Таг: реки

ЛАНИ ВО ЕВРОПА ОТСТРАНЕТ РЕКОРДЕН БРОЈ БАРИЕРИ ОД РЕКИТЕ ЗА ДА СЕ ПОМОГНЕ НИВНА ОБНОВА

ЛАНИ ВО ЕВРОПА ОТСТРАНЕТ РЕКОРДЕН БРОЈ БАРИЕРИ ОД РЕКИТЕ ЗА ДА СЕ ПОМОГНЕ НИВНА ОБНОВА

Рекордни 325 бариери се отстранети од реките низ Европа во текот на минатата година, што овозможува тие да течат послободно, а преселните риби да стиг ...
ЕКО-СВЕСТ ПОЧНУВА ПРОЕКТ ЗА РЕСТАВРАЦИЈА НА РЕКИТЕ ПРЕКУ ОТСТРАНУВАЊЕ НА КАСКАДИТЕ

ЕКО-СВЕСТ ПОЧНУВА ПРОЕКТ ЗА РЕСТАВРАЦИЈА НА РЕКИТЕ ПРЕКУ ОТСТРАНУВАЊЕ НА КАСКАДИТЕ

Центарот за истражување и информирање на животната средина Еко-свест ќе врши теренски и други истражувања во сливот на реката Пчиња, при што акцентот ...
ВО ШИПКОВИЦА СЕ РЕГУЛИРААТ ПОРОИТЕ ЗАРАДИ ЗАШТИТА ОД ПОПЛАВИ

ВО ШИПКОВИЦА СЕ РЕГУЛИРААТ ПОРОИТЕ ЗАРАДИ ЗАШТИТА ОД ПОПЛАВИ

Во тетовска Шипковица во тек се градежни активности со кои се регулира поројот кој во големата поплава од 2015 му нанесе големи штети на селото, при ш ...
МОЌНИТЕ ЕВРОПСКИ РЕКИ СЕ ПРЕТВОРААТ ВО БРАЗДИ ДОДЕКА СЕ НАЈАВУВА НАЈГОЛЕМАТА СУША ВО ПОСЛЕДНИТЕ 500 ГОДИНИ

МОЌНИТЕ ЕВРОПСКИ РЕКИ СЕ ПРЕТВОРААТ ВО БРАЗДИ ДОДЕКА СЕ НАЈАВУВА НАЈГОЛЕМАТА СУША ВО ПОСЛЕДНИТЕ 500 ГОДИНИ

На некои места, Лоара сега може да се премине пешки: најдолгата река во Франција никогаш не течела побавно. Рајна би можела да стане непроодна за това ...
БАБУНА И ВАРДАР СЕ ЗАГАДЕНИ, ВЕЛЕШАНИ МОЖЕ ДА СЕ КАПАТ САМО ВО ЕЗЕРОТО МЛАДОСТ

БАБУНА И ВАРДАР СЕ ЗАГАДЕНИ, ВЕЛЕШАНИ МОЖЕ ДА СЕ КАПАТ САМО ВО ЕЗЕРОТО МЛАДОСТ

Водата во езерото Младост е исправна за капење и рекреација, додека останатите рекреативни центри во околината на Велес имаат бактериолошки неисправна ...
ПОПЛАВА ОД ПЛАСТИЧНИ ШИШИЊА ГИ ЗАГРОЗУВА ЕЗЕРАТА И АКУМУЛАЦИИТЕ ВО БИТОЛСКО

ПОПЛАВА ОД ПЛАСТИЧНИ ШИШИЊА ГИ ЗАГРОЗУВА ЕЗЕРАТА И АКУМУЛАЦИИТЕ ВО БИТОЛСКО

Илјадници пластични шишиња што жители на пелагониски села ги фрлаат по речните корита завршуваат во реките, а оттаму во езерата и акумулациите. Минато ...
ПОЛЕКА СО ГРАДБИТЕ, ЌЕ СЕ СООЧИМЕ СО МАЛИ ХИДРОЦЕНТРАЛИ НА СУВИ РЕЧНИ КОРИТА, ПРЕДУПРЕДУВА „ЕКО-СВЕСТ“

ПОЛЕКА СО ГРАДБИТЕ, ЌЕ СЕ СООЧИМЕ СО МАЛИ ХИДРОЦЕНТРАЛИ НА СУВИ РЕЧНИ КОРИТА, ПРЕДУПРЕДУВА „ЕКО-СВЕСТ“

Невладината организација „Еко-свест“ најстрого ги осудува последните случувања со катастрофалното уништување на реките во државава за изградба на мали ...
АКЦИЈАШИ ОД СТРАНСТВО ЌЕ ГО ЧИСТАТ ЃУБРЕТО ОД РЕКИТЕ ВО КУМАНОВО

АКЦИЈАШИ ОД СТРАНСТВО ЌЕ ГО ЧИСТАТ ЃУБРЕТО ОД РЕКИТЕ ВО КУМАНОВО

Акцијаши и волонтери од земјава и странство ќе ги чистат реките Липковка, Коњарка и Кумановка од натрупаниот смет што го фрлаат жителите. Големата еко ...
8 / 8 НАПИСИ