Таг: резба

ИЗЛОЖБА НА РЕТКИ РЕЗБАНИ ТАВАНИ ОД БИТОЛСКИ ГРАДСКИ КУЌИ

ИЗЛОЖБА НА РЕТКИ РЕЗБАНИ ТАВАНИ ОД БИТОЛСКИ ГРАДСКИ КУЌИ

Триесетина конзервирани фрагменти од резбани тавани од битолски градски куќи се изложени во Изложбениот салон во битолскиот Завод и Музеј. Авторка на ...
КОПАНИЧАРИТЕ СО ОРИГИНАЛИ СЕ БОРАТ ПРОТИВ РЕЗБИТЕ ОД КОПИРКА

КОПАНИЧАРИТЕ СО ОРИГИНАЛИ СЕ БОРАТ ПРОТИВ РЕЗБИТЕ ОД КОПИРКА

Во услови кога почнаа машински да се корпираат резби, 64. Изложба на копаници во организација на Здружението на копаничари на Македонија што се одржа ...
БИТОЛЧАНЕЦОТ МИРКО КОСТОВСКИ НЕМА ЕДНА РАКА, А РЕЗБАРИ КАКО ДА ГИ ИМА ДЕСЕТ

БИТОЛЧАНЕЦОТ МИРКО КОСТОВСКИ НЕМА ЕДНА РАКА, А РЕЗБАРИ КАКО ДА ГИ ИМА ДЕСЕТ

Хендикепот не значи и крај на животот, иако со една рака, човек добива сила да се докаже во професии каде успеваат луѓе со две раце, вели битолчанецот ...
3 / 3 НАПИСИ