Таг: рак

1 2 3 5 10 / 47 НАПИСИ
НОВ КРВЕН ТЕСТ МОЖЕ ДА ОТКРИЕ НАД 50 ВИДОВИ РАК

НОВ КРВЕН ТЕСТ МОЖЕ ДА ОТКРИЕ НАД 50 ВИДОВИ РАК

Крвен тест за повеќе од 50 видови рак би можел да помогне да се забрзаат утврдувањето дијагноза и лекувањето на пациентите, покажа големо тестирање сп ...
РАКОТ ИМА БЕСКОНЕЧНА СПОСОБНОСТ ДА СЕ МЕНУВА И РАЗВИВА, ОТКРИ НОВО ИСТРАЖУВАЊЕ

РАКОТ ИМА БЕСКОНЕЧНА СПОСОБНОСТ ДА СЕ МЕНУВА И РАЗВИВА, ОТКРИ НОВО ИСТРАЖУВАЊЕ

Досега невидена анализа за тоа како расте ракот ја откри неговата бесконечна способност да се развива и преживува. Резултатите од деветгодишното следе ...
РОДИТЕЛИТЕ И МЛАДИТЕ МОРА ДА СФАТАТ ДЕКА ИМАМЕ ХПВ ВАКЦИНА КОЈА СПРЕЧУВА РАК НА ГРЛО НА МАТКА, ВЕЛИ Д-Р ГРОЗДАНОВА ЗА НИСКИОТ ОПФАТ НА ВАКЦИНАЦИЈА

РОДИТЕЛИТЕ И МЛАДИТЕ МОРА ДА СФАТАТ ДЕКА ИМАМЕ ХПВ ВАКЦИНА КОЈА СПРЕЧУВА РАК НА ГРЛО НА МАТКА, ВЕЛИ Д-Р ГРОЗДАНОВА ЗА НИСКИОТ ОПФАТ НА ВАКЦИНАЦИЈА

Исклучително е важно да се знае дека имаме вакцина која спречува карцином и затоа мора да се подигне свеста и кај родителите и кај девојчињата за прид ...
НЕ СМЕЕ ДА НЕМА ЛЕКОВИ ЗА БОЛНИТЕ ОД РАК, РЕЧЕ Д-Р ЃОРГИЕВСКА, СОПРУГАТА НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ

НЕ СМЕЕ ДА НЕМА ЛЕКОВИ ЗА БОЛНИТЕ ОД РАК, РЕЧЕ Д-Р ЃОРГИЕВСКА, СОПРУГАТА НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ

Не смее да има проблем со снабдувањето на лекови, рече денеска проф. д-р Елизабета Ѓоргиевска, сопруга на претседателот Стево Пендаровски, на панел ди ...
ВО „МОЈ ТЕРМИН“ СЕ ВОВЕДУВА СЕКЦИЈА „ЖЕНСКО ЗДРАВЈЕ“, НА ЕДНО МЕСТО ЌЕ БИДАТ СИТЕ ИСПИТУВАЊА НА ЖЕНАТА

ВО „МОЈ ТЕРМИН“ СЕ ВОВЕДУВА СЕКЦИЈА „ЖЕНСКО ЗДРАВЈЕ“, НА ЕДНО МЕСТО ЌЕ БИДАТ СИТЕ ИСПИТУВАЊА НА ЖЕНАТА

Во Националниот систем „Мој термин“ се воведува секција „Женско здравје“, каде ќе бидат внесени сите извештаи од гинеколошките прегледи, како и од ехо ...
РАКОТ НА ПЕЛЕ Е ВО НАПРЕДНА ФАЗА, КАЖАА ЛЕКАРИТЕ

РАКОТ НА ПЕЛЕ Е ВО НАПРЕДНА ФАЗА, КАЖАА ЛЕКАРИТЕ

Ракот на Пеле е во напредна фаза, објавија од болницата во Сао Пауло, каде што се лекува 82-годишната фудбалска легенда. Трикратниот светски првак ...
ЏЕЈН ФОНДА ВЕЛИ ДЕКА РАКОТ Ѝ Е ВО РЕМИСИЈА

ЏЕЈН ФОНДА ВЕЛИ ДЕКА РАКОТ Ѝ Е ВО РЕМИСИЈА

Холивудската дива Џејн Фонда изјави дека се чувствува среќно и благословено што ракот ѝ е во ремисија и веќе не мора да прима хемотерапија. Фонда, кој ...
НЕ ЗНАМ КОГА ЌЕ ДОЈДАТ ЛЕКОВИТЕ ЗА БОЛНИТЕ ОД РАК, АМА ОПТИМИСТ СУМ ДЕКА КЛИНИКАТА ЌЕ ГИ НАБАВИ, ВЕЛИ МИНИСТЕРОТ ЗА ЗДРАВСТВО САЛИ

НЕ ЗНАМ КОГА ЌЕ ДОЈДАТ ЛЕКОВИТЕ ЗА БОЛНИТЕ ОД РАК, АМА ОПТИМИСТ СУМ ДЕКА КЛИНИКАТА ЌЕ ГИ НАБАВИ, ВЕЛИ МИНИСТЕРОТ ЗА ЗДРАВСТВО САЛИ

Секако не се очекува пациенти да купуваат терапија за себе, државата, т. е Клиниката треба да се грижи за навремено снабдување, но јас сум оптимист и ...
НИЧИИ ДЕЦА

НИЧИИ ДЕЦА

Кого да го викнеме да го менува системот за кој премиерот сфатил дека не чини? Новата американска амбасадорка ли? ...
ИМАМЕ ВРВНИ ЛЕКАРИ И ОПРЕМА, НЕМАМЕ СИСТЕМ, РЕЧЕ ПРЕМИЕРОТ КОВАЧЕВСКИ КОЈ СЕ СООЧИЛ СО ЧЕКАЊЕ ДИЈАГНОСТИКА ЗА БЛИЗОК ЧЛЕН НА СЕМЕЈСТВОТО БОЛЕН ОД РАК

ИМАМЕ ВРВНИ ЛЕКАРИ И ОПРЕМА, НЕМАМЕ СИСТЕМ, РЕЧЕ ПРЕМИЕРОТ КОВАЧЕВСКИ КОЈ СЕ СООЧИЛ СО ЧЕКАЊЕ ДИЈАГНОСТИКА ЗА БЛИЗОК ЧЛЕН НА СЕМЕЈСТВОТО БОЛЕН ОД РАК

„И јас сум имал болни од рак во моето блиско семејство и исто така сме поминувале низ процес на чекање, снимања итн... Системот треба да функционира, ...
1 2 3 5 10 / 47 НАПИСИ