Таг: РЕК

1 2 3 10 / 24 НАПИСИ
РЕК „БИТОЛА“ E НАЈГОЛЕМ ЗАГАДУВAЧ НА ЗАПАДЕН БАЛКАН ЗА 2022, ВЕЛИ НОВИОТ ИЗВЕШТАЈ НА МЕЃУНАРОДНАТА ЕКО-МРЕЖА

РЕК „БИТОЛА“ E НАЈГОЛЕМ ЗАГАДУВAЧ НА ЗАПАДЕН БАЛКАН ЗА 2022, ВЕЛИ НОВИОТ ИЗВЕШТАЈ НА МЕЃУНАРОДНАТА ЕКО-МРЕЖА

Термоелектраната (ТЕЦ) „Битола“ во 2022 година била најголемиот загадувач со сулфур диоксид и честички прашина на целиот Западен Балкан. Емисиите од о ...
ТОПЛОВОДОТ ОД РЕК ЗА ЕДНА ГОДИНА СТИГНА ВО БИТОЛА, ПАРНО ЌЕ ИМА ВО 2025

ТОПЛОВОДОТ ОД РЕК ЗА ЕДНА ГОДИНА СТИГНА ВО БИТОЛА, ПАРНО ЌЕ ИМА ВО 2025

За една година цевките кои ќе пренесуваат топлинска енергија од РЕК стигнаа до Битола. Директорот на ДООЕЛ „Топловод“ Горан Козаров рече дека цевките ...
НА МЕСТОТО НА ИСЦРПЕНИТЕ ЈАГЛЕНОВИ НАОЃАЛИШТА ВО РЕК ЌЕ СЕ ГРАДАТ ФОТОНАПОНСКИ ЕЛЕКТРАНИ, ПОТПИШАН ДОГОВОР ЗА ПОВОЛНА КРЕДИТНА ЛИНИЈА СО ЕБРД

НА МЕСТОТО НА ИСЦРПЕНИТЕ ЈАГЛЕНОВИ НАОЃАЛИШТА ВО РЕК ЌЕ СЕ ГРАДАТ ФОТОНАПОНСКИ ЕЛЕКТРАНИ, ПОТПИШАН ДОГОВОР ЗА ПОВОЛНА КРЕДИТНА ЛИНИЈА СО ЕБРД

ЕСМ деновиве потпиша договор со ЕБРД за поволна кредитна линија за изградба на две фотонапонски електрани Битола-1 од 20 мегавати и Осломеј-2 од 10 ме ...
ПОЖАР ВО РЕК БИТОЛА, НЕ ПРОИЗВЕДУВА СТРУЈА ОТИ НЕ РАБОТИ НИЕДЕН БЛОК

ПОЖАР ВО РЕК БИТОЛА, НЕ ПРОИЗВЕДУВА СТРУЈА ОТИ НЕ РАБОТИ НИЕДЕН БЛОК

Пожар ја зафати трафостаницата во блок број 3, при што повлече да испадне од работа и блок број 1. Во моментов, РЕК останува да работи без ниеден блок ...
ПОИСПЛАТЛИВО Е ДА СЕ УВЕЗЕ ЈАГЛЕН ОТКОЛКУ СКАПА СТРУЈА, РЕЧЕ ДИРЕКТОРОТ НА ЕСМ КОВАЧЕВСКИ

ПОИСПЛАТЛИВО Е ДА СЕ УВЕЗЕ ЈАГЛЕН ОТКОЛКУ СКАПА СТРУЈА, РЕЧЕ ДИРЕКТОРОТ НА ЕСМ КОВАЧЕВСКИ

Со тек на годините ресурсите на јаглен во рудниците во Битола и Осломеј се намалуваат и во услови кога на стопанството му се заканува ценовен шок пора ...
ОПШТИНА БИТОЛА НЕМА ДОВОЛНО ПАРИ И КАДАР ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА ЗАГАДУВАЊЕТО, ПОКАЖА ИСТРАЖУВАЊЕТО НА „ГЛОБАЛ“

ОПШТИНА БИТОЛА НЕМА ДОВОЛНО ПАРИ И КАДАР ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА ЗАГАДУВАЊЕТО, ПОКАЖА ИСТРАЖУВАЊЕТО НА „ГЛОБАЛ“

Проблемите со заштитата на животната средина и аерозагадувањето во Пелагонискиот Регион се наталожени од минатите години и има недостиг на финансиски ...
ПО 20 ГОДИНИ, ВРАБОТЕНИТЕ ВО РЕК „БИТОЛА“ ЌЕ ДОБИЈАТ НОВИ, ЕКОЛОШКИ АВТОБУСИ

ПО 20 ГОДИНИ, ВРАБОТЕНИТЕ ВО РЕК „БИТОЛА“ ЌЕ ДОБИЈАТ НОВИ, ЕКОЛОШКИ АВТОБУСИ

По неодамна објавениот тендер за набавка на сопствена механизација за ископ на јаглен, „Електрани на Северна Македонија“ објави јавен повик и за нови ...
БИТОЛА ЗАДАВЕНА ВО МАГЛАТА СИЊАК

БИТОЛА ЗАДАВЕНА ВО МАГЛАТА СИЊАК

Веќе три дена Битола е приклештена под капа од сињак, како што битолчани ја нарекуваат маглата. Таа ја намали видливоста и темепратурата ја држи некол ...
И МЛАДИТЕ ПОШУМУВААТ ОКОЛУ РЕК, НЕКОИ ЗА ПРВПАТ ПОСАДИЈА ДРВЦЕ

И МЛАДИТЕ ПОШУМУВААТ ОКОЛУ РЕК, НЕКОИ ЗА ПРВПАТ ПОСАДИЈА ДРВЦЕ

Стотина средношколци се приклучија кон акцијата на создавање зелен појас околу Рударско-енергетскиот комбинат „Битола“. Тие засадија повеќе илјади баг ...
СОВЕТОТ ПРИФАТИ ОД ВЛАДАТА ДА БАРА СУБВЕНЦИОНИРАНА СТРУЈА ЗА БИТОЛА, СЕПАК УТРЕ ЌЕ ИМА И ПРОТЕСТ ЗА ВОЗДУХОТ

СОВЕТОТ ПРИФАТИ ОД ВЛАДАТА ДА БАРА СУБВЕНЦИОНИРАНА СТРУЈА ЗА БИТОЛА, СЕПАК УТРЕ ЌЕ ИМА И ПРОТЕСТ ЗА ВОЗДУХОТ

Советот на Општина Битола денес едногласно го прифати предлогот на независната советничка група Поинаку да побара од Владата на првата следна седница ...
1 2 3 10 / 24 НАПИСИ