА ИЗМИСЛИ НЕКОЛКУ ФОРМАТИ ЗА ПРОШИРУВАЊЕ ЗА ДА ГИ ПРИМИ ЗЕМЈИТЕ ОД БАЛКАНОТ, МОЛДАВИЈА И УКРАИНА, ВЕЛИ МАКРОН

Францускиот претседател Емануел Макрон повика на проширување на Европската унија, но за да се направи тоа, според него, треба да се измислат неколку ф ...
1 2 3 4 10 / 35 НАПИСИ