Таг: Штип

1 2 3 42 10 / 413 НАПИСИ
ВО ШТИПСКИТЕ УЧИЛИШТА ИМА 80 УЧЕНИЦИ ПОМАЛКУ ВО ВТОРОТО ПОЛУГОДИЕ, СЕ ОТПИШАЛЕ ОТИ СО РОДИТЕЛИТЕ ЗАМИНАЛЕ ВО СТРАНСТВО

ВО ШТИПСКИТЕ УЧИЛИШТА ИМА 80 УЧЕНИЦИ ПОМАЛКУ ВО ВТОРОТО ПОЛУГОДИЕ, СЕ ОТПИШАЛЕ ОТИ СО РОДИТЕЛИТЕ ЗАМИНАЛЕ ВО СТРАНСТВО

Второто полугодие од учебната 2022/2023 година во Штип започна со 80 ученици помалку оти побарале отпишување поради заминување во странство. Ако се зе ...
ТЕКСТИЛНИТЕ ГАЗДИ БАРААТ УВОЗ НА РАБОТНИЦИ, СЕ ПЛАШАТ ДЕКА КАДАРОТ ЌЕ ИМ БЕГА ВО НАЈАВЕНАТА КАНАДСКА ФАБРИКА ВО ШТИП

ТЕКСТИЛНИТЕ ГАЗДИ БАРААТ УВОЗ НА РАБОТНИЦИ, СЕ ПЛАШАТ ДЕКА КАДАРОТ ЌЕ ИМ БЕГА ВО НАЈАВЕНАТА КАНАДСКА ФАБРИКА ВО ШТИП

Текстилните фабрики во Штип од почетокот на новата година се во паника, откако премиерот Димитар Ковачевски и директорот на Дирекцијата за Технолошко- ...
НОВАТА ДИРЕКТОРКА НА МЕДИЦИНСКОТО ШКОЛО ВО ШТИП ИЗБРИШАЛА ПОЛА ОД СРЕДНОШКОЛЦИТЕ ИЗБРАНИ НА КОНКУРС ЗА ПРОЕКТ ВО ШПАНИЈА И САМА НАПРАВИЛА НОВ СПИСОК

НОВАТА ДИРЕКТОРКА НА МЕДИЦИНСКОТО ШКОЛО ВО ШТИП ИЗБРИШАЛА ПОЛА ОД СРЕДНОШКОЛЦИТЕ ИЗБРАНИ НА КОНКУРС ЗА ПРОЕКТ ВО ШПАНИЈА И САМА НАПРАВИЛА НОВ СПИСОК

Половината од 24 ученици од Средното медицинско училиште „Јане Сандански“ во Штип нема да заминат на студиското патување во Шпанија, затоа што новото ...
БАДНИКАРИ ЌЕ НАСТРАДАЛЕ ОТКАКО СЕ УРНАЛА ЗАШТИТНАТА ОГРАДА ОД ГРАДИЛИШТЕТО ДО ЗГРАДАТА „ПРОМАЈА“ ВО ШТИП

БАДНИКАРИ ЌЕ НАСТРАДАЛЕ ОТКАКО СЕ УРНАЛА ЗАШТИТНАТА ОГРАДА ОД ГРАДИЛИШТЕТО ДО ЗГРАДАТА „ПРОМАЈА“ ВО ШТИП

Коледари и бадникари ќе настрадале откако пред нив паднала заштитната оргада на градилиштето кај познатата штипска зграда „Промаја“. Децата некако усп ...
40 РАБОТНИЦИ ОД ШТИПСКАТА ФАБРИКА „ЈАГЈEМЕЗЛЕР“ ВО НОВАТА ГОДИНА ВЛЕГОА КАКО ТЕХНОЛОШКИ ВИШОК ИЛИ СО ОТКАЗ БЕЗ ПАРИЧЕН НАДОМЕСТ

40 РАБОТНИЦИ ОД ШТИПСКАТА ФАБРИКА „ЈАГЈEМЕЗЛЕР“ ВО НОВАТА ГОДИНА ВЛЕГОА КАКО ТЕХНОЛОШКИ ВИШОК ИЛИ СО ОТКАЗ БЕЗ ПАРИЧЕН НАДОМЕСТ

