Таг: речно корито

ЗАПОЧНА РЕГУЛАЦИЈА НА РЕЧНОТО КОРИТО НА ЛИПКОВКА ВО КУМАНОВО

ЗАПОЧНА РЕГУЛАЦИЈА НА РЕЧНОТО КОРИТО НА ЛИПКОВКА ВО КУМАНОВО

Започна реализација на проектот на УНДП за регулација на реката Липковка во Куманово во должина од 1.8 километри. Проектот предвидува продлабочување и ...
ЌЕ СЕ РЕГУЛИРА КОРИТОТО НА ЛИПКОВКА ВО КУМАНОВО

ЌЕ СЕ РЕГУЛИРА КОРИТОТО НА ЛИПКОВКА ВО КУМАНОВО

Со 730.000 долари обезбедени од УНДП, Општина Куманово и од Министерството за животна средина ќе се регулира реката Липковка, коja последните неколку ...
РЕЧНОТО КОРИТО НА СТРУМЕШНИЦА ПОТКОПАНО СО МЕСЕЦИ И НИКОЈ НЕ РЕАГИРА

РЕЧНОТО КОРИТО НА СТРУМЕШНИЦА ПОТКОПАНО СО МЕСЕЦИ И НИКОЈ НЕ РЕАГИРА

Жителите од струмичко Дабиле, исплашени од ситуацијата со поплавите во Скопје, бараат надлежните под итно да го санираат речното корито на Струмешница ...
3 / 3 НАПИСИ