Таг: риби

РЕТКИОТ СТРУШКИ МУЗЕЈ „Д-Р НИКОЛА НЕЗЛОБИНСКИ“ ОСТАНА БЕЗ ПОСЕТИТЕЛИ ПОРАДИ КОВИД ПАНДЕМИЈАТА

РЕТКИОТ СТРУШКИ МУЗЕЈ „Д-Р НИКОЛА НЕЗЛОБИНСКИ“ ОСТАНА БЕЗ ПОСЕТИТЕЛИ ПОРАДИ КОВИД ПАНДЕМИЈАТА

Музејот „Д-р Никола Незлобински“ во Струга е единствен во регионот со вредна колекција која ги чува тајните на охридско-струшката природа и е вистинск ...
ЕКОЛОГИСТИТЕ БАРААТ КОНТРОЛА НА ЗАГАДУВАЊЕТО ОД ПОЛОВНИТЕ КАТАМАРАНИ НИЗ ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО, ОД КАПЕТАНИЈАТА ВЕЛАТ НЕ ЗАГАДУВААТ

ЕКОЛОГИСТИТЕ БАРААТ КОНТРОЛА НА ЗАГАДУВАЊЕТО ОД ПОЛОВНИТЕ КАТАМАРАНИ НИЗ ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО, ОД КАПЕТАНИЈАТА ВЕЛАТ НЕ ЗАГАДУВААТ

Пловните објекти што ги исфрлаат од употреба во земјите на ЕУ и од швајцарските езера масовно се увезуваат за пловење по Охридското Езеро, предупредув ...
ТИГРИТЕ ВО СКОПСКАТА ЗООЛОШКА СЕ РАЗЛАДУВААТ СО СЛАДОЛЕД ОД ЗАМРЗНАТО МЕСО, НИЛСКИОТ КОЊ И МАЈМУНИТЕ СО ЛАДНА ЛУБЕНИЦА

ТИГРИТЕ ВО СКОПСКАТА ЗООЛОШКА СЕ РАЗЛАДУВААТ СО СЛАДОЛЕД ОД ЗАМРЗНАТО МЕСО, НИЛСКИОТ КОЊ И МАЈМУНИТЕ СО ЛАДНА ЛУБЕНИЦА

Со сладоледи и прскање со вода се разладуваат животните во скопската Зоолошка градина. Изминативе две недели во Скопје имаше високи температури, а мин ...
„АРЦЕЛОР МИТАЛ“ ГО ПРЕДИЗВИКАЛА ЗАГАДУВАЊЕТО НА ВАРДАР, СЕ ИЗЛЕАЛО ЖЕЛЕЗО И КИСЕЛИНА, ВЕЛАТ ОД ДРЖАВНИОТ ИНСПЕКТОРАТ ЗА ЖИВОТНА СРЕДИНА

„АРЦЕЛОР МИТАЛ“ ГО ПРЕДИЗВИКАЛА ЗАГАДУВАЊЕТО НА ВАРДАР, СЕ ИЗЛЕАЛО ЖЕЛЕЗО И КИСЕЛИНА, ВЕЛАТ ОД ДРЖАВНИОТ ИНСПЕКТОРАТ ЗА ЖИВОТНА СРЕДИНА

Загадувањето на реката Вардар во Скопје при што вчера дојде до помор на риби е предизвикано од погоните на компанијата „Арцелор Митал“, каде дошло до ...
ИНДУСТРИСКИ ОТПАД Е ПУШТЕН ВО ВАРДАР, ИНСПЕКТОРАТОТ ЗА ВОДИ ТРЕБА ДА ГО ОТКРИЕ И КАЗНИ ЗАГАДУВАЧОТ, РЕЧЕ ШИЛЕГОВ

ИНДУСТРИСКИ ОТПАД Е ПУШТЕН ВО ВАРДАР, ИНСПЕКТОРАТОТ ЗА ВОДИ ТРЕБА ДА ГО ОТКРИЕ И КАЗНИ ЗАГАДУВАЧОТ, РЕЧЕ ШИЛЕГОВ

Индустриски отпад вчера бил испуштен во реката Вардар, по што дојде по загадување на водата и помор на риби, кажа денеска градоначалникот Петре Шилего ...
ПОМОР НА РИБИ ВО ВАРДАР, ИНСПЕКТОРИТЕ СЕ СОМНЕВААТ ДЕКА ЗАГАДУВАЊЕТО НА РЕКАТА Е ОД КРУГОТ НА „ЖЕЛЕЗАРА“

ПОМОР НА РИБИ ВО ВАРДАР, ИНСПЕКТОРИТЕ СЕ СОМНЕВААТ ДЕКА ЗАГАДУВАЊЕТО НА РЕКАТА Е ОД КРУГОТ НА „ЖЕЛЕЗАРА“

Помор на риби поради загаденост на водата во Вардар утрово е забележан во течението на реката од населбата Аеродром до Трубарево. Жителите на насел ...
ВОЗАЧИ ЗАСТАНУВАА ДА СОБИРААТ РИБИ ОД УЛИЦА ПО НЕВРЕМЕ ВО МАЛТА

ВОЗАЧИ ЗАСТАНУВАА ДА СОБИРААТ РИБИ ОД УЛИЦА ПО НЕВРЕМЕ ВО МАЛТА

Илјадници риби завршија на суво во Шемшија по огромните бранови на брегот на Малта и дел од возачите побрзаа да ги соберат, веројатно за јадење. Некол ...
ЕМ ФАЌАМЕ РИБА, ЕМ НИ ПОМИНУВА ВРЕМЕТО – РИБАРСКИ ПРИКАЗНИ ОД КЕЈОТ НА ВАРДАР ВО ВЕЛЕС

ЕМ ФАЌАМЕ РИБА, ЕМ НИ ПОМИНУВА ВРЕМЕТО – РИБАРСКИ ПРИКАЗНИ ОД КЕЈОТ НА ВАРДАР ВО ВЕЛЕС

Секојдневно на кејот од реката Вардар во центарот на Велес, оваа доцна есен иста слика. На десетици рибари, исто толку публика, целта им е да им мине ...
СО 5 МИЛИОНИ ДОЛАРИ НА УНДП И ШВАЈЦАРИЈА ЗА СПАС НА ЕЗЕРОТО, ПЕЛИКАНИТЕ ЗА ПРВПАТ ЌЕ МОЖЕ ДА СЕ ГНЕЗДАТ ВО ПРЕСПА

СО 5 МИЛИОНИ ДОЛАРИ НА УНДП И ШВАЈЦАРИЈА ЗА СПАС НА ЕЗЕРОТО, ПЕЛИКАНИТЕ ЗА ПРВПАТ ЌЕ МОЖЕ ДА СЕ ГНЕЗДАТ ВО ПРЕСПА

Заштитен е опстанокот на пеликанот во Преспа, а еколозите се надеваат дека оваа птица во иднина ќе ги свие и првите гнезда од македонската страна на Е ...
ГЕРИЛА АКЦИЈА ПРЕД РЕЗИДЕНЦИЈАТА НА АМЕРИКАНСКИОТ АМБАСАДОР

ГЕРИЛА АКЦИЈА ПРЕД РЕЗИДЕНЦИЈАТА НА АМЕРИКАНСКИОТ АМБАСАДОР

Претставници на „Шарена револуција“ имаа герила-акција пред резиденцијата на САД во Скопје, каде што се одржуваат преговорите на политичките партии по ...
10 / 10 НАПИСИ