Таг: регионални депонии

ГЕВГЕЛИЈА ЈА ДОБИ ПРВАТА ДЕПОНИЈА ПО ЕУ СТАНДАРДИ, ЗА МИЛИОН ДОЛАРИ ПОДАРОК ОД ЈАПОНИЈА

ГЕВГЕЛИЈА ЈА ДОБИ ПРВАТА ДЕПОНИЈА ПО ЕУ СТАНДАРДИ, ЗА МИЛИОН ДОЛАРИ ПОДАРОК ОД ЈАПОНИЈА

Општина Гевгелија ја доби првата депонија во Македонија која е изградена целосно според стандардите на Европската унија. Депонијата се наоѓа во Ново К ...
ЗАГАДУВАЊЕТО Е КРШЕЊЕ НА ЧОВЕКОВИТЕ ПРАВА, ВЕЛИ НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ

ЗАГАДУВАЊЕТО Е КРШЕЊЕ НА ЧОВЕКОВИТЕ ПРАВА, ВЕЛИ НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ

Граѓаните на Македонија имаат право на здрава животна средина и властите, било локални или државни, мора да сторат сè, за да им овозможат живот во под ...
РЕГИОНАЛНИТЕ ДЕПОНИИ СЕ МОДЕЛ ЗА СПРАВУВАЊЕ СО ДИВИТЕ ДЕПОНИИ

РЕГИОНАЛНИТЕ ДЕПОНИИ СЕ МОДЕЛ ЗА СПРАВУВАЊЕ СО ДИВИТЕ ДЕПОНИИ

Македонија има национална стратегија и план за управување со отпадот, a за сите плански региони во Македонија најоптимално решение е по една локација ...
ОПШТИНИТЕ СО КОМУНАЛНИОТ ФРЛААТ И ОПАСЕН МЕДИЦИНСКИ ОТПАД ДИРЕКТНО ВО ПРИРОДАТА, ПОКАЖА ИСТРАЖУВАЊЕТО НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ

ОПШТИНИТЕ СО КОМУНАЛНИОТ ФРЛААТ И ОПАСЕН МЕДИЦИНСКИ ОТПАД ДИРЕКТНО ВО ПРИРОДАТА, ПОКАЖА ИСТРАЖУВАЊЕТО НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ

Отпадот во Македонија се депонира на несоодветни и нерегулирани депонии, а при депонирањето се меша медицински и индустриски со комунален отпад. Ова г ...
4 / 4 НАПИСИ