Пред новата година, четириесетина работници од „Јагјемезлер“, штипската фабрика за деним платно за производство на фармерки, биле прогласени за технол ...
ШТИПСКИ ВЕЛОСИПЕДИСТИ НОВАТА ГОДИНА ЈА ЗАПОЧНУВААТ СО ВОЗЕЊЕ ДО АНТИЧКИОТ ГРАД БАРГАЛА

ШТИПСКИ ВЕЛОСИПЕДИСТИ НОВАТА ГОДИНА ЈА ЗАПОЧНУВААТ СО ВОЗЕЊЕ ДО АНТИЧКИОТ ГРАД БАРГАЛА

Група од стотина штипски велосипедисти од сите возрасти, меѓу нив и деца, новата година ја започнаа со пладневна првојануарска дружба со возење до арх ...
ЖИТЕЛИТЕ ОД КАРАОРМАН ЌЕ ГО БЛОКИРААТ ПАТОТ ЗА ШТИП ОТИ ЦРПЕЊЕТО ПЕСОК ОД БРЕГАЛНИЦА ИМ ГИ ПОТКОПУВА НИВИТЕ

ЖИТЕЛИТЕ ОД КАРАОРМАН ЌЕ ГО БЛОКИРААТ ПАТОТ ЗА ШТИП ОТИ ЦРПЕЊЕТО ПЕСОК ОД БРЕГАЛНИЦА ИМ ГИ ПОТКОПУВА НИВИТЕ

Жителите од селото Караорман, кое веќе прерасна во приградска населба на Штип, ќе протестираат поради црпењето песок од реката Брегалница со што нивни ...
ЕДИНСТВЕНАТА ФАБРИКА ВО ЗЕМЈАВА ВО КОЈА РАКОВОДАТ РАБОТНИЦИТЕ ВЛЕГУВА ВО НОВАТА ГОДИНА СО ДОБИВКА И ЗГОЛЕМЕНИ ПЛАТИ

ЕДИНСТВЕНАТА ФАБРИКА ВО ЗЕМЈАВА ВО КОЈА РАКОВОДАТ РАБОТНИЦИТЕ ВЛЕГУВА ВО НОВАТА ГОДИНА СО ДОБИВКА И ЗГОЛЕМЕНИ ПЛАТИ

Од почетокот на 2022 приватната конфекција „Вабо“ е во рацете на работниците, па тие се оставени да стопанисуваат со фабриката, во соработка со странс ...
САМО ДЕТСТВОТО И МЛАДОСТА НЕ СЕ ЗАБОРАВААТ, ВЕЛИ ПОЕТОТ МИХАИЛ РЕНЏОВ, ДОБИТНИК НА ОРДЕНОТ „СВЕТИ НИКОЛА“ НА ГРАД ШТИП

САМО ДЕТСТВОТО И МЛАДОСТА НЕ СЕ ЗАБОРАВААТ, ВЕЛИ ПОЕТОТ МИХАИЛ РЕНЏОВ, ДОБИТНИК НА ОРДЕНОТ „СВЕТИ НИКОЛА“ НА ГРАД ШТИП

Поетот, прозаист и преведувач Михаил Ренџов е добитник на орденот „Свети Никола“, што се доделува на заслужни граѓани кои се родени и потекнуваат од Ш ...
КОМИСИЈАТА ИЗБРАЛА ШЕСТМИНА МЛАДИ ЛЕКАРИ НА КОНКУРСОТ ЗА ВРАБОТУВАЊЕ ВО БРЗАТА ПОМОШ ВО КОЧАНИ, АМА ДИРЕКТОРОТ СОСТАВИЛ СВОЈ СПИСОК

КОМИСИЈАТА ИЗБРАЛА ШЕСТМИНА МЛАДИ ЛЕКАРИ НА КОНКУРСОТ ЗА ВРАБОТУВАЊЕ ВО БРЗАТА ПОМОШ ВО КОЧАНИ, АМА ДИРЕКТОРОТ СОСТАВИЛ СВОЈ СПИСОК

Дванаесетмина млади доктори на оглас конкурирале за вработување во Брзата помош во Кочани. Од нив, десетмина се јавиле да полагаат стручен испит пред ...
1 2 3 42 10 / 413 НАПИСИ